Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Odkaz: http://www.vegan-fighter.com/…e-mleko.html
Holky, co si o tom myslíte? Mě to dost překvapilo. Já teda nevím, jak to u krávy funguje, ale babička ji měla, dojili jsme ji a myslím, že ji v trvalé březosti neudržovali?
Mě se to zdá jako blbost??? ![]()
Příspěvek upraven 12.06.12 v 13:53
Mě taky. Spíš to bude mít něco s tím, že se to týká veganství. To se potom kdejaká skutečnost upraví jak je potřeba.
Bydlím na vsi a taky nevím, že by sousedku navštěvoval inseminátor. Teda její kravku, ne jí osobně! ![]()
Tak přece i ženská, když kojí, kojí pravidelně, tak může kojit a kojit a kojit…To byly třeba kojné. Tak i kráva, když se dojí, dojí se pravidelně, tak může dojit, dojit a dojit ![]()
To je pitomina - autorovi asi nedošlo, že mléko se u ženských začíná tvořit až po porodu, během těhotenství bych toho teda moc nenakojila
![]()
@doriang píše:
To je pitomina - autorovi asi nedošlo, že mléko se u ženských začíná tvořit až po porodu, během těhotenství bych toho teda moc nenakojila![]()
Ale omyl, musela bys ale brát anabolika a hormony a dojila bys už i v těhu
![]()
No já nevím, ale co je svět světem, tak se dojilo, jedlo maso. Je fakt, že dnešní chovy jsou děs běs a mlíko nadopované hormonama není to co kdysi, ale takový scénař je přehnaný. No jo, jsou to stránky vegan. Když si najdeš jiné stránky, tak zase najdeš, že mléko je zdravé atd atd.
Krávy co jsou celoročně na pastvě (nebo většinu roku) bývají oplodněny přirozeně a tele jim zůstává. Telata jsou na maso.
Krávy ve stáji, dojnice, se z 99% oplodňují inseminací, tele se jim sebere (nevím už přesně po kolika dnech) a kráva dojí, pak se nechává zaprahnout (ukončí se laktace) cca 6 týdnů před porodem dalšího telete. A tak dokola. K následnému oplodnění dochází krátce po porodu.
@Arumba píše:
Krávy co jsou celoročně na pastvě (nebo většinu roku) bývají oplodněny přirozeně a tele jim zůstává. Telata jsou na maso.
Krávy ve stáji, dojnice, se z 99% oplodňují inseminací, tele se jim sebere (nevím už přesně po kolika dnech) a kráva dojí, pak se nechává zaprahnout (ukončí se laktace) cca 6 týdnů před porodem dalšího telete. A tak dokola. K následnému oplodnění dochází krátce po porodu.
Pod tohle se můžu podepsat, mám vystudovanou veterinu střední. Jinak pro upřesnění, tak 70% mléčných krav se chová výhradně v kravíně, zbytek je na pastvě a do kravína se chodí jenom podojit. Masná plemena bývají skoro vždy na pastvě.
@MuffinkaM píše:
Mě taky. Spíš to bude mít něco s tím, že se to týká veganství. To se potom kdejaká skutečnost upraví jak je potřeba.Bydlím na vsi a taky nevím, že by sousedku navštěvoval inseminátor. Teda její kravku, ne jí osobně!
Je to pravda, jak píší holky nedemnou… kráva má každý rok tele, aby se produkce mléka udržela dost vysoko. I krávy na vesnicích musí mít telata, akorát asi ne tak často. Akorát teda těch 50l za den je myslím moc, tuším že to je okolo 30, záleží na plemeni.