Kolikový pláč hodinu po kojení

3686
18.2.15 12:51

Kolikový pláč hodinu po kojení

Nějak jsem nenašla nic moc podobného, tak zakládám stopadesátouprvní diskuzi na téma koliky, prďance, apod. Malý mi od dvou týdnů (nyní 3 týdny) začal mít potíže s bříškem. Do té doby spokojený kojenec. Zajímavý je, že tenhle hysterický pláč začíná snad na minutu přesně 50 min po kojení. Pokud zrovna spí, klidně se vzbudí. Pláč trvá půl hodiny až hodinu přerušovaně a je utišitelný. V náruči, úlevových polohách apod se mi daří jej na pár minut zklidnit, pak dvě tři minutky zase pláč, změníme polohu, rytmus houpání, apod a zase pět minut dobrý a takhle pořád dokola než usne. Při pláči tlačí, ale úleva nepřichází po vyprdění, většinou z něj ani nic nevyjde. Tak se chci zeptat, jestli je toto normální. Co jsem našla já, tak děti pláčou při nebo bezprostředně po kojení, příp večer, což u nás je večer sice horší co do intenzity pláče, ale jinak tenhle problém je celodenní. :nevim: Mě napadá ještě nějaký metabolický problém, když je to takhle s odstupem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2039
18.2.15 12:57

@Kapaz Tak to jsem zvědavá, co se dozvíme :-) U nás je to nejhorší tak dvě hodinky po kojení. Ne tedy v každém intervalu, ale často to tak je. No a k večeru už je víceméně jedno, kolik je hodin. Někdy se utišit nechá, někdy ne a je tu koncert. Snad nějaká maminka poradí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
18.2.15 13:02

Heh, já mám pouze jednu informaci, a to subjektivní. Moje druhé dítě to má podobně, ale pláč netrvá tak dlouho a celkem rychle to odezní. No, večer si popláče víc. Moje máti říká, že je to naprosto normální, že se hodinku po kojení děti kroutí. Zdroj tedy není moc relevantní, ale mi stačí :lol: Já jinak praktikuju dnes už klasiku - probiotické kapky, masáže bříška a tak dále. Po kolice, kterou jsem zažila s první dcerou, mi ovšem toto přijde naprosto v pohodě. Dokud nemusím vytáhnout rektální rourku, jsem v klidu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
18.2.15 13:34

@PetrušeKl Ty jo, dvě hodiny po kojení, to už má zase hlad, ne? :lol: @Annci Aha, tak to není ta pověstná kolika? Probiotika dávám, masáže nezabírají, no tak jestli je to ok, tak si s tím asi nebudu lámat hlavu. Já mám podezření na intoleranci mléka, tak jestli někdo nemá zkušenost. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
18.2.15 13:46

@Kapaz No to asi ne, napjaté nožičky, tlačeníčko - to nebude hlad :lol: Někdy je to i dřív, sotva ji odpojím, tak to někdy začne. No jak nad tím tak přemýšlím, ona v tom žádná velká pravidelnost nebude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
18.2.15 14:02

@Kapaz Ale jo, podle mě to je kolika. Akorát s lehčím průběhem :-) Někomu se děti kroutí míň, někomu víc. Jak říkám, s první jsem to dotáhla k rektální rource, u druhé holčičky to zatím má o dost lepší průběh, kolika není zdaleka tak silná. Intoleranci mléka bych v tom nehledala, pokud dramaticky nezvrací :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová