Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, malá je plně kojena, ale strašně blinká v jednom kuse tak mi Dr. doporučila Nutriton od Nutrilonu. Dělám tedy podle návodu a podávám po lžičce, ale je to strašný boj a pláč a po chvilce snažení to vzdávám. Máte nějaké finty jak nutritron podávat? Mě napadlo ji to podávat stříkačkou, ale nevím abych ji neublížila nebo něco. A musím do malé nacpat celou dávku podle návodu?
Děkuji za odpověďi
Upřímně. Mám třetí dítě a blinkaly všechny. Ze třetího to lítá občas i obloukem. Nutriton ani Gastrotuss nám nepomohl, tak aby to vymizelo. Lepší mi přijdou režimová opatření. Klín v postýlce..v kočárku, nošení a pomalá manipulace. Přijde mi lepší i častější kojeni. Pokud kojím po cca 4hod, tak ublinkava i během kojení. Kojím vždy jen z jednoho prsu. Jinak bych zkusila třeba strikacku od Nurofenu a malíček do koutku a tak ten nutriton podat. Dáváš ho do vody nebo do mléka? Vodu mi děti také nedali. S příkrmy blinkani postupně vymizí..
@t-jani No protože kojím a přestat nechci malé jsou 3 měsíce tak dávám do vody. Před půl hodinou jsem do ní dostala pár lžiček malých pak jedla a teď má na sobě už úplně druhé body protože stále to z ní litá a to jí mám opřenou o mé pokrčené kolena. Ublinkava i když ji nosím vlastně pořád blinká
@Verunka Šr píše:
@t-jani No protože kojím a přestat nechci malé jsou 3 měsíce tak dávám do vody. Před půl hodinou jsem do ní dostala pár lžiček malých pak jedla a teď má na sobě už úplně druhé body protože stále to z ní litá a to jí mám opřenou o mé pokrčené kolena. Ublinkava i když ji nosím vlastně pořád blinká
Já peru denně..díky bohu za sušičku
myslela jsem do odstrikaneho mateřského mléka… Má to lepší konzistenci, ve vodě je to v podstatě gel..
@t-jani to jo jenže to bych musela pořád odstrikavat a už bych vůbec nekojila a to nechci. Nebo po každém kojení ji dát ještě trochu z lahvičky odstrikaneho s tím nutritonem?
@Verunka Šr ja bych odstrikala jen na dno hrnečku a to jí dala po kojení..
@t-jani to se mi zdá jako dobrý způsob jenže kolik odsát a kolik ji do toho dát?
@Verunka Šr já už si úplně nepamatuju dávkování. Do dětí jsem víc jak dvě polévkové lžíce nedostala.. zkoušela bych postupně. Některé děti pak mohou mít problém s vyprazdňováním. Zacpe je to.
Uvidíš, jestli to bude u malé fungovat..