Nutrilon - rada

219
9.1.14 15:02

nutrilon - rada

Ahojky, prosím o RADU :) Mám chlapečka 7 týdnů, od porodnice dokrmujeme nutrilonem a odstříkávala jsem mu svoje mléko. Bohužel mléka bylo čím dál tím méně a tak jsem mu alespoň do každého krmení ( nutrilon) odstříkala jen trochu mléka, ale bylo takové vodnatější - to přední. Nyní poslední dva dny není už skoro nic. Jenže ty dva dny má chlapeček ráno problém s kakáním. Jdemu to hůře tak jsem použila rourku ( stolici neměl tuhou, ale má jí tužší než obvykle ) Pak už ten den kakal dobře (stolci měl zase řidčí jako obvykle ). Dnes se to opakovalo. Myslíte že mu mám dát do příkrmu trošku více vody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3622
9.1.14 15:04

Já jsem mrňousovi dávala o trošičku víc vody, než je v návodu, a bylo to pak už bez problémů :palec:

Edit.: taky měl po nutrilonu problémy s vyprazdňováním

Příspěvek upraven 09.01.14 v 15:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ademe
9.1.14 15:05

Nám se to ze začátku stávalo také. Pomáhala jsem rourkou. Kamarádka musela změnit UM.

• Citovat
  • Upravit
8959
9.1.14 15:06

@moby
Ahojky, ne.. Syn je taky zhruba od 7mi týdnů na Nutrilonu.. Jeden čas se mi zdál dokonce „zabetonovaný“, ale pak si zvykl a teď kaká krásně jednou denně.. Někdy řidší, někdy tužší.. Spíš bych třeba mezi krmením nabídla čajík.. Tím nic nezkazíš… Vody samozřejmě dát víc můžeš, ale pak to prcek třeba nedojí všechno - bude nalitej.. a nebude mít potřebný množství mlíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
9.1.14 15:11

Ahojky i já jsem měla s dcerkou takové problémy, ale už byla větší. Když jsem přešla s kojení na UM měla taky velké problémy s kakáním ale chce to čas a možná jak tady píše jedna maminka dej více vody a třeba to pomůže.:-)Pevné nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653

Ahoj, rozhodně nedávej víc vody, přesně jak píše Lejaa, bude to mít méně výživné, drž se návodu 30ml vody na jednu odměrku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490

Tak mala taky byla od narozeni na Nutrilonu, cca 2 mesice jsem ji davala asi 20 ml odstrikaneho mleka, davala jsem ji ho ale zvlast, pak treba dala jeste Nutrilon, ale ten namichany Nutrilon jsem nikdy nenastavovala. Ani bych do nej nepridavala vodu. S kakanim jsme problem nemeli, ale pokud mas pocit, ze by mel vice pit, pridala bych vice prikrmu, ale prikrm bych neredila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
9.1.14 15:14

Vodu bych určitě nepřidávala. V lékárně mi poradili podávat přes den občas čajík, že je pak stolice „řidčí“, takže jsem najela na fenyklový čaj - ten je dobrý na prdíky a můžou je už takto malé mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
9.1.14 15:15

Taky bych neredila. krmim Nutrilonem druhe ditko a ono chce chvili nez si to sedne (prvni od 5 tydnu, druha od narozeni).
pokud bys mela pocit, ze se to nelepsi, tak radeji zmenit UM. ale jeste tomu chvili dej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
9.1.14 15:18

Čajík dáváme, ale moc ho nechce. Když měl mlíčko i ode mě tak měl stolic spíš řídkou tak mu to šlo dobře ven. Nemá jí uplně tuhou. Ta jako by vzadu už je v pořádku Jen se divím, že by to najednou byla taková změna. Protože ode mě dostával čím dál méně takže poslední 14 dní to byla sotva 70 denně - celkem. Vždycky sem mu do každého krmení trošku odstříkala. Je pravda že to mlíčko bylo takové vodnatější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
9.1.14 15:19

Laktobacílky Swiss baby ;), jsou i pro takto malé dětičky.

• Citovat
  • Upravit
156
9.1.14 15:22

Je pravda že výrobce ví proč píše takovéhle dávkování. Vydrž. Já taky vyzkoušela více UM, ale stejně jsem se vrátila k Nutrilonu a pak to samo přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
9.1.14 15:51
@moby píše: Čajík dáváme, ale moc ho nechce. Když měl mlíčko i ode mě tak měl stolic spíš řídkou tak mu to šlo dobře ven. Nemá jí uplně tuhou. Ta jako by vzadu už je v pořádku Jen se divím, že by to najednou byla taková změna. Protože ode mě dostával čím dál méně takže poslední 14 dní to byla sotva 70 denně - celkem. Vždycky sem mu do každého krmení trošku odstříkala. Je pravda že to mlíčko bylo takové vodnatější.

Vydrž.. Syn odmítal čaj do 3 měsíců.. Můžeš mu zkusit nabídnout i jen vodičku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
9.1.14 19:12

Rozhodně mlíčko neřeď, nebude tolik váživné..ale jestli odmítá, zkus jen pár doušků, i třeba na lžičku..;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
937
21.1.14 09:22

@moby Ahojky, tak my taky od 8týdne dáváme Nutrilon a máme stejné problémy :) teď se mi dokonce stalo, že se mi 2× poblinka a skoro všechno šlo ven, ale myslím že to byla moje vina prte jsem mu dala z prsa nenechala ho odkrknout a rovnou jsem mu dala i umělé. Jinak my rourku nepoužíváme ani ji nemám doma, zatím to šlo ven i když to trvá den a půl. Jinak mléčko bych taky neředila více vodou, já mu podávám ten fenyklový čajík - nejdřív moc nechce, ale pak se chytne a vypije ho všechen. Ještě mě napadlo mu koupit probiotické kapičky ;) dr. mi je doporučila už při první návštěvě a myslím, že tím nic nezkazím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová