Nutit 3leté dítě spát?

74217
10.3.16 10:17

Mi když decka přestali mít potřebu spát, tak mi to nevadilo. Nejmladsi ten si ještě rád schrupne. Ale dcery už dovno ne.
Vyřešila jsem ta tak, že po obědě si lehnou na chvilku aspoň hodinu v obyvaku na sedačku klidně k pohádkám a stačí, že si chvilku jen polezi, odpočinou si tak, ale spát nemusí.
To spíš rodina řešila jsou mali, mají spát a bla bla.
My jsme udělali kompromis, který vyhovuje.

Příspěvek upraven 10.03.16 v 10:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13073
10.3.16 10:18

Mám mladší dceru, spát jí po obědě nedávám. Někdy si vezme plyšáka a jde si lehnout sama, když je unavená. A když unavená není, tak prostě nespí. Jednoduché :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.3.16 10:20

A co chceš za názor když si nepoložila žádnou otázku..pokud ve školce děti nenutí spát tak super, ji tam dej a uvidíš..jako mužu říct že muj syn je strašně hyperaktivní..neposedí, nepotřebuje spát, nic..přes víkend je vzhuru celý den a ani večer se mu nechce spát..a když jsem ho dala do školky, tak mi učitelky trvdí jak neusne skoro první a spí uplně nejdýl ze všech a ještě ho musí násilím budit..čumím na ně jak puk..asi jak to vidí u ostatních, že spí, tak usne taky, doma ho nedonutím. ale i kdyby nespal tak oka, taky je tam nenutí..mužou si číst, nebo jen ležet, nebo kreslit atd..takže taky fajn..dej ji na celý den a uvidíš..třeba překvapí a spát bude jako ten muj, nebo nebude a budou všichni spokojeni..moc nechápu dotaz no. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33005
10.3.16 10:22

@malyprinc12 Tak pokud nemá potřebu spat, tak spat nebude. Nevím, co na tom chceš řešit. Řešila bych akorát to, aby si z pobytu neodneslo nějaké podobné trauma, jako ty.

Kluk doma taky nespí (ani, když celé dopoledne někde lítáme a vstává v 6 ráno), ale ve školce usne - asi stádní efekt + asi je unavenější díky tomu „sociálnímu kontaktu“. Tak třeba budeš překvapená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.3.16 10:24
@malyprinc12 píše:
Otázka je nadpis diskuse :)

a to jako myslíš doma, nebo ve školce aby ji nutili..?
Doma bych nenutila..jak říkám syn doma nespí a je v pohodě ( 3,5)..ve školce spí jak zabitý ale nikdo ho nenutí..Pokud doma spát nechce tak ji nenut, zřejmě to nepotřebuje

• Citovat
  • Upravit
31278
10.3.16 10:25

Nějak nevidím ten dotaz :mrgreen:
Jinak je celkem normální, že dvouleté děti už nespí po obědě, nejste nijak zvláštní výjimka. Mnoho dětí doma nespí, ale ve školce (brzké vstávání, vylítá se s dětmi,…) pak padne za vlast.
Můj Honzík doma odpoledne nespí ani náhodou, ale ve školce jak dřevo ;)
Takže může spát, nemusí, dokud to nezkusíte, tak nevíte.
A dneska ve spoustě školek spát nenutí, pokud neruší spáče, tak si můžou buď hrát na postýlce, nebo si dělat jinou klidnou činnost (malování,…) s druhou učitelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.3.16 10:25

@Svistice
Kluk doma taky nespí (ani, když celé dopoledne někde lítáme a vstává v 6 ráno), ale ve školce usne - asi stádní efekt + asi je unavenější díky tomu „sociálnímu kontaktu“. Tak třeba budeš překvapená.

uplně stejné jak u nas :jazyk: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
30556
10.3.16 10:28

Nespí doma, nespí ve školce…beru ho po obědě, protože oni sice nenutí spát, ale chtějí aby byl v klidu a to on prostě nedokáže :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
10.3.16 10:35

@malyprinc12 tak problém bude spíš ve vztazích s tvými blízkými než s tím spaním, ne? To bych spíš řešila.
Ještě ten manžel, že se vyjádří, ale nechápu proč by spánek mého dítěte měla řešit celá široká rodina a říkat mi jak a co mám dělat se svým dítětem. Pokud jsi tedy plnoletá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
10.3.16 10:40

Ne. Pokud je v pohodě, tak ji nech. Holky už v tomhle věku taky nespaly a já trpěla, když mi malá říkala, že ve školce chodí spát vedle, protože si pořád povídá a budí ostatní nebo si prý schovávala bačkůrky pod postýlku a pak je poslepu hledala :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
10.3.16 10:40

@malyprinc12 na tchýni a spo. kašli, mě moje taky zásobuje různými radami, jenže pak z ní vyleze, že kluci místo spaní po obědě pomalovali vlastními bobky zeď apod. Zamlka je po obědě do pokoje a bylo :roll:

• Citovat
  • Upravit
68945
10.3.16 10:45

Doma nespí od roka a půl, ve školce většinou ano. Občas ani tam neusne, nenutí ji, nevadí jí to. Nechala bych vyplynout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
10.3.16 10:48

Svého syna 4,5 roku nutím po obědě spát, občas usne občas ne, ale alespoň leží. Když by si nelehnul, tak už je to s ním odpoledne kolem 5. nesnesitelný, je pak protivný a ukňouraný.

pokud dítě potřebu spaní nemá, tak bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
10.3.16 10:48

@Mufina asi tak no :palec:
Já bych teda ještě minimálně s mámou promluvila. Že ona nemá být můj soupeř, ale že bych uvítala, kdyby mě naopak podpořila. A jízlivé poznámky si nechala pro sebe. Pokud jí na tobě záleží, tak by se nad tím zamyslet mohla :nevim:
Přece i když si postěžuju svojim blízkým, tak mě mají podpořit anebo poradit v dobrém. A ne mě ujistit, že jsem opravdu neschopná a mám se jít hodit ze skály :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.3.16 10:50

Tak matka ani tchýně s tebou nežijou ne? tak jim pro jejich klid duše řekni že odpoledne spí a dělej si po svým když ti nedají pokoj..jako syn nespí asi od dvou let odpoledne - možná i dřív..dcera 17m spí už jen dopoledne..po obědě taky ne..a nikdo kromě mě a manžela to neřeší..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510