Nutit 3leté dítě spát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2612
10.3.16 20:52

@reinkarnace
na mě to oba taky zkoušeli, jako že spát nee. Taky jsem nepovolila a starší se blokne max. 1-za 14 dní a to většinou, když spí dlouho ráno. Mladší zatím 2× spal jen asi půl hodiny, jinak vydrží v průměru hodinu a půl. Já jsem na ten spánek úplně upnutá, bez chvilkového odpoledního odpočinku bych už nebyla :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
10.3.16 21:00

@Adinka_2012 mluvíš mi z duše :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: stejně jako se s ní nebavím večer. v sedm spat a hotovo (kamarádce chodí dítě v deset a to už i já mám kolikrát půlnoc) mám i jiné věci na práci než ve dne v noci nahánět torpédo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
10.3.16 21:07

@reinkarnace
:lol: večer totéž, teda až v osm, mladší mlíko, zuby, do postýlky pusu a dobrou noc, odejít - tak 2× si mě teda ještě zavolá, resp. zaječí máma, ale to opět jen položím, pohladím a jdu. Starší zuby, pohádka, pár rozumů, pusa a odchází se. I když neusne hned, tak v klidu (u něho zázrak nebeský :) ) vydrží po tmě ležet a do půl hodiny je tuhej…Jako aspoň to spaní je u nás v normě+teda jídlo, jinak jsou naše děti vstupenkou do blázince :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.3.16 21:24

@Adinka_2012 @reinkarnace Jenže to musíte mít dítě, co opravdu spát potrebuje. Ne dítě, co dáte spát po obědě a ono se bude 2 hodiny nudit v postýlce, nebo z ní rovnou zdrhat, protože spát nepotřebuje. Kluk už neusne, ani když se k němu natahnu. Kdyz uz by spat chtel, tak to je tak pet odpoledne a to ho zase nenecháme my, jinak by byl vzhůru minimálně do deviti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
10.3.16 21:32

@Svistice
však samozřejmě, v prvním příspěvku jsem psala, že bych nenutila…Ale ve školce holt v klidu na lehátku asi vydržet bude muset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
10.3.16 21:37

@Svistice moje by taky neusnula kdybych tam byla s ní :mrgreen: mě teda nevadilo, když se „nudila dvě hodiny v postýlce“. Prostě po obědě má mít dítě klid (je to tak i na táborech, ve školkách..) nevidím důvod nějaké velké akce. mě teda spí, ale i kdyby nespala, bude tam a hotovo :jazyk: ale já jsem matka kruťák. nesmlouvám s ní nikdy v ničem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
10.3.16 21:43

@Svistice
Ono je nutit a nutit, dlouhodobě nenutit a netrvat na spánku, aspoň klid, ale když to začne zkoušet, chvíli vydržet. A asi matka pozná, jestli je dítě unavené nebo ne a jen „vysírá“…Já bych taky brala, aby vydržel hodinu v posteli, když neusne, ale to on nedá. Snažila jsem se mu vysvětlit, že si taky potřebuju chvíli odpočinout, no v posteli je max. půl hodiny a hned vyleze a „otravuje“. Ale je to vyjímečně, za což děkuju pánu bohu. Není to moje zásluha, že děti spí dobře (lépe by mohlo být vždy :) ), ony to tak prostě mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
11.3.16 08:21

@reinkarnace :mrgreen: no chtěla bych vidět jak by někdo donutil mé „hyperaktivní dítko“…babička to taky zkoušela a neuspěla :lol:, on je prostě typ, co i u koukání se na pohádku musí furt vstávat, skákat, jezdit autíčkem atd.
ale zas je hezky večer v půlosmé v posteli a spí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
11.3.16 19:53

@catherine100 to bych se asi zbláznila. moje je v posteli v sedm a naštěstí podobné hyperaktivní záchvaty nemá :-D spí 19-7:30 + 3 hodiny po obědě. ale pravda, má dva roky…kdo ví jak ti bude dál :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
11.3.16 19:59

@reinkarnace
tak to ti mí 2 jsou oproti tvému spáči žabaři - 20:00-6:00-7:00, odpoledne max. 2 hodiny, spíš hodinu a půl. Jsou vyjímky, kdy spí třeba 2,5, jako třeba dneska mladší. A to zas už chodím, co je, že tak dlouho spí a už se do ničeho nechci pouštět, protože zákonitě jak bych začla něco dělat, vzbudil by se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
11.3.16 20:23

@Adinka_2012 tenhle zákon schválnosti znám i já :lol: jinak taky měla období kdy spala „jen“ dvě hodiny. to se různí podle ročního období, možná i počasí.. Ale u nás platilo vždy pravidlo - když měla kvalitní spánek přes den, měla ho i v noci. Jakmile byl režim (přes den nebo v noci) nebouraný, už se to projevilo i na tom druhém spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
11.3.16 20:37

@reinkarnace :mrgreen: tak tolik mi nespal ani v roce :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
11.3.16 20:46

@catherine100 no, možná i to je důvod, proč jsme šli do rozdílu dvou let :kytka: kdybych měla ponocovat a být vyčerpaná, určitě si dám ještě čas…ale protože je fakt dobře „nastavená“, tak zkusíme štěstí znovu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
11.3.16 20:50

@reinkarnace no tak my šli do rozdílu 3 roky, jsem si říkala, že druhé mi to vynahradí…no a v devíti měsících mi přes den spí jen 2× půl hodiny a v noci od 9 do 7 (plus tak 5× v noci vzhůru), ten starší už se budí jen asi 2× :lol: :mrgreen:…co mě nezabije, to mě posílí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
11.3.16 20:51

@catherine100 hehe..tak se drž :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie