Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je to tak jak psaly holky - jsou dvě gramáže.
Paralen - Panadol - oba léky jsou se stejnou účinnou látkou - paracetamolem.
Půlení, ukrajování čípků - vždycky musíš podélně - pokud chceš dát půlku.Učinná látka je zhruba uprostřed a tím, že bys uďobla konec - tak ji nezmenšíš.
Navli píše:
Je to tak jak psaly holky - jsou dvě gramáže.Paralen - Panadol - oba léky jsou se stejnou účinnou látkou - paracetamolem.
Půlení, ukrajování čípků - vždycky musíš podélně - pokud chceš dát půlku.Učinná látka je zhruba uprostřed a tím, že bys uďobla konec - tak ji nezmenšíš.
ptala jsem se doktorky i v lékárně a celé jsou homogenní hmota, účinná látka je všude
Navli píše:
to jsem vůbec nevěděla, já to vždycky půlím napříč ![]()
barhule píše:
tak nejspíš asi dělají více druhů,tyto mají takovou oranžovo stříbrnou krabičku…a je to nurofen 125 mg, tak jestli nejsou trošku silnější.....on byl pán takovej zmatenej v tý lékarně, přišlo mi, že si na toho Mikuláše trošku přihnul, když jsem po něm chtěla panadol, mluvil o paralenu, ibalgin pro děti mu nic neříkal,takže se raději ptám. …:-D děkuji za odpověď, nejspíš dám, chudák se docela trápí…
oboje jsou stejne balene, jen jedny obsahuji 65 a druhe 125mg, dej podle vahy
puli se to podelne, aby se to lip zavedlo mrneti do zadku
kdyz ma zadkodiru dost velkou, tak je to uplne jedno ![]()
Přesně jak píšou holky, já jsem používala na malého do 2 let 60mg balení - čípky + sirup a teď už mám 125g balení čípky, sirup máme stále taky
jelikož syn už si těžko nechá dát něco do zadečku ![]()
No, určitě to nebude takový lepidlo jako panadol, to je fakt hnus fialovej
Tak už jsem otestovali - teda ne že bych byla nadšená z nemoci… a pomeranč chutná stejně jako jahůdka. dokonce mi přišlo, že malej uvítal s povděkem změnu
@Saricat Jsem asi divná, ale mě se ty čípky nedrolí vůbec nijak…kde je uchováváš?
Taky jsem teď dávala malému až 3. čípek- ty první se rozpůlily. Byla tam „bublina“ a když jem jej zaváděla, ruplo to. Radši dávám sirupy, naštěstí ani u jednoho dítěte není problém. Jen to jedno při teplotě blinká, tak musí čípek, dávám fakt raději paralenový. Ale je pravda, že se mi nikdy nelámaly tak jak teď
Nemám s Nurofen čípky absolutně problém. A používám je raději než Panadol, lépe zabírají. Necpu dítěti do žaludky přídavné srajdy v sirupu, zabírá to rychleji - za mě spokojenost. Nic se mi nedrobí.
@Saricat píše:
@sovicka1 Tak o zabírání ani slovo, ale to je účinnou látkou, proto se ptám po jiných ibuprofenových čípcích, ale v těch nurofenových mi právě taky přijde, že jsou bublinky a pak je z toho drobenka.
já myslím, že pro takhle malé děti jiné ibuprofenové nejsou. Též jsem to zjišťovala.
Holky, dítku jsem tedď naměřila v zadečku 38,6… než jsem došla pro čípky, usnul bez nich… má tedy i kašel hnusný suchý a rýmu…nestihla jsem dát ani kapky
Mam mu ho dát teď nebo až se vzbudí?