Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mě se takhle projevila štístná žláza. Takže určitě k doktorovi, udělají testy z krve a UTZ štítky. ![]()
Ozaj treba zajst k dr. ono to moze byt aj daco so stitnou zlazou.. Ked chodievam na kontroly, tak dr. skusa, ze ako mi ide prehltanie a ci mi tam daco neprekaza.. Ale to nechcem plasit, vobec to nemusi byt ono..ale podla mna treba zajst k dr.
@alisekR píše:
Mě se takhle projevila štístná žláza. Takže určitě k doktorovi, udělají testy z krve a UTZ štítky.
To jste mně teda nepotěšily. Jak probíhala léčba? nebo v čem byl problém s tou štítkou, že se takhle projevila? Že je zvětšená? ![]()
Taky to vidím na štítku ![]()
Zajdi za obvoďákem, popiš problém, on ti nechá udělat odběry.. tam buď něco bude a nebo ne.. taky by tě mohl rovnou poslat na sono - tlak značí zvětšenou ŠŽ, takže by to bylo vidět na ultrazvuku
Pak budeš odeslána na endokrinologii a tam se bude řešit konkrétně tvůj případ.. ![]()
Neboj se, ŠŽ se dá dobře léčit ![]()
Já tohle začala pociťovat po poodu a pak jsem si skočila na endokrinologii a mám chronický zánět štítné žlázy.. spočívá to jen v polakání tabletek, jinak není omezení.. ted jsme po druhém porodu a občas mám taky pocit talyku.. i když poprvé, když jsme to měla, tak jsme jí neměla ani zvětšenou..
Pravděpodobně ti dají Letrox, to bere asi většina z nás. Já třeba beru 50 ráno, jednou ročně odběry a mimořádně sono, jinak nic
Objevilo se to v těhotenství a tam sem ze záčatku brala větší dávky, aby mělo miminko dostatek i pro sebe. Špatná funkce štítnice je dneska vlastně civilizační problém, máme málo jodu a jsme asi i ovlivněni prostředím. ![]()
To je ale divné. Na krev jsem byla 6.9. a hodnoty hormonů mám v normě, to už bych je měla špatně tehdy, ne?
@Anonymní píše:
To je ale divné. Na krev jsem byla 6.9. a hodnoty hormonů mám v normě, to už bych je měla špatně tehdy, ne?
Já měla blbej pocit v krku už dlouho před tím, až když jsem byla těhotná se hodnoty propadly. Takže to klidně může být a nebo zánět štítnice, taky by to mohle být polyp v krku.
@Anonymní píše:
já měla hodnoty hormonu taky ok, ale protilátky jsem měla vysoký..
Ahoj, ráda bych obnovila diskuzi. Mám pár měsíců podobný problém jako zakladatelka. Stálé nutkání polykání, vadí mi těsně věci na krku a dokonce i rouška zasahující na krk. Jsem tedy i zahleněná. Podstoupila jsem vyšetření na plicním, ale tam bylo vše v pořádku.
Je to jako bych v krku stále něco měla, ale spolknout to nejde.. Občas je to prostý hlen a někdy nic, jen prosté nuceni polknuti nějakého tělesa, které mi v krku vadí, což mě někdy nakopne až se z toho pozvracim.. ![]()
K tomu je spojena i bolest pod ušním lalůčkem, ne stála, ale když se u ucha poškrábu, zatahnu za lalůček nebo prudce otočím hlavou, tak to dost zabolí.. Obvodni v uchu nic neviděl.. Během půl roku se mi postupně prodloužil interval mezi MS z 21 na 30.. Časté bolesti hlavy mě taky trápí, ty mám ale od dětství. Během roku a půl jsem přibrala přes deset kilo.. na štítnou žlázu mi snad krev ani nebrali nebo o tom aspoň nevím, proto jsem si dnes na krev zašla jako samoplátce a ve čtvrtek dojdou výsledky.
Otázka zní, pokud výsledky vyjdou v pořádku a tyhle stavy k ŠŽ nebudou přisuzovány, máte některá zkušenost, co by tyto problémy způsobovat mohlo? Mockrát děkuji
Vidím že máš „výborného“ praktika. ŠŽ ti měl nechat zkontrolovat a na ORL poslat. To plicní s potížemi s krkem, polykáním a přibíráním, no nevím, je buď kreativní, nebo nevím. Zajdi si na ORL, žádanku nepotřebuješ. Doufej, že narazíš na dobrého ORL. U nás ve městě je jen jeden dobrý.
Chtěla bych požádat o radu.
Už delší dobu cítím tlak z přední strany krku, jakoby mě tlačil rolák, a později se k tomu přidalo opravdu častné nucení k polykání.
Nemám pocit, že bych měla něco v krku, zarudlý není, jazyk taky celkem v pořádku.
To polykání je opravdu nepříjemné, soustavně mně to nutí polykat, často ani nemám co, takže musím hodně pít.
Nesetkal se s tím někdo? Nevím si s tím rady. (ano, k lékaři si dojdu, teď to z časových důvodů nejde)