Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Trpí na febrilní křeče? pokud ne, nechala bych spát. Horečka a spánek jsou nejlepší léky
@Jahru Vzbudil se, naměřila jsem 38.7 tak jsem dala nurofen cipek…křeče zaplatbanbu ne, a doufám, že nás to vůbec nepotká…ale strach z toho mám příšerný…
@Salorka píše:
@Jahru Vzbudil se, naměřila jsem 38.7 tak jsem dala nurofen cipek…křeče zaplatbanbu ne, a doufám, že nás to vůbec nepotká…ale strach z toho mám příšerný…
třeba nepotká. Moje dítka taky křeče nikdy neměla (ťuk, ťuk) ani při horečkách přes 40. Takže obvykle horečku tlumím, ažk dyž se blíží ke 39.
@Jahru Na ty křeče bacha, protože malý je měl poprvé až když měl 5 let a 2 měsíce, takže na to nespoléhejte. A to nám říkali, že děti mají křeče když jsou hodně malé a pak se mají hlídat do 5 let, že pak už křeče nemají tak nevím
Takže já mu dávám nurofen hned jak má víc jak 37,9.
@Kamca4 stát se může, život je jedno velké riziko. Zatím se mi u dětí horečka jeví jako benefit, takže jsem ochotná riskovat.
@Jahru Kdybys zažila ten pocit, kdy netušíš co s ním je, protože tohle tě ani nenapadne, když je už tak velký, cítíš se bezradná, bojíš se, že o něj příjdeš, když se třepe, oči má v sloup, nevnímá, z pusy mu tečou sliny, modrají mu rty, má bezvládné tělo, jsi vyděšená, a modlíš se, aby záchranka dojela co nejdřív, pak bys mluvila jinak. Nikomu nepřeji tohle zažít byl to ten nejhorší zážitek v mém životě a to jsem předtím pár ošklivých už zažila.
Ahoj, prosím o radu. Koupila jsem pro miminko (předem do výbavičky) Nurofen čípky. Teď čtu, že jsou od 3. měsíce (6ti kg). Co když bude problém dřív (před 3. měsícem)? Stačí pak dát třeba jen půlku? Nebo raději kouknout ještě po něčem jiném (popř. po čem)?
Děkuji
@lluuccc já měla ve vybavicce tuším paralen cipky, dle lékárníce by se davkovaly dle váhy.
U miminka menšího než 3m se musíte vždy poradit s lékařem, aspoň po telefonu. Čípek se dá rozpůlit - podélně.
@lluuccc Pokud bude mít malé miminko teplotu, budeš stejně vše konzultovat s MUDr. minimálně po telefonu. A ano, čípky se dají podélně půlit
Zatím bych nic jiného nekupovala ![]()
Děkuju za rady, když ak uvidíme co by řekla dr. ale snad se nemoci vyhneme aspoň takhle z kraje ![]()
Prosím, mám 2,5 letou dceru, mám doma čípky Nurofen jenom ty 60Mg, dávkování je tam psáno jenom do 2 let. Když jí dám 2 bude to ok? Zase nevím, jak pobere 2 čípky najednou ![]()
potřebuji něco jiného než paralen, ten už dostala, ale není to ještě 6 hodin…
moc děkuji za rady
@lumpisek pokud vím, tak je tam uvedené sice dávkování v letech, ale důležitější je váha dítě a tou bych se řídila spíš. A určitě se dají použít i 2 čípky najednou.
Menší nemám doma, ale ty větší 125g jsou od 12,5kg. Takže pokud má víc, tak klidně použij 2 čípky
Naše malá by teda 2 čípky nedala, skončily by venku. Radši bych dala 1 čípek a třeba po hodině ten druhý 60 mg.
Jinak dávkování je ok, malý čípek má 60 mg a velký 125 mg, takže to jsou zhruba ty dva. Jen pozor, malé se mohou 4× denně, velké (ve Vašem případě dvojitá dávka malého) se může jen 3× denně.