Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ještě jsem chtěla napsat, že jsem to měla i v nižšším týdnu těhu. Ale teď je to o dost víc často
Ahoj, poslicky jsem vnimala v podbrisku, ale spise jakoby vlny, krece, ne jen tlak.spis bych myslela, ze je to tlak miminka
Je možný, že už se otočilo, to ti pak tlačí tam dole víc
Nebo jak se rozpíná a roste do finální krásy, už má málo místa. Já si už poslední měsíc přišla celkově strašně ![]()
Jinak při poslíčcích mi břicho v návalech tvrdlo. To je ještě trochu jinej pocit, to rozeznáš, neboj
Hlavně kdyby tě něco neobvykle bolelo, raději se projeď do nemocnice, jistota je jistota.
Moc Vám děkuji ani to neumím přesně popsat, jen je to dost nepříjemné, jak říkám klidně mě to vzbudí i v noci. Takže se také spíš přikládáte k tlaku miminka asi jako já. Moc děkuji…vůbec si ty poslíčky nedokážu představit ![]()
Říká se, že rozdíl mezi poslíčky a kontrakcemi je v pravidelnosti - kontrakce k začínajícímu porodu jsou pravidelné. Mně tvrdlo břicho taky takovým divným nepříjemným tlakem, které se stupňovalo a na 33t se jednou v noci změnilo v pravidelný, lehce bolestivý tlak a byl to počínající porod.
Ahojte maminy a těhulky. Dnes jsem přesně 35tt a dost často mám v podbřišku takový divný pocit. Chtěla bych vědět, zda se jedná o poslíčky nebo co to vlastně je. Občas z ničeho nic cítím v podbřišku, takový zvláštní tlak. Není nijak zvlášť bolestivý, je tedy dost nepříjemný. A po chvíli ustane.Za den se to několikrát opakuje, občas mě to i probudí. Musím tedy podotknout, že ale podbřišek tvrdý při tomto tlaku nemám. Tak přemýšlím jestli se jedná o poslíčky a nebo spíš miminko blbě leží a tlačí mě. Na poslední kontrole před 14 dni, bylo mimi stále hlavičkou nahoru…Znáte některá tento pocit a co si o tom myslíte, je to tlak miminka a nebo poslíčci? Občas mě i zabolí břicho, ale zas nevím jestli to není plynatostí nezávisle na tomto tlaku. Děkuju kočky za Váš názor