Nutkání k polykání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.10.12 10:33

Nutkání k polykání

Chtěla bych požádat o radu.

Už delší dobu cítím tlak z přední strany krku, jakoby mě tlačil rolák, a později se k tomu přidalo opravdu častné nucení k polykání.
Nemám pocit, že bych měla něco v krku, zarudlý není, jazyk taky celkem v pořádku.
To polykání je opravdu nepříjemné, soustavně mně to nutí polykat, často ani nemám co, takže musím hodně pít.

Nesetkal se s tím někdo? Nevím si s tím rady. (ano, k lékaři si dojdu, teď to z časových důvodů nejde)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9009
10.10.12 10:36

Mě se takhle projevila štístná žláza. Takže určitě k doktorovi, udělají testy z krve a UTZ štítky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
10.10.12 10:37

Štítná žláza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
10.10.12 10:38

Ozaj treba zajst k dr. ono to moze byt aj daco so stitnou zlazou.. Ked chodievam na kontroly, tak dr. skusa, ze ako mi ide prehltanie a ci mi tam daco neprekaza.. Ale to nechcem plasit, vobec to nemusi byt ono..ale podla mna treba zajst k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.12 10:41
@alisekR píše:
Mě se takhle projevila štístná žláza. Takže určitě k doktorovi, udělají testy z krve a UTZ štítky. :lol:

To jste mně teda nepotěšily. Jak probíhala léčba? nebo v čem byl problém s tou štítkou, že se takhle projevila? Že je zvětšená? :?

• Citovat
  • Upravit
_Hotaru_H
10.10.12 10:54

Taky to vidím na štítku :-)
Zajdi za obvoďákem, popiš problém, on ti nechá udělat odběry.. tam buď něco bude a nebo ne.. taky by tě mohl rovnou poslat na sono - tlak značí zvětšenou ŠŽ, takže by to bylo vidět na ultrazvuku :palec: Pak budeš odeslána na endokrinologii a tam se bude řešit konkrétně tvůj případ.. :-)
Neboj se, ŠŽ se dá dobře léčit ;-)

• Citovat
  • Upravit
16077
10.10.12 11:49

Já tohle začala pociťovat po poodu a pak jsem si skočila na endokrinologii a mám chronický zánět štítné žlázy.. spočívá to jen v polakání tabletek, jinak není omezení.. ted jsme po druhém porodu a občas mám taky pocit talyku.. i když poprvé, když jsme to měla, tak jsme jí neměla ani zvětšenou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9009
10.10.12 12:21

Pravděpodobně ti dají Letrox, to bere asi většina z nás. Já třeba beru 50 ráno, jednou ročně odběry a mimořádně sono, jinak nic :lol: Objevilo se to v těhotenství a tam sem ze záčatku brala větší dávky, aby mělo miminko dostatek i pro sebe. Špatná funkce štítnice je dneska vlastně civilizační problém, máme málo jodu a jsme asi i ovlivněni prostředím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.12 14:03

To je ale divné. Na krev jsem byla 6.9. a hodnoty hormonů mám v normě, to už bych je měla špatně tehdy, ne?

• Citovat
  • Upravit
9009
10.10.12 15:01
@Anonymní píše:
To je ale divné. Na krev jsem byla 6.9. a hodnoty hormonů mám v normě, to už bych je měla špatně tehdy, ne?

Já měla blbej pocit v krku už dlouho před tím, až když jsem byla těhotná se hodnoty propadly. Takže to klidně může být a nebo zánět štítnice, taky by to mohle být polyp v krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
10.10.12 16:04
@Anonymní píše:
To je ale divné. Na krev jsem byla 6.9. a hodnoty hormonů mám v normě, to už bych je měla špatně tehdy, ne?

já měla hodnoty hormonu taky ok, ale protilátky jsem měla vysoký..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.19 11:09

Anonymní, vyřešila jsi své problémy prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.22 21:23

Ahoj, ráda bych obnovila diskuzi. Mám pár měsíců podobný problém jako zakladatelka. Stálé nutkání polykání, vadí mi těsně věci na krku a dokonce i rouška zasahující na krk. Jsem tedy i zahleněná. Podstoupila jsem vyšetření na plicním, ale tam bylo vše v pořádku.
Je to jako bych v krku stále něco měla, ale spolknout to nejde.. Občas je to prostý hlen a někdy nic, jen prosté nuceni polknuti nějakého tělesa, které mi v krku vadí, což mě někdy nakopne až se z toho pozvracim.. :think:
K tomu je spojena i bolest pod ušním lalůčkem, ne stála, ale když se u ucha poškrábu, zatahnu za lalůček nebo prudce otočím hlavou, tak to dost zabolí.. Obvodni v uchu nic neviděl.. Během půl roku se mi postupně prodloužil interval mezi MS z 21 na 30.. Časté bolesti hlavy mě taky trápí, ty mám ale od dětství. Během roku a půl jsem přibrala přes deset kilo.. na štítnou žlázu mi snad krev ani nebrali nebo o tom aspoň nevím, proto jsem si dnes na krev zašla jako samoplátce a ve čtvrtek dojdou výsledky.

Otázka zní, pokud výsledky vyjdou v pořádku a tyhle stavy k ŠŽ nebudou přisuzovány, máte některá zkušenost, co by tyto problémy způsobovat mohlo? Mockrát děkuji

• Citovat
  • Upravit
2188
23.3.22 14:36

Vidím že máš „výborného“ praktika. ŠŽ ti měl nechat zkontrolovat a na ORL poslat. To plicní s potížemi s krkem, polykáním a přibíráním, no nevím, je buď kreativní, nebo nevím. Zajdi si na ORL, žádanku nepotřebuješ. Doufej, že narazíš na dobrého ORL. U nás ve městě je jen jeden dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí