Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky chtěla bych se zeptat jak se řeší placení při vyšších výdajích,jako je třeba postel pro dítě atd. od otce dostávám 2000 kč ale jak se řeši to kdyz nastane doba kdyz malý pujde do školky a budou treba vyšší výdaje…
![]()
neřeší se to nijak, otec si zapatí své dva litříky a matak ať se postaví na uši. Má.li dítě vyšší výdaje, může se podat žádost o zvýšení a soud to zváží.
No to záleží na tom, jaký přístup má k tomu ten tatínek a jak se dohodnete. Přítel má dceru z manželství a vždy přidáváme půlku, já bych nedopustila, aby jim cmrdnul alíky a dál se nestaral… Ale od ségry bývalej nedá ani fň.
kamarádka vždycky pošle bývalýmu smsku, že třeba kupuje kolo, jestli dá půlku, někdy pošle někdy ne
To se musis domluvit s otcem, jak to budete resit…
Muj chlap posila polovinu na vetsinu velkych vydaju, kolo, brusle, kupuje on a kolikrat jeste nadvakrat… ![]()
Ted jde mala v zari do skoly a dostal seznam - toto je treba nakoupit tak to uz ex poslal do pr… protoze uz to presahovalo meze, ale koupil aktovku, penal… ![]()
pokud už jsou alimenty určeny-řešení - dohoda rodičů o podílu na mimořádném výdaji nebo žádostí o zvýšení výživného z důvodu zvyšujících se nákladů na dítě
jinak při vyměřování výživného lze ošetřit výší alimentů nebo uvést bez částky jako závazek..
takže teda musím se s ním domluvit no nejhorší je že ted mi uz bresi ze prijde o nejake penize z vyplaty .. ma novou pritelkyni tak cekam kdy mi zacne rikat ze nema na vyzivne …on neni treba totiz schopný dat malemu nic ani na svatek a kdyz tak mu to musi propomenout jeho mamka nebo mu da na to penize tak to jsem zvedava jak budeme resit takove situace |:DD uz totiz ted mi plati min nez by mel ale dobrovolne plati synovi stavebko a tim padem ja prisla o 1000 kc aliment ale tak co uz …schovávám si vsechny ucty i protoze si mysli asi ze to je porad jen o plenach a o mleku ale uz musim kupovat i jine potreby
@ivodička píše:
Chápu dobře, že s otcem nežijete a 2000 jsou alimenty?
Ano je to tak… 2000 platí
nemusíte se domluvit, soud v takovém případě určí výživné podle potřeb dítěte a možností povinného (otce). samozřejmě domluva je lepší, ale když se tak nestane, neznamená to, že by jsi vše musela platit sama.
@El-Brno píše:
nemusíte se domluvit, soud v takovém případě určí výživné podle potřeb dítěte a možností povinného (otce). samozřejmě domluva je lepší, ale když se tak nestane, neznamená to, že by jsi vše musela platit sama.
jde o to že on plati synovi dobrovolne stavebko tim padem nema syn na vetsi alimenty ,takhle to podala soudkyne,ale co mi z te tisicovky ja to potrenuju ted..a kdo vi zda ty penize nevybere nebo aby je syn vubec dostal : ![]()
My to máme taky tak že ex platí 2OOO a k tomu 500 stavebko,mě to teda stačí.Ale je fakt že u větších věcí se vždy domluvíme.Bud půl na půl,nebo něco příspěje,nebo tak že něco koupím já (např.na postel bych od něho peníze nechtěla)a někdy něco on.Máme štěstí že se umíme domluvit,ale pokud to u vás nehrozí,můžeš jedině požádat o zvýšení alimentů ale asi budeš muset uvést důvod ![]()
@Bajča píše:
My to máme taky tak že ex platí 2OOO a k tomu 500 stavebko,mě to teda stačí.Ale je fakt že u větších věcí se vždy domluvíme.Bud půl na půl,nebo něco příspěje,nebo tak že něco koupím já (např.na postel bych od něho peníze nechtěla)a někdy něco on.Máme štěstí že se umíme domluvit,ale pokud to u vás nehrozí,můžeš jedině požádat o zvýšení alimentů ale asi budeš muset uvést důvod
tak jako me ty 2000 taky stačí ale tak tak no… ale to je fuk jen jsem chtela vedet jak je to proste u vetsích vydajich takze postel a takove veci by jsi nic nechtela? tak teda kdyz stojí postel nebo kolo 5000 tak to platís sama jo?nejhorsí je že uz ted mi brečí že nemá skoro na zivobytí to je to…ale bude asi lepsí po nem nic nechtít ![]()
tak já nevím,ale zrovna na postel bych nic nechtěla,to mi přijde jako moje starost aby měla na čem spát když ji mám v péči
ale dejme tomu na kolo bych možná přispět chtěla
já mám ale manžela který taky vydělává takže peníze zatím nechybí
možná kdyby chyběly tak bych se ozvala
@Bajča píše:víš co me nejvíce stve ze mi breci zemu chybi ze nema tak si vzdycky rikam jak bych dopadla kdybych s ním zustala
tak já nevím,ale zrovna na postel bych nic nechtěla,to mi přijde jako moje starost aby měla na čem spát když ji mám v péčiale dejme tomu na kolo bych možná přispět chtěla
já mám ale manžela který taky vydělává takže peníze zatím nechybí
možná kdyby chyběly tak bych se ozvala