Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím měla bych otázečku
Je mi 18 let a zjistila jsem že jsem těhotná, tudíž jsem přerušila studium na střední škole. Na úřadu práce ještě evidována nejsem a tak bych se chtěla zeptat, jestli za mě bude stát platit sociální a zdravotní pojištění po dobu těhotenství. Děkuji za odpovědi ![]()
@Luci63 Pokud se zaregistruješ na UP, tak za tebe bude platit zdravotní, sociální za tebe nikdo platit nebude… a jinak souhlas s @Nafrněná jaký je důvod k přerušení, jelikož máme únor, tak pololetí si klidně mohla dodělat.
Ano bude, ale jen zdravku.
Příspěvek upraven 06.02.16 v 19:44
@Nafrněná píše:
Proč jsi přerušila studium?
S pupkem se špatně sedí v lavici
A co teprve tělocvik nebo nějaká praxe ![]()
@zvidavajanca píše:
S pupkem se špatně sedí v laviciA co teprve tělocvik nebo nějaká praxe
A víš jak je to ve škole děsný stres, chudák mimísek, by ho to mohlo negativně ovlivnit.
@Luci63 je to skoda v 18 uz jsi mozna ve 4taku. Moje spoluzacka rodila 3 tydny po maturite a zvladla to s prehledem.
Zjistila že je těhotná a hned přerušila studium, to je dobrý fór… jinak na gymplu jsme měli holčinu která taky otěhotněla, dokonce hned v druháku a úspěšně dochodila s námi, měla individuál, vše bylo o domluvě, o respektu
ale pokud je na nějakém učňáku tak chápu, že se s ní nemazlí… ale hned v začátku bych nic nepřerušovala
Jojo bude za tebe platit zdravotní, ale musíš se na úřad práce evidovat. Přerušení studia? Co budeš dělat se základním vzděláním? Pak už se ke škole těžko budeš vracet. Nechci být rýpavá, ale pamatuji si sebe v 18ti.Co budeš dělat po mateřské? Ze základní školou leda tak uklízet. Vem si, že až se miminko narodí začne ti kolotoč, budeš nevyspalá, unavená, budeš dokola řešit domácnost dítě, po nějaké dobe si na školu ani nevzpomeneš. Neber to zle, já jen jestli to není blbost, přeušovat hned školu.
@Nafrněná píše:
Zjistila že je těhotná a hned přerušila studium, to je dobrý fór… jinak na gymplu jsme měli holčinu která taky otěhotněla, dokonce hned v druháku a úspěšně dochodila s námi, měla individuál, vše bylo o domluvě, o respektuale pokud je na nějakém učňáku tak chápu, že se s ní nemazlí… ale hned v začátku bych nic nepřerušovala
To my jsme měli na škole jednu, která těhotná už nastoupila do prváku. Maturovala normálně se svojí třídou.
No ale nač dodělávat školu? Vždyť teď bude matka, ne? ![]()
@Tunrida píše:
To my jsme měli na škole jednu, která těhotná už nastoupila do prváku. Maturovala normálně se svojí třídou.No ale nač dodělávat školu? Vždyť teď bude matka, ne?
no ještě že nepíše s kým a jak to má říct mamce ![]()
@Nafrněná píše:
no ještě že nepíše s kým a jak to má říct mamce
Tak třeba to maminka ještě ani neví
Bude mít radost, až se to dozví i s informací o škole ![]()