Noční kojeni 6 m

Anonymní
30.9.19 23:27

Noční kojeni 6 m

Holky potrebuji radu, mám holčičku skoro 6 m porodní váha 3,100 kg/47 cm a nyní má 7 kg/65 cm jen kojim odmítá prikrmy zkoušela jsem kaše i UM aspoň na noc jestli to pro ni nebude sytejsi. Mám pocit že poslední dobou kojim pořád ve dne v noci. Přes den i po hodině v noci po dvou, jsem z toho už vycerpana.mam ještě dvouleté dítě, domacnost a pracují z domu. starsi jsem kojila do 10 m a od 4,5 m měl prikrmy.spal celou noc od 5 m, teď mám pocit mládsi naopak přestala spat. muzete mi poradit jak ji naučit prikrmy a jestli je normální tak často kojit, tchyne mi říká že je strašně tlusta protože kojim tak často. diky moc za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3155
30.9.19 23:35

Tlustá fakt není a když už je dítě oplácané, rozhodně ne z MM ale právě spíš ze Sunaru, kaší apod. K těm zvýšeným požadavkům nevím co poradit, snad jen kojit a vydržet. Já ale krmím podle zásad BLW a kojím na požádání, takže o kaších na večer moc nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
30.9.19 23:38

Nenech se tchýní vystresovat, na plném kojení do půl roku dítěte není nic divného, syn měl v půl roce 9 kg jen z kojení, teď má skoro 4 roky a nadváhu rozhodně nemá, jí normálně. Nicméně to časté kojení hlavně v noci je na palici, já měla štěstí, že zatímco přes den chtěl pít často, v noci jsem kojila po 4-5 hodinách, což mi přišlo v pohodě. A zavádění přikrmu pak u nás bylo taky v pohodě, začínali jsme zeleninou. Tady asi jediná rada, nabízet, nabízet, nabízet, třeba poradí jiné maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Petula306 můžu se zeptat jak často kojis? Já mám pocit že jak mě vidí nebo jen cítí tak hned chce prso, takže nejlip 24 h denně.

• Citovat
  • Upravit
207

Asi s tím nic neuděláš. Moje nejstarší dítě od půlroku spalo celou noc (i když bylo kojene). Druhé dítě mi vstávalo do dvou let průměrně tak 4-5× za noc. Teď mám třetí -desetimesicni a vstáváme tak 3× za noc. Z kojení opravdu tlustá není, tchýně je mimo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.19 23:40

@Beata.xy diky moc. U nás ty noci byly též super tak do 4 m spala krasne. Teď chce prso porad

• Citovat
  • Upravit
3155
30.9.19 23:58

Já to nějak nepočítám. Večer usne u prsa, v noci se párkrát vzbudí, ale spíme spolu, takže vytáhnu prso, chvíli sosá a spí dál. Potom ráno když se vzbudíme a přes den to vůbec netuším. Ona občas jenom chce podudlat, asi se ujistit, že mlíčko nedošlo..k tomu dlabe třeba banán, mrkev, bramboru.. já to dělám tak intuitivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
1.10.19 02:49

Starší syn odmítal příkrmy skoro do 1 roku. Takže byla zhruba z 85% kojený.
V noci vstával i po hodině. Ležel s námi, takže jsem kojila v polospánku. Ráno jsem většinou ani nevěděla kolikrát.
Když se pak trochu rozjedl, frekvenci nočního vstávání to nijak nezměnilo, až časem, jak rostl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22901
1.10.19 06:14

Já tedy nevím, ale mám 2 děti a obě jsem kojila v noci klidně i 10× :nevim: U první jsme začínali s jídlem začátkem 7.měsíce, než vůbec něco pořádně snědla, bylo jí 9měsíců. U druhé jsem začínala dříve, protože jídlo chtěla, jak to viděla u ségry. Kojím stále i teď ve 2 letech, nikdy by mě nenapadlo dát UM. @ElisC taky jsem měla a jednu ještě mám na noc u sebe, je to na to kojení nejpohodlnější ;)
Jinak na tchýn se vyprdni, tlustá rozhodně neni a z MM ani nebude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
1.10.19 06:18

Tchyne je hloupa a to tak, ze velmi. Mne kojeny deti prvni pulrok nabiraly kilo mesicne jen z mlika a jak me dr chvalil :D
Nektery deti proste potrebujou vic kontaktu no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
1.10.19 07:03

U nas teda tohle nocni kojeni trvalo do roka. V 19 sla spat a od 21:30 jsem s ni musela lezet v posteli a byla pricucla az do rana… kdyz ji byl rok, stehovali jsme se a dostala vlastni pokoj, kam sla hned prvni noc a ja byla rozhodla, ze v noci budu kojit jen 1× k ranu, ze ji proste necham vyrvat… no a hned prvni noc se nevzbudila v pul 10, ale ve 4 rano.. :lol: podle me proste v noci potrebuje klid a ja ji budila. Ona ma dost lehky spanek. Plne kojena byla taky do pul roku, pak jsem zacala zeleninkou, ovocem, masicko :) kasi ani sunar nikdy nechtela, taky jsem to zkousela na noc, jestli nebude spat dyl. Tchyni bych poslala do prd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
1.10.19 08:06

V 6.mesici byva rustovy spurt, proto to caste kojeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.19 10:08

@Lumíkovec já ji též dala do pokojíčku protože jak jsem přišla do ložnice okamžitě byla vzhuru

• Citovat
  • Upravit
5403
5.10.19 20:48

I náš též tak, noční kojení a nevyspani fakt na palici.
6m dávám tedy už příkrm, vyloženě se na to trepe, ale spaní to stejné nepomohlo.
vzbudí se klidně i 10× za noc si jen podudlat.
Mám 2 další děti 4 a 6 a je to fakt náročný. Asi fakt vydržet, nic jiného nezbývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sybilla2020
7.10.19 00:20
@Anonymní píše:
Holky potrebuji radu, mám holčičku skoro 6 m porodní váha 3,100 kg/47 cm a nyní má 7 kg/65 cm jen kojim odmítá prikrmy zkoušela jsem kaše i UM aspoň na noc jestli to pro ni nebude sytejsi. Mám pocit že poslední dobou kojim pořád ve dne v noci. Přes den i po hodině v noci po dvou, jsem z toho už vycerpana.mam ještě dvouleté dítě, domacnost a pracují z domu. starsi jsem kojila do 10 m a od 4,5 m měl prikrmy.spal celou noc od 5 m, teď mám pocit mládsi naopak přestala spat. muzete mi poradit jak ji naučit prikrmy a jestli je normální tak často kojit, tchyne mi říká že je strašně tlusta protože kojim tak často. diky moc za rady

Myslím že váhové je na tom v pořádku. Spíš si říkám proč chce pít tak často. Mas porad dost mlika když má tak často hlad? Zkus jiný typ příkrmu třeba to pomůže. Ty příkrmy už by mohla jist, to jo. Asi ji mliko už prostě nestačí. V noci kojis nebo jen duda? Jestli jen Duda tak ji to zkus odnaučit a místo toho zkus pohoupat… Tohle zabralo u mě. Pořád se budila a pak jen dudala. Dvakrát za noc mi to nevadilo ale šest krát už jo tak jsem ji místo prsu nabídla náruč. Trvalo to tři týdny než v noci přestala tolikrát vyžadovat prso jen k dudani a spinkala pak mnohem líp. 😁

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová