Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja pouzivala nuvaring a praktikovala jsem to taky a zadny nezadouci tehotenstvi nebylo. Tak snad to nebude az tak hrozny. ![]()
@kelinqua Štěstí
To je jak kdyby se tady zase nějaká ozvala, že každý měsíc zapomínala HA a taky se nic nestalo. Prostě jen z prdele klika ![]()
Tak ja mivala sesmi denni pauzu a krouzek vkladala osmy den stejne jak s pilulkama kdyz jsem jeste mela. 9 let a bez problemu. Tak si myslim ze se zakladatelka nemusi bat.
Nuvaring jsem používala a i ráda poradila, ale já ten dotaz nějak nechápu ![]()
@RadkaCh píše:
Nuvaring jsem používala a i ráda poradila, ale já ten dotaz nějak nechápu
Já moc taky ne, jen dedukuju co tím asi tak chtěl básník říci ![]()
@RadkaCh píše:
Nuvaring jsem používala a i ráda poradila, ale já ten dotaz nějak nechápu
Napodobne napadlo mne to samy… ![]()
Vysvětli to přesněji. Chránit se v týdenní pauze nemusíš, pokud jsi měla zavedený kroužek dle návodu. Já si třeba zvolila středu, 20:30 večer. Ve středu jsem si ho v tu dobu dala, za 3 týdny ve 20:30 vytáhla a za týden ve středu zase v tu dobu dala, atd… Týdenní pauza se rovnala cca 4-5 dnům MS a než došla (bývala od neděle), tak jsme se ani jinak nechránili.
Mě se jedná o že po ten sedmý den pauzy byl styk a kroužek jsem ale sedmí den už nenasadila a v další tři týdny z kroužkem nepokračovala, budu mít jinou HA..
Jestli chápu dobře, na co se ptáš, což je dost těžký teda, tak riziko otěhotnění není.
7dmý den bys chráněná být ještě měla. Ale také záleží podle mě na času. Chráněná jsi týden cca plus mínus tři hodinky od doby kdy sis ho vytahovala před pauzou…
Ptám se jestli je tam i ten poslední den stoprocentní ochrana i když jsem kroužek ten ten den nenasadila a dál v nuvaringu nepokračovala. je prostě drahý, víc se mi vyplatí telésko
Maminy bere se tři týdny týden pauza, když se během pauzy necháním a poslední den taky né..ten sedmí a nenasadím ten den po týdnu kroužek. je riziko otěhotnění..