Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, nevím jestli se tohle někomu přihodilo ale potřebují se zeptat, v říjnu jsem MS dostala tak jak jsem byla zvyklá 4.10 ale ještě ten měsíc jsem taky jako by dostala menstruaci a od listopadu už nic, myslela jsem si jestli to nebylo na listopad takže jsem čekala do začátku prosince ale ono nic, test jsem si dělala asi 10.12 a byl pozitivní ale slabě takže jsem si další udělala asi kolem 20.12 a byly tam už výraznější //,k doktorovi jsem byla objednána na 8.1 kde mi těhotenství potvrdil ale zaskočil mě tím že jsem 5+4 podle utz což mi vůbec nevycházelo, měla jsem na další utz přít až za měsíc, ale minulý týden, 31.1 jsem začala krvácet ale bez bolesti, bylo to slabí a tak jsem to nechala tak že tělo ví co dělá, za 2 dny jsem začala mít strašné bolesti skoro jako by kontrakce a doslova ze mě stříkala krev, hodinu jsem se nepohnula od WC, vypadli ze mě 4 strašně velké kusy čehosi a pak asi další tři, na pohotovost jsem jít nemohla, mám dvou leté dítě a neměla jsem pro něj hlídani, k doktorovi jdu teprve tenhle týden a tak bych chtěla vědět co mě asi tak čeká, hlavně jestli ty kusy byly normální, děkuji všem za odpověď.
Kdyby ze mě „doslova stříkala krev“, okamžitě bych valila na pohotovost, klidně i s dítětem ![]()
A vy jste se s doktorem nebavili o poslední menstruaci, když jsi tam byla? To už by mu přece muselo být jasný, že to v pořádku asi úplně není, když jsi měla pozitivní test už před měsícem a on naměřil 5+4. Vždyť tys v sobě musela mít skoro dva měsíce mrtvé embryo ![]()
@Tunrida přesně o to mi jde, doktorovi jsem říkala že úplně poslední krvácení které jsem měla bylo někdy 30.10 ale pak už ne a ten mi na to neřekl nic, tak přemýšlím jestli je možné abych vydržela mít v sobě tak dlouho mrtvý plod ![]()
@Dí28 Tak ten mrtvý plod se dokáže držet dlouho (někdy fakt hooodně dlouho), ale nemusí to být zrovna bezpečný. Je teda docela divný, že to toho doktora netrklo ![]()
A je vůbec možné mít to v sobě tak dlouho bez jakýkoliv bolesti? ![]()
@Dí28 tělo si poradilo samo. Pokud jsi už krvácet přestala a nemáš žádné problémy, tak jsi zřejmě prodělala potrat. Zajdi si k dr., jestli je všechno jak má, jestli tam něco ještě nezůstalo. Jinak je samovolný potrat šetrnější k tělu než revize.
@Dí28 píše:
A je vůbec možné mít to v sobě tak dlouho bez jakýkoliv bolesti?
Je to možné, trvá to většinou pár týdnů, než se to spustí.
Myslím, že ne vždy hned tělo pozná, že by mělo plod vypudit… měla jsem v sobě mrtvého broučka cca 3 týdny (přestalo se vyvíjet v 9tt), pak až byla revize. Ke konci jsem začala mít bolesti, ale potrat se nerozjel… ![]()
@Fletrin a krvácela jste? já právě mám pořad bolesti i krvacím a dnes to je přesně týden, kdy by to asi mohlo přestat?
@Dí28 A kdy jsi byla u lékaře naposledy? Jestli máš bolesti tak si nezahrávej, zřejmě nevyšlo vše, a navíc jak dlouho můžeš být teoreticky těhotná? Určitě déle jak 3 měsíce, nebo se pletu.
Ne ne, mé tělo si ničeho nevšimlo (nevolnosti, prsa i bříško rostly..) bohužel. Jen mě pár posledních dnů začalo bolet břicho jak při MS, to už jsem měla domluvený termín revize. Nicméně při samovolném potratu můžete i takto dlouho krvácet myslím… Já jsem si až po revizi užila s krvácením své..
@mamule42 naposledy toho 8.1 kde mi těhotenství potvrdil a ano asi nějaký 3 měsíce, ono ty bolesti jsou jako menstruační je třeba možné abych hned dostala MS?
@Fletrin na revizi jsem byla při prvním těhotenství a také jsem stim měla problémy, vlastně ty bolesti jsou skoro podobné ![]()
Ještě se chci zeptat myslíte že je normální 2× za sebou samovolně potratit? V září jsem nejspíš také potratila sice neměla jsem těhotenství potvrzené ale měla jsem potvrzený konec potratu.
@Dí28 Ono by to chtěla zkontrolovat, jestli všechno vyšlo ven, hned po potratu nemůžeš dostat menstruaci, tělo se čistí, třeba 14 dní, opravdu zajdi do nemocnice, s tím že jsi samovolně potratila, udělají ti ultrazvuk, a uvidíš co ti řeknou. Jestli tam něco nezůstalo.