Nutrilon Omneo s normálním Nutrilonem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nutrilon Omneo
Ahoj maminky,máte některá zkušenosti s tímto mlíčkem?Mám 4týdenního chlapečka,jsme na UM od 2.týdne
pije Nutrilon Premium.Trápí ho prdíky,pláče,kroutí se…masírujeme bříško,cvičíme s nožičkama,dáváme kapky Sab simplex.Chtěla bych zkusit dávat Omneo,může se třeba i kombinovat s normálním Nutrilonem?Díky za radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky Lalaa,
bohužel ti neporadím, jestli se Omneo může kombinovat s Nutrilonem. Dr. nám je doporučila u obou dětí, trpěly neskutečně na prdíky. Dávala jsem jenom tohle. Řekla bych, že toto mlíčko líp projde trávícím traktem, není problém s kakáním a možná trochu pomáhá na ty prdíky, ale rozhodně je u nás úplně nevyřešilo. Mléko je to hodně kvalitní (taky kvalitní cena
), teď ještě změnili název na Comfort a u nás se prodává za 190,– Kč
. Už uvažuju o nějakém levnějším mlíčku, plechovku máme jen na 4 dny …
Určitě děláš všechno dobře, ještě si můžeš zkusit koupit v lékárně speciální protikolikovou láhev a neboj se pořádně dávkovat Sabík, před každým jídlem. Ať si malý odbrkne během jídla a ještě po jídle, raději víckrát než vůbec, aby se z něj vzduch co nejvíc dostal. Moc moc držím palce, aby tohle náročné období přešlo, vím o čem mluvím, já málem skákala z okna .. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mi taky prdíkovali
Od 3týdne do 3 měsíce, pak už jen občas. Nebylo to nic strašnýho, chytlo ho to jen občas, ale byl to děs. Kapek jsem dávala víc než nám doktorka řekla, ta nám napsala 5kapek 2krát denně, to nepomohla ani za nic, já dávala jednou denně 25 a zabralo to a na dlouho, předávkovat jimi nemůžeš. Potikoliková láhev nám pomohla jedině MAM UltiVent, takový ty co mají šroubování ze spodu, jinak nic a to máme doma slušnou sbírku…
Taky jsem používala rourku, někdy i denně
ač se říká, že se nemá, ale kolikrát to už nešlo vydržet a já byla úplně šílená. Zabere to hned a na dlouho, musíš ji strčit tak na 2-3cm, já to dřív strčila jen na kraj a nepomohlo to, než nám poradila doktorka. Trošku ji povytahuj a toč a vyprdí se ![]()
Ohledně Omnea, myslím že míchat můžeš, určitě, někdo dává omneo na střídačku s normálním tak proč bys nemohla na jednou. Omneo je hořký a některý miminka odmítají, ale jde jen o zvyk, tak to zkus míchat a postupně dávat víc odměrek omnea.
Držím palečky a drž se!!! Zvládnete to!
Snad jsem trošku pomohla, teď když to čtu jsem chytrá jak rádiop
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sab taky dáváme a začal u Raďuly působit až když jsme zvýšili dávkování. 15 kapek při každém pití bylo málo. Začali jsme dávat 30
a zabralo to. Teď dáváme 20 a postupně budeme ubírat. Už se přece jen hýbe (nožičky, zadeček), tak snad ty střeva začnou pořádně fungovat.
Jinak v lékárně nám ještě doporučili Lefax, ale ten se moc neosvědčil. Baby Calm neznám, v lékárně ho neměli ![]()
Předávkovat by se snad dítě nemělo, píšou, že se ty kapky nevstřebávají do organismu. Ale hlavně, že pomáhají, protože ty prořvané dny … to bylo opravdu kruté ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za rady
Vyzkoušela jsem lahev Avent,ale z toho malý nechce pít,potom MAM,ale tu bez šroubovacího dna a z té se mi zdá,že to moc teče,malý hltal a říhal hrozně.Teď máme obyčejnou anatomickou savičku Baby Nova a skleněnou lahev Baby Nova.Nevím jestli ještě experimentovat…Tu rourku si koupím.No budeme to muset vydržet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, kombinovat mlíčka od jedné firmy můžeš. My jedeme v Omneu, AR a premium…
Občas je to skoro alchymie.
ahoj lenquita
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
malý trpěl na prdíky hodně a dlouho. Přikrmovala jsem ho UM asi od 6 týdnů. Dr. nám kvůli bříšku taky doporučila omneo jenže malý ho vůbec nechtěl. Byl zvyklý na sunar a moje mlíko a to omneo mi pak nevzal. Kapky sab simlex nám moc nepomáhaly. Měli jsme baby calm a ty jsou určitě lepší. A taky rourku. To byl náš nejlepší pomocník:-)
Andrea
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj lenquita,to jako namícháš všechny tři mlíčka dohromady do jedné dávky?Dobrý
Já to myslela tak,že třeba večer a v noci budu dávat Omneo a přes den Premium…nevím možná najedem jen na Omneo a po 3.měsíci zkusíme zase Premium. booože mám v tom zmatek,pořád nad tím koumám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše holky taky hodně prdí. Docela nám pomáhá, že připravuju UM z převařené vody, ve které povařím kmín (mám dvě varné konvice, jednu na čistou vodu, jednu na kmínovou).:) Já jsem nebyla s Nutrilonem nějak spokojená, buď ublinkávaly nebo po AR nekakaly tak jsem teď zkusila Sunar huštěný Nutritonem a zatím dobré. Uvidíme za pár dnů.
Tak spokojeným bříškům zdar! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lalaa, nemíchám všechny 3 dohromady-dávám bud omneo, nebo premium a do toho 1 odměrku AR.
Ale poslední dny malá stejně nekaká-nevím jestli je to tím AR, ale bojím se ho nedat, jelikož je blinkací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lalaa - nase mala je na Omneu od osmeho dne zovota. Trapily ji prdy, Premium ji zaspuntovalo. Davame Omneo+Saab Simplex nebo BabyCalm a pohoda,mala hezky kadi jednou denne a prdi jak chlap. Do toho prolevame fenyklovym detskym cajem.
Omneo kombinuju s Premiem(je chutnejsi,to Omneo je fakt blivajz na entou) - takze na 90ml dam 2 odmerky omnea a jednu odmerku Premia..a v poho. Jednou za den udelam davku jen z Omnea, a na noc do 120ml naopak davam 2 odmerky Omnea a 2 odmerky Premia.
Spokojenost na obou stranach ![]()
Davej ho casto na brisko, sam si namasiruje streva. Nebo nechavej na prebalovaku navolno bez pliny,at si kope nozickama. My po koupani masirujem brisko Pupikem(ve smeru hodinovych rucicek!).Pomaha vsecko. Chce to ale cas. Po Omneu se kadeni a brisko srovna cca po trech dnech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lalaa - jste k tem lahvim - na Aventacky dvojkovy dudlik se decka tvari,ze to netece,ale nech ho,on si zvykne. Ame taky stavkovala-musi holt vic tahat),ale naucila se,a v pohode. Kdyz jsem dala dudel s vetsi dirou,zhltala to a pak vyblila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuzaa, díky za návod,taky to tak budu kombinovat
Míša zatím vypije 90 a někdy jen 60ml.Jinak mám dudlíky s dírkou na čaj,z té na mlíko hltá a jak píšeš pak to vyblinká.Někdy mám nervy,když malý pije a začne u toho tlačit a mlíko plivat,to dělá docela často,krmím pak i půl hodiny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lalaa píše:
krmím pak i půl hodiny
u nas je bezna i trictvrtehodinovka…ale standard je 20min.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit