Nutím dítě do jídla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3736
12.9.14 20:31
@Clementine píše:
Tak jsem přemýšlela, jestli mám napsat to, že krmím své bezmála pětileté dítě, pod anonymem, ale co už :lol:
Pohádky, hračky, hrozba vypnutí, vše u nás bylo, fungovalo. Nutila jsem a nutím stále. Jí umělé vitamíny, protože nejí ovoce ani zeleninu, z mléčných výrobků je ochoten sníst tuny eidamu a tím mléko končí. Tu a tam vezme na milost sladké cereálie do mlíka, když je krmen. Ve školce jí sám, první rok se rozjížděl, jedl málo, druhý střídavě oblačno, letos třetí zatím dobrý, hlásí, že dokonce neodnáší talíř už poslední a sní někdy i všechno.
Doma sám nejí, cokoliv je na lžičku, je krmen. Namazané pečivo (snídaně, večeře) má nakrájené na kousky a bere si rukou, většinou ale pro urychlení mu tu a tam přišoupnu do pusy já, jinak necelý jeden rohlík jí cca hodinu a půl. To je celý jeho jídelníček, běžné obědy sní, protože ho krmím, jinak ne a jinak jí jen namazané pečivo šunka-sýr-Lučina-paštika a sladké pečivo (makovka, tvarohové koláčky, bábovky). Občas na svačinu sladký mléčný výrobek - Lipánek, Tvaroháček, Matyldu - krmen lžičkou.
A na věty: hlady neumře, nechat vyhladovět, je velkej, je rozmazlenej, už vůbec nereaguju. Kdo to nezažil, nikdy to nepochopí.
PS: hračky a tv u jídla jsem zrušila letos o prázdninách, protože to už nemělo efekt, zakoukal se a nejedl, už vnímá a rozumí obsahu, takže to už nefunguje. Nicméně si aspoň různě hraje s rukama a vším, co je v dosahu, klidně si udělá dva velké drobky z chleba a hraje si s nima :zed: ale ted v tomto věku ho to hraní už fakt od jídla odvádí, než aby pomáhalo.
A požitek z jídla? V životě neměl, pro něj nutné zlo, někdy i brečí, že musí nechat hraní a jít zase na nějaké jídlo (i když mezitím uběhly třeba 4 hodiny) - tedy ne že by brečel odporem, ale brečí, že si nemůže dál hrát kvůli takové příšernosti, jako je jídlo.

Bože, jsem tak ráda, že to není jen u nás. Já to taky nikde neventiluju, dcerka bude mít tři a je krmena, protože by prostě nejedla. Večere, kdy je rohlík, večeře, tak to je na hodinu minimálně. Jsem vzteklá, řvu, ale stejně si jen kousne, drží to v puse i pět minut a pak to vyplivne nebo se tím začne dusit. Problémy s jídlem od malička. Naše malá je schopná klidně nejíst, takže řeči nenuť ji, mě vytáčejí do vrtule. To samé pití, musím nutit. Teďka máme malé miminko, takže lítám jak hadr na holi a zjistila jsem v poledne, že od rána nepila, i když to má pod nosem. Prostě sama neudělá nic!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
12.9.14 20:39

Zkuste si vypočítat jestli je váha a výška v pořádku třeba některé zjistíte že je všechno OK a nutit nemusíte :nevim: http://www.rustovyhormon.cz/…ustove-grafy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.14 20:44

@verisek ale já jsem nic proti neřekla, nenutíš..jedině dobře, máš nervy ze železa a já ti upřímně závidim :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.14 20:47

@msonulka Tak tohle mě straší i ve snech, druhý dítě plánujeme, ale představa, že bude i nadále takhle „nesamostatná“, že nevezme hrneček, nevezme si nakrájenej meloun, mandarinku nebo pomeranč..prostě k miminku další směna navíc!! :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3736
12.9.14 20:49
@Anonymní píše:
@msonulka Tak tohle mě straší i ve snech, druhý dítě plánujeme, ale představa, že bude i nadále takhle „nesamostatná“, že nevezme hrneček, nevezme si nakrájenej meloun, mandarinku nebo pomeranč..prostě k miminku další směna navíc!! :nevim:

Já teda hrozně spoléhám na tu školku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
12.9.14 21:04

@verisek Tak se nerozčiluj. A díky za odkaz, potvrdilo mi to, co jsem tušila - snížená hmotnost :| Já prostě jen tvrdím, že když si dítě vezme, jen co uzná za vhodné, tak to může být výživově úplně mimo. A za tím si stojím, mít dítě živo jen o rohlících či pečivu nemíním, tak ho holt trochu dusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
12.9.14 21:17
@msonulka píše:
Já teda hrozně spoléhám na tu školku!!!

u nás to pomohlo v tom, že tam jí sám, ve velikosti porcí a rychlosti jezení až fakt tak druhej rok. Ale máme zlaté učitelky, věděly to a nenutily ho sice, ale nechávaly mu víc času, jemu nevadilo, že si nehraje, seděl, pozoroval cvrkot a odpoledne svačil dýl, nebo obědval ještě, když ostatní děti už se pomalu převlíkaly do pyžam. Pak mu pomohly učitelky s pyžamem, aby to bylo rychleji, takže měl 10-20 minut na jídlo navíc. A pak mi jedna učitelka později přiznala, že první dva tři měsíce ho sem tam i přikrmily samy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
12.9.14 21:19
@Lucella píše:
@verisek Tak se nerozčiluj. A díky za odkaz, potvrdilo mi to, co jsem tušila - snížená hmotnost :| Já prostě jen tvrdím, že když si dítě vezme, jen co uzná za vhodné, tak to může být výživově úplně mimo. A za tím si stojím, mít dítě živo jen o rohlících či pečivu nemíním, tak ho holt trochu dusím.
:palec: přesně řečeno. Krmím ho a nutím, protože chci, aby taky jedl něco zdravějšího. Dost hrozné už je jen to, že musí jíst umělé vitaminy v podstatě 10 měsíců v roce :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
12.9.14 21:23

Jinak ten graf znám, ale v okamžiku, kdy přerostl stý percentil, už ho nesleduju… je to neuvěřitelně dlouhý vyžle, bude mu v listopadu pět a měří 120 cm… je suverénně nejvyšší v celé školce. Oblečení je obrovský problém, protože trika mají kratší rukávy, když jsou kalhoty správně dlouhé, plave v pase, když je dobře v pase, má to do půli lýtek. Je nemotorný, protože si ve svém věku s tou výškou neumí úplně poradit, si myslím. Dr. na to nic neříká, protože oba s manželem měříme 180 cm. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.14 21:30

@Clementine : tak to je jasný, že bude velkej a hubenej. Dcerka roste strašně rychle, mám pocit, že bude mít určitě kolem 85cm a na 1,5starou holčičku je to taky dost :). Ona má období, kdy se hodně vytáhne(zhubne), pak to dohání i když nevím z čeho :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2660
12.9.14 21:31
@Anonymní píše:
@msonulka Tak tohle mě straší i ve snech, druhý dítě plánujeme, ale představa, že bude i nadále takhle „nesamostatná“, že nevezme hrneček, nevezme si nakrájenej meloun, mandarinku nebo pomeranč..prostě k miminku další směna navíc!! :nevim:

Ha ha ha - trpký úsměv… :| Nepočítej s tím, že to bude jinak. Náš také téměř 5 let, také krmen, z mléčných výrobků jí jen máslo. Jinak jogurt Tak 1× za týden maximálně. Sýra ani mléka kromě kojení se nikdy nedotkl. Z příloh jí jen rýži a těstoviny, ze zeleniny jen rajčata, z ovoce asi 3 druhy. Žádnou omáčku, z masa jen asi 3 jídla… suchou housku, chleba s máslem a buď šunkou (ale to už se ofrňuje) nebo s 1 druhem fermentovaného salámu, cornflake samotné, slunečnicová semínka. Naštěstí do něj občas narveme trochu ryby. Ve školce 3. rokem - první 2 v soukromé se živil syrovou zeleninou a ovocem, vodou z vývaru a těstovinami či suchou rýží. Teď nově ve státní si přidal pečené kuře :dance:, jinak pokud není jablko či hroznové víno, dá 2× denně krajíc suchého chleba. :zed: Nejí vajíčka a už ani ty polévky. Ale ani sladké. Nikdy si nevezme ani kousíček vlastního narozeninovébo dortu. Výjimečně kousek čokolády nebo pár kousků určitého druhu gumových medvídků. No nic.

A co myslíš? Nutila jsem ho, nutila a nutila. Přestala jsem bohužel pozdě. Těšila jsem se, že druhé dítě bude jíst (nevím proč, když jsem nejedla já - rodina mi říkala pavouk - dlouhé končetiny a průhledné tělo, ani muž - kost a kůže). Nejí, ale vůbec ho nenutím, naštěstí pije umělé mléko, ale už se rozjídá. (I) kvůli jídlu teď nastoupil ve 2 do školky a chytil se hned. UF. :srdce: Teda má 10 kg ve 2 letech, ale snad se rozjede…

Nervy už ani nevlastním, tak přeji aspoň Tobě, ať to je lepší. Jo a mezi dětmi vřele doporučuji rozestup alespoň ke 3 letům!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
12.9.14 21:40
@Anonymní píše:
@Clementine : tak to je jasný, že bude velkej a hubenej. Dcerka roste strašně rychle, mám pocit, že bude mít určitě kolem 85cm a na 1,5starou holčičku je to taky dost :). Ona má období, kdy se hodně vytáhne(zhubne), pak to dohání i když nevím z čeho :nevim:

přesný, u nás se to dohání o prázdninách. Celý školkový rok nenabere vůbec nic, tu a tam při horší nemoci i zhubne půl kila kilo a pak přijdou velké prázdniny a nastoupí na něj zejména moje mamka, která vyvařuje a krmí ho a kluk nabral za tyhle prázdniny tři kila :dance: otázka je, jestli jsou to svaly nebo tuk, no. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.14 21:42

@Levandule121
no, mám se ještě na co těšit :(

• Citovat
  • Upravit
27305
12.9.14 21:43
@Levandule121 píše:
A co myslíš? Nutila jsem ho, nutila a nutila. Přestala jsem bohužel pozdě.

jak myslíš - bohužel pozdě? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
12.9.14 21:46

Tak našemu nechutná skoro nic, ale já teda zas nevařím a nenutím to, co nemá rád. Vařím mu to, o čem vím, že je schopen (schopen, nikoliv ochoten) sníst, čili jen pár jídel pořád dokola. Nenutím mu například jogurty, protože vím, že by to prostě nedal. Nutím ho jíst to, co jí a nemá s tou chutí problém. Tedy krmím ho tím. :roll:
Nenutím ho dojídat, když se v tom vrtá fakt extra dlouho, ale třeba tu půlku rohlíku sníst musí, aspoň něco, druhou půlku mu odpustím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí