Nurofen čípky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9731
18.4.16 19:18

Trpí na febrilní křeče? pokud ne, nechala bych spát. Horečka a spánek jsou nejlepší léky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
18.4.16 19:25

@Jahru Vzbudil se, naměřila jsem 38.7 tak jsem dala nurofen cipek…křeče zaplatbanbu ne, a doufám, že nás to vůbec nepotká…ale strach z toho mám příšerný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9731
18.4.16 19:38
@Salorka píše:
@Jahru Vzbudil se, naměřila jsem 38.7 tak jsem dala nurofen cipek…křeče zaplatbanbu ne, a doufám, že nás to vůbec nepotká…ale strach z toho mám příšerný…

třeba nepotká. Moje dítka taky křeče nikdy neměla (ťuk, ťuk) ani při horečkách přes 40. Takže obvykle horečku tlumím, ažk dyž se blíží ke 39.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
18.4.16 19:54

@Jahru Na ty křeče bacha, protože malý je měl poprvé až když měl 5 let a 2 měsíce, takže na to nespoléhejte. A to nám říkali, že děti mají křeče když jsou hodně malé a pak se mají hlídat do 5 let, že pak už křeče nemají tak nevím :nevim: Takže já mu dávám nurofen hned jak má víc jak 37,9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9731
18.4.16 20:00

@Kamca4 stát se může, život je jedno velké riziko. Zatím se mi u dětí horečka jeví jako benefit, takže jsem ochotná riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
18.4.16 22:43

@Jahru Kdybys zažila ten pocit, kdy netušíš co s ním je, protože tohle tě ani nenapadne, když je už tak velký, cítíš se bezradná, bojíš se, že o něj příjdeš, když se třepe, oči má v sloup, nevnímá, z pusy mu tečou sliny, modrají mu rty, má bezvládné tělo, jsi vyděšená, a modlíš se, aby záchranka dojela co nejdřív, pak bys mluvila jinak. Nikomu nepřeji tohle zažít byl to ten nejhorší zážitek v mém životě a to jsem předtím pár ošklivých už zažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
20.7.16 13:02

Ahoj, prosím o radu. Koupila jsem pro miminko (předem do výbavičky) Nurofen čípky. Teď čtu, že jsou od 3. měsíce (6ti kg). Co když bude problém dřív (před 3. měsícem)? Stačí pak dát třeba jen půlku? Nebo raději kouknout ještě po něčem jiném (popř. po čem)?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
20.7.16 13:08

@lluuccc já měla ve vybavicce tuším paralen cipky, dle lékárníce by se davkovaly dle váhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
20.7.16 13:10

U miminka menšího než 3m se musíte vždy poradit s lékařem, aspoň po telefonu. Čípek se dá rozpůlit - podélně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
20.7.16 13:12

@lluuccc Pokud bude mít malé miminko teplotu, budeš stejně vše konzultovat s MUDr. minimálně po telefonu. A ano, čípky se dají podélně půlit ;) Zatím bych nic jiného nekupovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
20.7.16 13:19

Děkuju za rady, když ak uvidíme co by řekla dr. ale snad se nemoci vyhneme aspoň takhle z kraje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
7.9.16 19:22

Prosím, mám 2,5 letou dceru, mám doma čípky Nurofen jenom ty 60Mg, dávkování je tam psáno jenom do 2 let. Když jí dám 2 bude to ok? Zase nevím, jak pobere 2 čípky najednou :oops:

potřebuji něco jiného než paralen, ten už dostala, ale není to ještě 6 hodin…
moc děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58836
7.9.16 19:34

@lumpisek pokud vím, tak je tam uvedené sice dávkování v letech, ale důležitější je váha dítě a tou bych se řídila spíš. A určitě se dají použít i 2 čípky najednou.
Menší nemám doma, ale ty větší 125g jsou od 12,5kg. Takže pokud má víc, tak klidně použij 2 čípky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
7.9.16 19:37

Super, moc děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
7.9.16 19:41

Naše malá by teda 2 čípky nedala, skončily by venku. Radši bych dala 1 čípek a třeba po hodině ten druhý 60 mg.
Jinak dávkování je ok, malý čípek má 60 mg a velký 125 mg, takže to jsou zhruba ty dva. Jen pozor, malé se mohou 4× denně, velké (ve Vašem případě dvojitá dávka malého) se může jen 3× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí