Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kavenka píše:
A jak se uspává na sílu?
Asi bude s miminkem třást, dokud ho to neuspí? ![]()
Co znamená na sílu? Mně se u jednoho miminka poštěstil ten zázrak, že leželo v postýlce a pak najednou usnulo. Jsem na něj koukala jako na zjevení
další dvě jsem aktivně uspávala dle bdělých oken. Nosítko, kojení nebo kočárek. První dítě spalo v postýlce 20 minut, v nosítku dvě hodiny.
@Anonymní píše:
Ahoj mám 3m miminko které nikdy moc nespalo. Lépe v kočárku. Večer se budí 2× ale přes den sice usne a spí cca 20min a pak se kroutí a řve. Jsou to prdy nebo neumí spát? Mám ji zkoušet na sílu uspávat?
Když spát nechce, tak nebude. Jak bys ho chtěla přinutit?
@Anonymní píše:
Ahoj mám 3m miminko které nikdy moc nespalo. Lépe v kočárku. Večer se budí 2× ale přes den sice usne a spí cca 20min a pak se kroutí a řve. Jsou to prdy nebo neumí spát? Mám ji zkoušet na sílu uspávat?
A to je problém přes den chodit na procházky, aby spalo?
@arinecka píše:
Když spát nechce, tak nebude. Jak bys ho chtěla přinutit?
Malá miminka často spát prostě neumí a je poměrně jednoduché jim k lepšímu spánku pomoci. To miminko chce spát, jen to prostě ještě nedokáže samo.
Lehni si s nim do postele, koj, nech ho u toho usnout a spete spolu, oblicej proti obliceji.
Bude vnimat tvuj dech a spat dele a lepe.
Pri prvnim nepokoji dej znovu prso.
@Lucie_Sx píše:Super, skoda ze jsi to nepřišla mymu decku vysvětlit
Lehni si s nim do postele, koj, nech ho u toho usnout a spete spolu, oblicej proti obliceji.
Bude vnimat tvuj dech a spat dele a lepe.
Pri prvnim nepokoji dej znovu prso.
@Anonymní píše:
První neměl problem spát dvě hodiny v kuse a druhé dítě dávalo 5×20-30 minut. První v roce spalo 2×2 hodiny denně a druhy jsem dokopala na dva spanky 30min a 1 hodinka a to ještě ne vždy. Teď v roce a půl se tvari, ze ta 1h20 je maximum a prvorozený dával v pohodě 3. Byl taková jistota, ze bude odpočinek… tady nemám ponětí jestli to bude 20 minut nebo přes hodinu.
Ano, uspavala bych. Já měla věčně nespokojene dítě než mi to došlo. Sice jsem konejsila, houpala, ale neuspavala když vypadal že spát nechce, ale byl na to v tomhle věku ještě moc malý a spát potřeboval. Pak jsem najela na bdela okna tak hodinu a uspat. Děti které dobře usinaji v kocare většinou uklidňuje to houpání, takže na míči, v nositku a chodit když nejdeš zrovna s kočárem. Pro mě to pokaždé problém byl protože nemáme bezbariérový přístup do bytu, takže jsem ho nosila v korbicce dolů ke složeném podvozku, nebyla to úplně jednoduchá akce, chodili jsme ven jednou denně, určitě ne třeba čtyřikrát. Najednou úplně jiné dítě. Já teda neměla vyhodu uspavani u prsa, nekojila jsem, tam je to asi jeste jednodušší.
Když spi dobre v kočárku, tak ho do nej nabal a jezdi, co vydrží. Nebo ho odstav na balkon nebo na zahradu, jestli mas tu možnost. Pokud ne, můžeš si sednout třeba do parku na lavičku, vezmes si nepromokavou podložku pod zadek, na sebe dlouhou vestu s kapucou, jednou nohou houpas kočár a jinak si můžeš číst nebo cumet do mobilu.
Vyspane mimino dobre mimino ![]()
@hospodki píše:
Super, skoda ze jsi to nepřišla mymu decku vysvětlit
Nikde prece nepisu, ze to plati na vsechny.
Zabira to ale hodne casto.
@Semtex píše:
Když spi dobre v kočárku, tak ho do nej nabal a jezdi, co vydrží. Nebo ho odstav na balkon nebo na zahradu, jestli mas tu možnost. Pokud ne, můžeš si sednout třeba do parku na lavičku, vezmes si nepromokavou podložku pod zadek, na sebe dlouhou vestu s kapucou, jednou nohou houpas kočár a jinak si můžeš číst nebo cumet do mobilu.Vyspane mimino dobre mimino
Přesně tak. Já se řídila tím, že pokud je miminko najezené, přebalené a pláče, je třeba ho co nejrychleji uspat a vždy se to povedlo.