Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrýý,
mala ma 4mesice, porad mi oblinkava, nekdy hodne nekdy vubec, na jednu dobu to prestalo ted se to opet vratilo. Nekde jsem cetla o tom ze do sunaru lze pridat nutrilon proti ublinkavani a ze pry to pomaha. Chtela jsem se jenom zeptat na to, kolik toho nutrilonu do mleka dat? jestli s tim ma nekdo zkusenosti. Dekuji ![]()
Taky jsem to slyšela. U prvni dcery jsem měla taky takovej problém. Jen sem se zeptala na to dvou doktorů, a oba říkali že je to nehorázná blbost. Koupila jsem nurilon na ublinkávání. Je pravda že je drahý, ale je hustý a blinkání přestalo. Fakt nemíchat dvě různé značky. A navíc když si to spočítám, tak ten nutrilon proti blinkání je levnější, jak kupovat jak sunar, tak mutrilon.
Ahoj, myslim, ze mas na mysli Nutriton. Zahustuje mliko, aby mimco tak neblinkalo.
Nemíchala bych…ptej se dr, tady v tom bych si netroufla radit
JOJO, nutriTon je na zahuštění mléka, akorát je to pak trochu problém dostat pohodlně do dítěte ![]()
Ano, nutriTon, dávkovala jsem cca polovinu, co je uvedeno na obalu. Plná dávka malou zabetonovala… Takhle sice stále trochu ublinkávala, ale už to nebylo tak hrozné. Míchala jsem ho do UM, ale je to husté, musela jsem vyměnit savičky - malá pila z aventu a osvědčila se ta variabilní. Jinak mají ty avent moc malé dírky a ucpávaly se.
Dcera taky ublinkávala, doktorka nám navrhovala nutriton (ne nutrilon) na zahuštění, ale taky říkala, že potom děti mají hodně husté kakání a bolení bříška. A na to trpěla už tak dost, takže jsme se ani neodhodlali to zkusit a po každém kojení jsme dloooooouho drželi vzpřímeně - hlavně v noci to byl opruz :/. Pak to nějak samo od sebe přešlo.
@kolenka Taky jsme zkoušeli, dcera měla reflux, takže blinkala pořád. Dr. mi doporučila nutriton. Kojila jsem, takže jsem vždy trochu odstříkala, promíchala s nutritonem, dala jí to stříkačkou a pak nakojila. Sice se blikání zmírnilo, ale neustalo úplně. Ale malá mi pak míň pila a přestala přibírat. Takže jsem ho používat přestala. Sice blinkala dál (až do cca 7 měsíců), ale přibírala krásně. V jí bylo cca 2 měsíce.