O čem napsat esej

26
16.3.22 15:41

O čem napsat esej

Zdravím, chtěla bych se zeptat nenapadá vás nějaký téma o čem by se dala napsat esej, mě totiž skoro vůbec nic nenapadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2109
16.3.22 15:53

Svet v dobe covidové, o zdraví, o cvicení - možností je milion, záleží co tě baví, o čem něco znáš, k čemu máš blízko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
16.3.22 15:53

Do jakého předmětu, na jaké téma a do jaké školy (zš, sš, vš)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
16.3.22 16:01

@Jarka K na střední škole, zadala nám to v češtině, a téma mě právě nenapadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
16.3.22 16:05

Takze úplná svoboda? Co máš za zájmy? Vybrala bych něco v návaznosti na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
16.3.22 17:39

Pokud máš volné pole působnosti, tak opravdu o čemkoli. Třeba moje maturitní slohovka byla měla název podoby přátelství a psala jsem o tom, že přátelství nemusí být jenom mezi lidmi, ale i člověkem a knihou, člověkem a psem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
16.3.22 17:41

Je rozdíl mezi esejem a úvahou? Pokud je to podobné, tak nám třeba teď na VŠ zadali téma, jaké konkrétní zážitky z mládí a jaká místa ovlivnily náš vztah k přírodě a životnímu prostředí.

Doporučuji zamýšlet se nad tématem, které Tě osobně zajímá a o kterém něco víš, popřípadě psát o zážitcích a prožitcích z vlastního života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
16.3.22 18:17

Drž se toho co nejlépe znáš a umíš, nebo tě to baví. Čím víc toho víš, tím víc toho napíšeš.
Ráda jezdíš v létě na výlety - napiš o tom. Ráda čteš? Napiš o oblíbené knížce, nebo o tom jak je na tom momentálně populace se čtením. Ráda cvičíš/běháš - napiš o tom.
Témat je milion: kytky, zvířata, hobby, filmy, hudba, covid, zdraví, děti, senioři, sport, škola,…
S takhle vágním zadáním ti fakt moc nepomůžeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
16.3.22 18:44
@Jarka K píše:
Do jakého předmětu, na jaké téma a do jaké školy (zš, sš, vš)?

Tohle snad nestuduje na VŠ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
16.3.22 18:47

Esej není jen úvaha. Správně by měla potvrzovat ci vyvracet nejake konkrétní tvrzeni a to na základě faktů.

• Citovat
  • Upravit
44197
16.3.22 21:44
@PenelopaW píše:
Je rozdíl mezi esejem a úvahou? Pokud je to podobné, tak nám třeba teď na VŠ zadali téma, jaké konkrétní zážitky z mládí a jaká místa ovlivnily náš vztah k přírodě a životnímu prostředí.Doporučuji zamýšlet se nad tématem, které Tě osobně zajímá a o kterém něco víš, popřípadě psát o zážitcích a prožitcích z vlastního života.

Esej je odborná úvaha a jsou asi tři druhy. Vygoogli si to. Každopádně u eseje nejde jen o tvůj názor a pohled, teze by měly být podložené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová