Nedaří se rozkojit po 3 týdnech

30.9.19 12:27

Nedaří se rozkojit po 3.týdnech

Mam tritydenniho syna narozeneho akutni sekci. V porodnici nevenovali prilis pozornosti technice kojeni, kvuli velkemu ubirani na vaze a ocividne nespokojenosti a nespavosti syna jsme se tedy asi po 4 dnech nechali presvedcit k dokrmum umelym mlekem hadickou u bradavky. Doma po navsteve laktacni poradkyne jsme zjistili, ze syn se spatne prisava a line saje, tim padem se mi netvori dostatek mleka a dokrmy jsou nutne. Zkousime vse - prikladam kazdou chvili, mackam pri kojeny prsy, beru byliny, odsavam (neodsaji vice nez 10ml dohromady)… Zatim nic nepomaha. Pristi tyden jeste jdeme na orofacialni stimulaci, kterou vidim jako jednu z poslednich nadeji. Rada bych vedela, zda ma nekdo podobnou zkusenost a zda je vubec mozne rozkojit se treba po mesici a vice. Hodne me to trapi. Dekuji mockrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
30.9.19 12:31
@SweetChilliSauce píše:
Mam tritydenniho syna narozeneho akutni sekci. V porodnici nevenovali prilis pozornosti technice kojeni, kvuli velkemu ubirani na vaze a ocividne nespokojenosti a nespavosti syna jsme se tedy asi po 4 dnech nechali presvedcit k dokrmum umelym mlekem hadickou u bradavky. Doma po navsteve laktacni poradkyne jsme zjistili, ze syn se spatne prisava a line saje, tim padem se mi netvori dostatek mleka a dokrmy jsou nutne. Zkousime vse - prikladam kazdou chvili, mackam pri kojeny prsy, beru byliny, odsavam (neodsaji vice nez 10ml dohromady)… Zatim nic nepomaha. Pristi tyden jeste jdeme na orofacialni stimulaci, kterou vidim jako jednu z poslednich nadeji. Rada bych vedela, zda ma nekdo podobnou zkusenost a zda je vubec mozne rozkojit se treba po mesici a vice. Hodne me to trapi. Dekuji mockrat.

Já znám historky o rozkojení jen ze stránek laktačních poradkyň a z internetu. :,(

V reálu je to s kojením tak, že to buď jde samo, nebo to nejde, ženská se šíleně snaží, platí poradkyně, pomůcky, týdny se mučí a pak stejně musí plně přejít na sunar. Nebo třeba měsíce přikládá, aby si dítě podumlalo a ona měla pocit, že „kojí“, ale ve skutečnosti žije na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
30.9.19 12:52

Netrap se, UM neni konec sveta! hod se do pohody a uzivej si prcka :) treba ve vysledku bude prcek spokojenejsi s flaskou :palec: drzim palce at se to podari jakkoliv, hlavne abyste byli spokojeni:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
30.9.19 13:02

Jen malá rada, u toho kojení, zkus se uvolnit…mysli na místo, který máš ráda, úplně vypusť z hlavy dítě u prsa. On totiž adrenalin blokuje oxytocin. To může být celej problém. Furt se řeší technika kojení, já myslím, že psychickej stav maminky je důležitější. Zkoušela jsem to u kojení. Když jsem se zrelaxovala, mlíko začalo hned týct. Jinak to chvíli trvalo. Já měla to spouštění silný, až mě brněla prsa zkraje, tak jsem odpozorovala, že se to spustí nejrychlejš, když si představuju pláž., sebe v síti houpací a tak :) Když to nepůjde, tak to nepůjde.
A tady máš jeden text, psala jsem ho před deseti lety, je znát to mlíko na mozku, zdrobněliny a tak :D

Některé maminky prohlašují, že kojení je pro ně vrcholně příjemný zážitek.

Malý hltající tvor, který mě ožužlával milionkrát denně, si to zřejmě taky báječně užíval. Já už méně. Kojení mi nevadilo. Ale bradavky rozžvýkané do bolava, mykóza jménem moučnivka a mléko věčně prosakující skrz oblečení, to všechno bych si nechala klidně ujít.

Našla jsem si informaci, že jen tři procenta rodiček nejsou schopna kojit. Nekojící maminka si možná může připadat méněcenná, ale ženu nedělá matkou jen to, že její tělo tvoří mléko. A krmení umělou výživou má taky svoje klady. Například to, že miminko není odkázáno jen na maminku, nakrmit ho může kdokoliv jiný. „Sunarová“ dítka se také lépe převádějí na pevnou stravu.

Kojení buďto jde nebo nejde. Nemá to vůbec nic společeného s charakterem nebo vůlí. Někdy mám pocit, že osvěta v této oblasti místy zavání sektářstvím. Výkřiky na agitačních plakátech v porodnici mě docela děsily. Třeba věta: Kojením dostává dítě od matky to nejlepší! A co všechna ta péče, láska a starosti? To je méně než sekret mléčné žlázy? Jsem si jistá, že ne. Život a spokojenost vašeho miminka ovlivňují úplně jiné věci než to, jaké mlíčko ho hřeje v bříšku.

Příspěvek upraven 30.09.19 v 13:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.19 13:07

A zboří se svět, když bude dítě na UM? Já jsem takhle vyváděla, a nakonec jsem přišla o první měsíce syna kvůli poporodní depresi a následné hospitalizaci. Kdybych vypla Fb, nečetla laktační ligu a neposlouchala svou matku (která mimochodem taky nekojila ani jedno své dítě, ale věděla přesně, že to dělám špatně), tak bych mu vrazila lahev po pár dnech a vše mohlo být jinak. Kecy typu „mateřské mléko je to nejcennější, co můžete dítěti dát“ - houby, nejvíc je láska a péče.

Nenech to zajít tak daleko :kytka: Přeju, ať se to povede ke štěstí všech zúčastněných :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.19 13:16

Prodám svoji zkušenost. Také jsem byla z kojení naprosto na dně. Pořád řešila laktační poradkyně a podobné šarlatánky. Přišla jsem tak o první měsíc svého dítěte. Za vetu, že MM je to nejlepší bych teď už vraždila. Ani na začátku jsem se bála o imunitu dítěte, ale několik lékařů mi potvrdilo, že MM se dnes hodně přeceňuje. Rozhodně neplatí úměra dítě je kojené = 100% zdravé. Naopak znám matky a děti, které mají velké ekzémy a evidentně dítěti MM vadí, ale matka přesto kojí jak divá…

• Citovat
  • Upravit
3487
30.9.19 13:16

@Tarjei Souhlasim. Mně už podruhé bylo úplně jedno, jestli budu kojit, nebo dám UM, kojím v pohodě a mlíka mám na rozdávání. Psychika je mocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
30.9.19 13:20

@Lychee13 taky si prave myslim. V tomhle je tlacit na pilu to nejhorsi reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
30.9.19 13:21

Svět se nezboří, když budeš dávat UM. Jinak kamarádka se rozkojila ve chvíli, kdy poslala manžela pro krabice s UM a lahvičky. Mimčo brečelo, tak si říkala, že ho naposledy ještě přiloží a najednou to šlo samo. Prostě odpadl stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
30.9.19 13:55
@Anonymní píše:
Prodám svoji zkušenost. Také jsem byla z kojení naprosto na dně. Pořád řešila laktační poradkyně a podobné šarlatánky. Přišla jsem tak o první měsíc svého dítěte. Za vetu, že MM je to nejlepší bych teď už vraždila. Ani na začátku jsem se bála o imunitu dítěte, ale několik lékařů mi potvrdilo, že MM se dnes hodně přeceňuje. Rozhodně neplatí úměra dítě je kojené = 100% zdravé. Naopak znám matky a děti, které mají velké ekzémy a evidentně dítěti MM vadí, ale matka přesto kojí jak divá…

Přečtěte si knihu Zdravá střeva, pokud budete mít zájem. MM tedy zdaleka není jen o strevech. Nikdo by neměl byt stigmatizován, protoze nekojí, ale přinosy kojeni pro zdravi jedince jsou velké a to po cely zivot (autoimunita, alergie, atopie, strevní onemocnění a obezita)-prozatim toto je podlozeno vedeckymi studiemi. Podle mě by bylo dobré, kdyby zakladatelka zkusila vse, co je možné. Aspon ja bych to tak udelala, abych mela ciste svedomi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
30.9.19 14:56

@P4ja Úplně moje máma!! Stála ve frontě v lékárně, už rezigronavá chtěla Sunar, a do minuty po koupi měla mokrá kola i přes kabát (nakonec to stejně vzdala, ale jako ukázka síly psychiky myslím dobré)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
30.9.19 21:28

Jak píše Tarjei, v prvé řadě je důležitá psychika ženy. Ta je vždy na prvním místě. S adrenalinem se člověk prostě nerozkojí.
Kojení je důležité, ať si ženy se špatnou zkušeností říkají, co chtějí. Není jen o jídle, navíc spousta látek obsažených v MM ještě není známa - takže jej žádné UM nemůže nahradit.
ALE. Mám tu zkušenost, že děti „bojkotující“ kojení učí sebeprijeti a hodně ženu učí o sebelásce, odevzdání se atd. Kojení je málokdy o technice, ale z většiny o psychice, a taky je to prostě způsob, jak se posunout dál. Ať už to zní jakkoliv ezotericky.
Jinak rozkojit se klidně po měsíci možné je. U nás byl třeba problém podjazyková uzdicka, může pomoci kraniosakralni terapie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
30.9.19 21:49

Já dvojčata - sekcí, rozkojila jsem se 6. týden po porodu. Celou tu dobu jsem odsávala odsavačkou a vlastní mléko jim dávala do lahvičky. Kluci se neuměli přisát, já měla plošší bradavky… Zkusila jsem kojící kloboučky - nepomohly. Pak na radu laktační mlíko do stříkačky (nejprve nasát bublinku vzduchu, pak teprve mléko) - pozor - nestříkat miminku do pusinky, jen přiložit k prostřeníčku, prostředníčkem stimulovat horní patro miminka, miminko musí celými ústy obestřít prst a oni začli sát- pochopili, co mají udělat)… toto tedy trvalo asi týden, ale nakonec jsem oba kojila 20 měsíců. Je to již 6 let, ale snad jsme to popsala správně. Vím, po císaři je to těžké…
Držím pěstě!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Netopýrka111
9.10.19 12:26

@SweetChilliSauce Jak to s tebou vypadá? Co kojení? Já se taky nerozkojila a to jsem pro to dělala maximum celý tři měsíce…

• Citovat
  • Upravit
2
16.10.19 14:34

@SweetChilliSauce já měla s kojením taky problém, u syna… špatně se přisával, bradavky jsem měla do krve, bolest hrozná… Pozvala jsem si LP z okolí (praha - západ ) - přímo z obchodu Mláďátko. cz - a perfektní. Dodala mi odvahu, poradila co a jak… Hlavní je věřit si a nic nevzdávat. Určitě se to podaří, jen mít trpělivost. :)
Nebo zavolat právě LP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna