Nutit 3leté dítě spát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
82
10.3.16 11:05

Naše malá 3r poo spát chodí. Je hodně ulitaná a hyperaktivní, ale že by šla sama od sebe to ne, malinko ji nutit musìm. Ale pokaždé je hned do 5ti min. tuhá - to je pro mě znamení, že to potřebuje. Kdyby mi třeba půl hoďky čučela do stropu, tak se na to vyprdnu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.3.16 11:09

No to je těžké kolikrát je s tema babkama horší domluva, jak s malým rozmazlenym dítětem.
Mají aktivistky potřebu se plést do věci do kterých jim nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.3.16 11:11

Já vlastně ani nevím, co chceš slyšet.
Nevidím důvod, proč by 3-leté dítě mělo spát, pokud nemá potřebu. :nevim:

Starší syn mi nespal po obědě od 2 let. Neměl potřebu, už to nepotřeboval, do večera to zvládal naprosto v pohodě. Byl zvyklý si po obědě zalézt na gauč a koukat na pohádku, takže byl v klidu. Ve 3 letech šel do školky a začal tam po obědě zase spávat. Doma a o víkendech nespí nikdy.

Mladší syn má 2,5 roku a po obědě spí a na tom teda trvám (lehám si s ním). Kdybych to nechala na něm, tak spát nepůjde, ale ve tři odpoledne to s ním bude k nevydržení, protože bude unavený a tím pádem vzteklý a až do večera bude chtít nosit, věšet se po mně a bude řvát jak tygr. Vyzkoušeno mockrát. Pro něj je zkrátka lepší, když si po tom obědě lehne. Nějaký odpočinek u pohádky na gauči, jak u staršího, u něj nehrozí. To ho baví pět minut. O víkendech nespí, protože je doma brácha a ten slouží samozřejmě jako rušivý element.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
10.3.16 11:47

Babičkám a dalším bych řekla, že ony už své děti vychovaly podle svého a já své děti vychovávám také podle svého.
Dcera přestala spát po obědě ve věku 1 rok a 9 měsíců a nespala pak ani ve školce. Tam si prohlížela knížky nebo malovala, nikdo ji spát nenutil. A i tak večer usínala pozdě a ráno nerada vstává. My jsme celá rodina sovy už po několik generací, takže jsem s tím i počítala. Nikdy bych nedržela dítě násilím v posteli, když spát nechce a nepotřebuje, ani nechápu proč by to někdo měl dělat. Stačí si představit, kdyby mě někdo zahnal do postele v 10 večer a musela bych tam zůstat až do 1 v noci, kdy jsem zvyklá usínat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
10.3.16 11:47

Ono to podle mě hodně záleží na tom, kdy dítě vstává. U nás děti vstávají úderem 6h a to by tříleťák do večera ještě nevydržel. Takže po obědě spát chodí bez větších obtíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
10.3.16 11:48

Nutit do spaní snad ani nejde.. i když vlastně, ano jde, moje máma, když je tu na návštěvě, tak s oblibou nutí mého 3letého syna k tomu, aby šel po obědě spát. normálně totiž už nechodí. dle ní, prostě každé malé dítě má po obědě spát. donutí ho spát, jenže usne třeba po dvou hodinách převalování v posteli, třeba až ve 4 odpoledne, což už není po obědě, vyspává do 6 a pak tady večer lítá jak pometlo…

takže za mě, nenutit…

• Citovat
  • Upravit
3594
10.3.16 11:49

@malyprinc12 Ahoj, moje skoro tříletá od těch cca dvou přes den také nespí. Ptám se, umožňuji, ale nenutím. Přijde mi, že spánek bere jako ztrátu času :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.3.16 12:22

@MisaHanuska U nás se taky vstáví v šest a do sedmi funguje. Pokud usne přes den třeba v autě nebo spí v té školce, tak usíná kolem deváté večer.
Myslím, že univerzální recept není Je to o dítěti, jeho potřebě spánku a dopadu na denní režim rodiny. To má každá mama vypozorované a mylím, že bysi do toho neměla od nikoho cizího nechat muvit.
Můj bratránek chodil spat 2× denně ještě ve dvou a půl letech. To že on to tak měl přeci neznamená, že všechny ostatní matky dvouleťáků mají trvat na jednom dopoledníma jednom odpoledním spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
10.3.16 13:34

Moc nevím, co chceš slyšet, máš to srovnané a zavedené tak, jak vám to vyhovuje, vč. školky, co řešit? CHceš znát spánkový režim ostatních dětí? Já bych nenutila, resp. mojim 2 tvrdohlavoušům by to bylo u zadele. Naštěstí ještě starší (3,5) poobědě spí a mladší taky. Jinak bych si už házela mašli. Když se stane, že nechce starší spát, požaduju, aby byl alespoň chvíli v pokojíku a třeba si prohlížel. Bohužel tato doba se dost zkraceje, kdy vydrží „odpočívat“. Mladšímu to nevysvětlím, ten otravuje hned. Potřebuju aspoň chvilku na vydechnutí, kafe, něco v klidu zakousnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
10.3.16 13:36

Jinak neuznávám, když je dítě evidentně unavené a rodiče spát nedají, protože chtějí, aby šlo dítě v 7 spát a ještě „zakazují“ učitelkám ve školce dávat jejich dítě spát, přitom když si lehne, tak usne. Tudíž je evidentně unavené a spát potřebuje. Co mám pak sama uč. dělat, když musí být u spících, a zároveň hlídat v jiné třídě nespící? Rozpůlit se zatím nedokáže. Toto vím přímo od mamky učitelky. Ať si berou rodiče dítě tedy domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
10.3.16 13:48

Mě dvouletá spí po obědě 2-3 hodiny. měla tendence asi 2× bojkotovat, ale nechala jsem ji v pokoji a dávala zpět do postele…někdy si prostě dvě hodiny povídala..ale vždy to bylo třeba dva, tři dny a pak zase spávala normálně. teď se narodí druhá, tak jsem ráda, že jsem nepovolila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
10.3.16 13:51

Moje malá od 1 roku už po obědě nespí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
10.3.16 20:52

@reinkarnace
na mě to oba taky zkoušeli, jako že spát nee. Taky jsem nepovolila a starší se blokne max. 1-za 14 dní a to většinou, když spí dlouho ráno. Mladší zatím 2× spal jen asi půl hodiny, jinak vydrží v průměru hodinu a půl. Já jsem na ten spánek úplně upnutá, bez chvilkového odpoledního odpočinku bych už nebyla :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
10.3.16 21:00

@Adinka_2012 mluvíš mi z duše :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: stejně jako se s ní nebavím večer. v sedm spat a hotovo (kamarádce chodí dítě v deset a to už i já mám kolikrát půlnoc) mám i jiné věci na práci než ve dne v noci nahánět torpédo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
10.3.16 21:07

@reinkarnace
:lol: večer totéž, teda až v osm, mladší mlíko, zuby, do postýlky pusu a dobrou noc, odejít - tak 2× si mě teda ještě zavolá, resp. zaječí máma, ale to opět jen položím, pohladím a jdu. Starší zuby, pohádka, pár rozumů, pusa a odchází se. I když neusne hned, tak v klidu (u něho zázrak nebeský :) ) vydrží po tmě ležet a do půl hodiny je tuhej…Jako aspoň to spaní je u nás v normě+teda jídlo, jinak jsou naše děti vstupenkou do blázince :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí