Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den,
mám 10týdenní dvojčata-kluky. Bohužel už MM nemám, jsou na UM. Od začátku jsem přikrmovala a jen na UM jsou nyní tak necelý týden. Už přes měsíc krmím Bebou sensitive. Kluci trpěli hodně na prdíky, což mi každý říkal, že je normální a že kluci na to trpí víc než holky. Někdy mi přijde, že jsou to spíš koliky než obyčejné prdíky, ale když to srovnám s měsícem zpátky tak je to o něco lepší. Co mě ale trápí, kluci kadí obden a stolice je tmavě zelená, hodně zapáchající. Občas byla žlutá, ale to je spíš vyjímečně. Asi 3× jsem u nich našla hlen ve stolici (to ještě když jsem kojila). Sestřička mi doporučila to sledovat když teď už nejsou kojeny a pokud by hlen neustával, dostavit se na kontrolu. (hlen jsem zatím už nenašla co jsou jen na UM). Co se týká barvy stolice, radila jsem se s ní na kontrole když klukům byl měsíc a půl a říkala že je to kombinace MM a UM, ale teď když jsou jen na UM tak je stolice stejná. Napadlo mě, zda nemůžou mít alergii na kravské mléko. Je pro ně Beba Sensitive vhodná? Jaké máte prosím zkušenosti s Bebou Optipro HA a s Bebou senstive?
Kluci baští spokojeně, až na večer kdy se nám u krmení kroutí, brečí a flašku vyplivávají a pak znova ji hltají, pak znova brečí a takhle s nimi bojujeme, kdy vypijou max 90ml (jinak vypijou 150ml) a pak je dlouho uspáváme, protože po položení do postýlky brečí a jsou v křeči. Podotýkám, že během dne se po krmení usmívají a jsou spokojeni, takže nevím proč zrovna večer.
Děkuji Vám za vaše postřehy a zkušenosti
Taky jsem od 6ti tydnu dokrmovala.. byli problemy, nekakal, zacpa, brek, no hruza, co ti budu povidat.. zacli jsme s bebou sensitive, a spokojenost.. urcite stolice nebyla kazdy den, ob den.. a tmave zelena.. pisou ti to i na ty plechovce…
taky mi malej vypil nekdy malo, nekdy vic, kroutil se u toho, knoural.. davala jsem jeste kapky sab simplex.. a fenyklovy caj.. bylo to o neco lepsi.. a hodne, hodne cvičit.. mazala jsem masti pupik..
ted je nam 6 mesicu a zacala jsem davat uz bebu comfort 2.. rekla bych, ze to trvalo tak do 4 mesicu.. pak to bylo lepsi..
za nas beba sensitiv je nejlepsi..
![]()
Ahoj ja davam od mala beba comfort měl první zacpu tak nám dala sirup ale pak dobri bereme bio gaia a jeste vte době taky espumisanky asik 2 tydny a uz byl dobrý koliku mel do teho 11 týdne. Kaka jednou ani to ne do týdne ale je spokojeny jen teď moc pres den nechce mliko tak delala vyter na alergii a vpatek uvidíme nařídila nám at davame nutrilon bez laktózy ale to vůbec nechce tak jsem steho jelen jo a jeste kte stolici máme tmavě zelený špenát a prej to je zle no nevím vsude kde jsem cetla, radila se, tak ze s um to tak je ze tam je více železa tak proto a i neter aji synovec měli to same dokud se nezačal davat příkrmy
A rozdíl to nevím prijde mi to všechno stejně, ale jak jsem se rozhodovala jaké mliko tak beba vyhrála a je ještě lepší rozmichat mlicko než trepat to mi raz vlekarne poradila
Do beba sensitive uz se nemuseji pridavat zadny kapicky..uz tam jsou proti tomu pridany.. a zelena stolice je u um normalni, pisou to i na obalu.. pak s prikrmama se barva a konzistence meni.
a beba je za nas nej, nej. ![]()
Zkus vyměnit savivku za silnější průtok taky se kouřil atd vymenily jsme a zase vše ok
Holky chtěla jsem se zeptat, opravdu je ta Beba sensitive lepší? nás malej 3mesice je teď zatim na beba optipro, pres den v pohodě usina a večer tyatr jedine chce usnout v náručí v postýlce křičí, stolici máme jednou za 2 max 3dny, da mu to šílenou práci to vytlačit, přitom to nema hustou konzistenci