Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím všechny maminky a majitelky těchto kočárků-golfek.
Zajímal by mě váš názor, postřehy, zkušenosti??? Potřebuji golfky na dovolenou a toto jsou moji favorité, ale nemůžu se rozhodnout
Popřípadě jiné typy obdobného stylu. /Kromě quinny zapp-ty má kamarádka a jak se mi libily, nechtěla bych je/.
Děkuji všem ![]()
Máte zkušenost s Nuna Pepp?
Přidejte zkušenost s Nuna PeppNeznam ten prvni, meli jsme Bee+ a kdyz jsem ho prodavala bylo mi to lito, byl skvelej. Jedinej problem mozna na kocicich hlavach to moc dobre nejezdi.
@simirek89 Já mám Nunu a spokojenost naprostá
mám ty bez polohování nohou, ale malý mi stejně v kočárku spát odmítá, takže mi to nechybí. Jo a zvládly i klasické lesní cesty a polňačky, akorát jsme občas jeli jen po těch zadních kolečkách.
@Trojlístek nehraje velkou roli, já chtěla už kočár BGB cameleon, nakonec se kvuli cene vyloučil, volila jsem levnější alternativu, spokojena jsem zrovna nebyla, nakonec máme kočáry dva, jeden prodávám a kdyztak se tento doplatí. Vím, že neplatí-co je drahe, je i dobré, ale pokud se platí za kvalitu a spokojenost..není co řešit..nerada bych volila špatně
Proto předem zjištuji, než abych se ukvapila.
Děkuju moc holky za příspěvky
, zatim je to 1:1
tak uvidime.
Ahoj, my jsme malymu poridili klasicke anglicke golfky Maclaren a nemuzeme si je vynachvalit… Prakticke, lehke, petadvacet kilo nosnost, maly je v nich spokojeny… co vic si prat
… vzdycky je to ale podle me o vkusu rodicu a o tom, k cemu je budou hlavne pouzivat… my hodne cestujeme, takze potrebujeme hlavne rychle slozeni a rozlozeni a pak, aby nebyly tezke ![]()
@simirek89 No oba kočárky je tady docela obsáhlá diskuse. Ale asi vždy půjde o terén, ve kterém budete jezdit. Asi to nebudeš chtít slyšet (taky jsem nechtěla), ale golfky znamenají malá kolečka a to může být problém.
Možná bych se pokusila poohlédnout po lehoučkém sporťáku. Jako golfky máme Cybex Callisto, prodává se i jako sportovní kočárek, je vynikající, ale ta malá kolečka jsou na tvůj komfort jízdy horší. Čím je dítě těžší, tím hůř se mi jede. Na zimu jsem nakonec stejně musela koupit ještě jeden kočár s většími koly skrz sníh, ale parametry má obdobné jako Callisto, (váhu, design, detaily). Bude to znít krutě, ale Callisto půjde z domu ![]()
@Trojlístek píše:
@simirek89 No oba kočárky je tady docela obsáhlá diskuse. Ale asi vždy půjde o terén, ve kterém budete jezdit. Asi to nebudeš chtít slyšet (taky jsem nechtěla), ale golfky znamenají malá kolečka a to může být problém.Možná bych se pokusila poohlédnout po lehoučkém sporťáku. Jako golfky máme Cybex Callisto, prodává se i jako sportovní kočárek, je vynikající, ale ta malá kolečka jsou na tvůj komfort jízdy horší. Čím je dítě těžší, tím hůř se mi jede. Na zimu jsem nakonec stejně musela koupit ještě jeden kočár s většími koly skrz sníh, ale parametry má obdobné jako Callisto, (váhu, design, detaily). Bude to znít krutě, ale Callisto půjde z domu
Presne. Ja jsem napr. Bee prodala a na druhy dite si koupila Cameleona, z druhe ruky. Protoze obcas potrebuju do lesa a s golfkama je to fakt jen na chodniky. Beecko je skvele skladby a lehky a na tom vhodnym terenu se s nim jezdi perfektne. To mi chybi. Nicmene ja musela uvazovat i o jizdnich vlastnostech plus hluboky korbicce, tak proto Cameleon (a taky jsem si ho chtela vyzkouset
). Do mhd ale Cameleona uz sama asi neuzvednu. Takze zalezi na co ho budes vyuzivat. Jestli mas jeste jeden kocar a netalci te penize, kup ho, je to uzasnej kocarek!
Mám Cybex Callisto a jsem s ním spokojená, koupila jsem ho jako golfky, tzn. když potřebuju skladný a relativně lehký kočárek do obchodu, na dovolenou, do zoo a tak…Nepočítám že s ním budu jezdit v lese nebo přes pole, na to prostě nejsou golfky.
Když vím, že pojedem i nějakou tou horší cestičkou, berem sporták PP GT3.
A na tvou otázku, Bee se mi líbí hodně, ale když jsem počítala, kolik stojí + další věci co jsem chtěla přikoupit, radši jsem koupila celkem podobný cybex za třetinovou cenu. A mně se Nuna nelíbí, takže tu hodnotit nemůžu ![]()
No, právě, že jeden kočár si nechám-zase na zimu…bude nám v dubnu rok, takze si myslim, že další zimu se jeste bude hodit…a upřímne mam 1kočár do terenu a jeden městský, a ten městský zvlada v pohode i sníh a lehčí teren…ty golfky potřebuju na dovču, přes leto do nakupaku, mesta- do auta no.
Já vim, na ten Cybex jsem slyšela hodně chválu, ale nemůžu si pomoct, mě se tyhle klasicky golfky nelíbí
proto jsem vyloučila i mc-clerena ![]()
Máme doma Nunu a jezdí se mi s ní výborně
Taky se mi nelíbí klasický vzhled golfek, jako tobě @simirek89 proto jsme sáhli po Nuně - věděla jsem že si je koupím hned jak jsem je viděla
Jsou lehounké, skládají se jednoduše, nezaberou místo. Dvě věci jsem shledala u Nuny jako nedostatek, a to: nemá madlo před dítětem ( jedna paní na MMB ale šije uni ) a nemá polohování nožiček ( i když teď nuna vyšla s novým modelem, který to už má, s tím bych si to ale stejně nekoupila, protože se mi to na tom kočárku nelíbí ). Jezdím s Nunou po vesnici, terén nic moc a jezdí se mi s ní dobře, i les jsme s nima zvládli ![]()
A co třeba TFK Buggster Air? Lehoučký golfáček s příjemným odpružením a nafukovacími koly? Ten si teď budu kupovat i s hlubokou korbou na kratší pojížďky v lehkém terénu a jako podvozek pod sedačku.
Cybex Callisto jsem měla, je úzký a to odpružení je stejné, ale TFK má prostě navíc nafukovačky. Ostatní dva neznám osobně, ale raději bych volila to Bee(teda, kdyby tě nezaujal ten Buggster:)