Malo mléka, nebo líný sát?

1.10.19 18:44

Malo mleka, nebo liny sat?

Ahoj holky, chci se zeptat, jestli jste to některá neměla podobně. Mam trimesicniho chlapečka. Poslední dobou mame asi problémy s kojenim. Vždy když jsme doma, tak pije cca 2minuty, kdy mu teče mléko rychle a pak se začne odtahovat a zase přisávat a hrozně u toho vyvádí. Je zajímavé, že když kojím někde venku, nebo v noci, tak nevyvádí a krásně saje..plenek má počuraných dost..doktorka vždy řekne vydržte ???? Je to málo mléka, nebo je lenoch? Neměla jste to tak některá? Mám strach aby neměl málo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
1.10.19 18:56

Když začne vyvádět, zkus přiložit k druhému prsu. Kdybys procházela laktační krizí, tak to nevzdávej, byla by to škoda!!! Ono se to mléko zase rozjede, bude se tvořit třeba až při kojení a ne do zásoby, tak jako ze začátku. Možná i to se miminku nelíbí, že už to neteče tak rychle. Koj častěji, dodržuj pitný režim a věřím tomu, že zase bude líp. Jen vydržet tu krizi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
1.10.19 19:10

Ma hlad? Je spokojenej? Jestli ne, doktmit UM a nehrotit to. Prece se nemusi kojit za kazdou cenu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
1.10.19 19:17

Mne to ted trimesicni dela taky :roll: ale ja na to nemam nervy, navic mam doma jeste starsi dite, ktery taky chce chvili pozornosti, takze ja dokrmuju um. Zivot mi na kojeni nestoji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
1.10.19 19:29

Mne to dělala malá taky, jemně přidržte spodek prsa a druhou rukou jeďte po prsu dolu. Ono to pak bude rychleji téct. :-) Nebo jedou rukou prsty držet a palcem stlačuje a jeďte od shora dolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
1.10.19 20:12

A me se takhle furt odtahuje protoze mam naopak strasne mlika v jednom prsu a jeho to vylozene stve :) takze jak uz bylo receno, zkusit pak prehodit na druhe prso. Kdyz pribira a ma pocuranych dist plen tak bych to nejak neresila a jen se obrnila trpelivosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.10.19 22:37

Trpělivost, to přejde. Takových kojících krizí ještě bude. Pořád je to jednodušší, než řešit lahvičky, a pro dítě rozhodně lepší.
(jinak „málo mlíka“ se stává fakt výjimečně, nenech se rozhodit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
2.10.19 02:44

@Petramaliskova Nepanikar a vydrz. Je to celkem bezne, viz komentare vyse. Je to nejcastrji zpusobene tim, ze mleko se tvori az pri sani, neni ho uz tak velka zasoba v prsu a dite se pak vzteka, ze se musi snazit. Ono si ale zvykne. Muze se ti klidne zdat, ze mas malo mleka, laktace muze opravdu trochu poklesnout, jak miminko mene saje, ale zase se to zlepsi. Me takhle prostredni dite salo dlouhodobe, max. 2 minuty a mel nekolikahodinove pauzy mezi kojenimi -nechtel se vubec prisavat (tam se seslo vic problemu, nez jen uprava laktace, jeho pri kojeni bolivalo brisko a celkove byl jako miminko drazdivy), ale kdyz se pak uklidnil a zacal zase pri kojeni spolupracovat, tak se laktace zase navysila a to dokonce tak, ze kolem 7. mesice pribral za 4 tydny pres kilo a to prakticky jeste moc nejedl prikrmy a uz se hodne hybal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.19 16:04

Děkuju vam holky za komentare :) trochu jste me uklidnily :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
10.10.19 21:21

@Petramaliskova Ahoj, já jsem si pro ověření, zda mám mléka dost koupila odsávačku. Malé je 3,5m a my teda bojujeme s večerním kojením, kdy toho mám už fakt málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.10.19 22:27
@larieta píše:
@Petramaliskova Ahoj, já jsem si pro ověření, zda mám mléka dost koupila odsávačku. Malé je 3,5m a my teda bojujeme s večerním kojením, kdy toho mám už fakt málo.

Tím nic neověříš. Já odsála nula nula nic a přitom jsem měla mléka hafo. A takových je hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová