Nutím dítě do jídla
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Dodávám, že jinak je to hodné, bystré batole..v noci hezky spinká, vývoj v pořádku ![]()
- Citovat
- Upravit
Nebuď zbytečně vyplašená
Je to tvé první dítě, navíc je ještě poměrně malá, předpokládám, že pije i UM… Já jsem nenutící typ, můj syn taky tomu jídlu moc nedá, ale nenutím ho. Některé děti jsou takové „vyčůrané“, že když vidí, jak moc maminka chce, aby jedly, tak schválně jíst nebudou nic.
Nech jí být, dej jí jídlo do mističky a nech jí, jíst pár dní pár lžiček polévky ještě nikoho nezabilo. Ona se sama hlady neumučí.
A školky už se vůbec neboj, zaprvé se to u ní může změnit klidně samo od sebe a pokud ne, tak školka má na nejedlíky většinou dobrý vliv. I na mého syna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych nutila, moje dcera je jedlik, ale treba moc neji jogurty, takze ji do nich obcas k svacine nutim, ale jestlize ta tvoje neji vubec, tak bych teda nutila a to nekolikrat denne.. Co na tzo rika doktorka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liz Puštěnou televizi už máme dávno, kolem sebe má milion + milion hraček k tomu různé tuby od mýdel (to zabírá nejvíc). Ona otevírá pusu a polyká, zdá se mi prostě jako stroj, žádný požitek z jídla. Já vim, že to u batolat tak neni, ale to prostě člověk vycítí ![]()
- Citovat
- Upravit
@Lucciaaa : Co ti řeknou doktoři, mají plnou čekárnu důležitějších věci, prostě být vytrvaleší než dítě. Ona má všechno v pořádku, přibírá (v rámci možností) a hlavně rostě a to až moc ![]()
Takže pokud dítě roste do dýlky, tak to doktor nemá důvod řešít. Jen jsem si vydupala KO, na ten jdeme za týden
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Lucciaaa : Co ti řeknou doktoři, mají plnou čekárnu důležitějších věci, prostě být vytrvaleší než dítě. Ona má všechno v pořádku, přibírá (v rámci možností) a hlavně rostě a to až moc
Takže pokud dítě roste do dýlky, tak to doktor nemá důvod řešít. Jen jsem si vydupala KO, na ten jdeme za týden
No tak todle bych teda nesnesla a jestli pije mliko, tak ji delat aspon sunar nebo kakao..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechat jídlo na stole a nevšímat si ji, toto fungovalo u nás, přišla a sama si vzala a začala jíst. Sice bylo vše rozpatlané, ale jedla. Když jsem u ní seděla a snažila se do ní dostat nějaké jídlo, jen kroutila hlavou a nenenenene ![]()
- Citovat
- Upravit
Nutit do jogurtu
ano ten je tak strašně zdraví že je potřeba do něj nutit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě nemusíš nic vysvětlovat. Mám doma dva extrémní nejedlíky. U dcery (4.5) se to začíná lámat. Syn (2) má u jídla zapnutýho krtka a každé sousto mu vyhrožuju, jestli neotevře, krtka vypnu. Jsem už vycvičená od dcery. Taky si někdy připadám jak z jiné planety. Hlavu vzhůru, hlady neumře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucciaaa Maminka jedlíka řekne, že by nenutila, ale ještě nepoznala, když dítě skutečně nejí. To pak jdou zásady stranou, tisíckrát si řekneš nebudu nutit, prostě co sní, to sní..jenže když ti takhle jí týden, měsíc dvaa..tak uděláš všechno proto, aby si do ní to jídlo dostala. Um pije ráno a večer, ale taky málo
- Citovat
- Upravit
Taky mam dcerku nejedlika a obcas je to o nervy a nekdy nutim
uz jsou ji 4,5 a zadna velka zmena k lepsimu. Ve skolce taky moc neji. Skoro na vsechno jidlo rika nadsene „mnam, to miluju“
a pak se v tom stejne stoura a sni desne malo. Kdyz ma treba maso,50× ho rozkouse, pak ho spolkne se zapitim a nebo vyplivne. Kdyz byla mensi, umela se i schvalne poblinkat… no je to nekdy na mrtvici. Obcas mi rupnou nervy, obzvlast, kdyz nekam chvatame, treba rano do skolky a ona se dloube jogurtu. Dbam na to, aby denne mela mlecne vyrobky, hodne ovoce, to ma i rada. Rano ji delam fresh z pomerancu a kazdy den ji davam lzici rybiho tuku, to hrdinne polyka. Ani sladkosti moc nechce. Kdyz dostane kinder vejce, zajima ji hracka, cokoladu klidne necha. No aspon nebude tlusta
mam jeste 10 mesicniho synka a ten naopak zere
. Hlavne klid a dbat na to, aby nezravci meli dost mlecnych vyrobku, ovoce a zeleniny a obcas naky maso. Dcerka ma jeste docela rada lososa, tak ho mame kazdy tyden.
- Citovat
- Upravit
Mám nejedlici, teď už větší, v roce a půl nejedla téměř žádné tuhé jídlo, jen UM, flašku si nedržela ani ve 2letech, jablko neukousla do 2,5roku a tak bych mohla pokračovat
najednou zlom a ve 3 byla jak všechny děti. Jestli prospívá, což asi jo, tak bych jí nenutila v žádném případě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, dcerka má 1.5r, je to extrémní nejedlík! Skoro pořád jsem na emiminu a čtu podobné diskuze nejedlíků, abych na to nebyla sama a vím, že takových batolat je tady hodně. Vím co se má i nemá, jíst v klidném prostředí a hlavně NENUTIT, žádné pohádky. Taky jsem se tím řídila do 12m, prostě nabízet a když nechce, tak nechce. JENŽE, tímto způsobem za den snědla, dvě lžičky polévky, jogurtu nebo lipánka a tím to haslo. Za den vypila 50ml vody. Já ve stresu.
. Na všechno nenene-ble, a ostatní mají boule za ušima
..upřímně se děsím školky, nechce jíst sama, flašku si nedrží a držet nebude, pítka nechce..je prostě „jiná“ 
Takže se přiznávám, ač nerada a není mi z toho kdovíjak dobře, ale NUTIM své dítě jíst!! Vlastně i s pitím je to stejné, dneska například nepila celé odpoledne, bylo jí to fuk.Je hrozné a deprimující vidět, že jí prostě nechutná, mezi kamarádkami si připadám, že mám dítě z jiné planety
Plánujeme druhé mimčo a já pevně doufám, že se to změní. Nemůžu kolem ní věčně lítat se lžičkou
Tak se ptám, má tu někdo podobný exemplář??