Nutit 8m miminko jist/pít?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Vaše dìtě je tedy podle mě váhově nadprůměrné… vždyť 10 kg. U chlapců je tak v roce. Rozhodně nevykrmovat jak husu! Zapojit rozum a intuici a bude to ok A pokud nepije, asi nemá žízeň. Tady bych se spìš pozastavila nad tím, že do něj cpete cukr i v tekutinách- pokud mu teda nedáváte neslazený
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ella865305 caj davame pouze neslazeny. a nejde mi tak o jidlo jako predevsim o to, aby byl dostatecne hydratovany. Protoze prave na jeho vahu mi max 450 ml tekutin plus neco z prikrmu coz nemam predstavu kolik muze byt a s ohledem na doporuceny prijem tekutin od lekare prijde malo.
- Citovat
- Upravit
Prý „jen“ 250-300ml mléka. Vždyť je to hodně. Plus voda, čaj, příkrmy a jsi na litru v pohodě. Nenutila bych, vykrmený je až dost. Tolik jídla nesní ani moje pětiletá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcery do roka vypily obě Max 250ml mléka. Jiné tekutiny začaly brát na milost až po roce. Litr čistých tekutin nedá snad ani jedna ještě teď (4,5r a 19m).
Je to 100ml/kg, ale musí se započítat i voda v jídle. Například ovoce a zelenina obsahuje tekutin dost. Do kaše také liješ tak 100-200ml tekutin…
Co se týká stravy - 10kg v 8m je naprosto v pořádku, to má mladší teď ![]()
Takže nenutit. To dítě si vezme, co potřebuje…
Jinak 2× denně kaše je masakr.
Ranní kaši můžeš nahradit jogurtem. Večer je kaše těžká do žaludku, dávala bych nějaké husté polévky/ těstoviny / luštěniny, nebo klidně také masozeleninu.
Jinak rýžová kaše se nemá dávat ani každý den. Je dobré je střídat: rýžová/jahlová/ovesná/pohanková…
Příspěvek upraven 02.09.26 v 22:48
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Podle toho co píšeš, tak bych ho určitě nenutila…
Na podvýživu to opravdu nevypadá. ![]()
Asi bych byla v klidu a řídila se tím, až se sám „přihlásí”. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dost.
Například 100g ovocné přesnídávky má cca 85-90ml vody.
100g Příkrm cca 75ml vody.
Kaše tolik, kolik ml tekutin do ní naleješ.
Takže od oka, co si myslím, že sní … cca 0,5l tekutin je pouze v jídle.
To znamená, že cca ten litr tekutin za den splňuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vem si, že doporučené množství tekutin pro dospělého je cca 2 l za den. A kolik váží dospělý a kolik kojenec?
Jinak nám doktoři taky kdysi v nemocnici doporučovali nějaké takovéhle obrovské množství tekutin (asi 1200 nebo 1500 ml, nepamatuju si přesně) s tím, že to urychluje hojení. Do malého jsem to ale za den nenarvala a ještě nestíhal dobíhat na nočník, málem se vrátil do plen. Byly mu cca 4 roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje děti vypijou tak ten litr. Jenže chodí už do školy ![]()
Vůbec bych to neřešila, jí až az.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nenutila bych, dyt vodu obsahuje i jídlo, v tej masozelenine, můžeš už dávat i ovoce a zeleninu čerstvou, přesnídávky, polívky. Moje děti třeba zbožňují meloun, ten taky dost zavodni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedno moje dítě bylo v osmi měsících v podstatě z 90% kojené a opravdu netuším, kolik přijmuli tímto způsobem tekutin. Dětem jsem jídlo/pití nikdy nevazila nebo neodmerovala.
A mimino asi těžko donutis jíst/pít víc. To nedonutil ani starší dítě.
Názor te doktorky mi přijde zcestny. Důležité je, že dost čůrá a barva moci.
Nicméně bych se zamyslela nad tím jídelníčkem. Rýžová kaše 2× denně jsou jen zcela prázdné kalorie bez vitamínů s rizikem, že ti dítě úplně zabetonuje. Navíc dítě není žádný drobek a obezita založena v útlém dětství je pak celoživotní boj.
Stridej rýžovou kaši s jinými (ovesná, pohanková, spaldova, jahlová, kukuricna). A dávej ji jen 1× denně.
Když svaris vodu s pudinkem bez příchuti a a během stydnuti do něj vrznes 2-3 odměrky UM, máš prima babypudink.
Uvar hustou zeleninovou polévku v miminkovske verzi.
Pomalu možná můžeš zařadit bílý jogurt do jídelníčku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
proč do něj cpeš kaši dvakrát denně probůh?? Kaše není nic extra co dítě potřebuje jsou to jen sacharidy. Já dávala kaši občas na snídaní a tedy domáci… ovesné, rýžové.. sladila ovocem. Ale měla ji tak 2-3× týdně ráno. Na večeři jsem dávala zeleninové polévky.. mixované, jednodruhové… třeba s rýži, s pohankou, nebo jen zelenina.. všelijaké. Nebo vývary. Proč má jen kaše, oběd, kaše…???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, máme 8 měsíční miminko, má přes 10 kilo, bylo nám lékařem řečeno, že by denně měl přijmout aspoň 1litr tekutin- mléčko odmítá absolutně, to dá tak 250-350 ml, čaj/vodu také- dáme max 100 ml denně. Jinak máme na oběd masozeleninu, ráno rýžovou kaši, odpo ovoce a večer kaši- nicméně natož, jak je „tlustý“ sní vždy jen trošku. Co myslíte vy, máme nějak nutit, nebo nechat kolik sní/ vypije sám? Děkuji moc za názory