O povyku kolem Eurovize

2443
12.5.24 12:35

O povyku kolem Eurovize

Jistě jste si už všimli, že kolem EV se spustila letos docela slušná kontroverze, ať už jde o desetitisícové propalestinské protesty, zatčení Grety Thunberg, to, že se Izraelka dostala do první desítky (i přes malá očekávání), že údajně Češi hlasovali účelově pro Ukrajince, bez ohledu na hudební výkon, a především největší trn v patách českých diskutérů na Novinkách i Idnes, spočívající v tom, že EV vyhrála nebinární osoba Nemo. Já jsem EV nesledovala, ale na Nema jsem se podívala. Nevím, jestli byl nejlepší, ale přišel mi jako velmi dobrý zpěvák i rapper. Takže se ptám, líbilo se vám jeho vystoupení? Myslíte, že bylo hlasování zmanipulované? Je opravdu v Česku tolik nenávisti a netolerance k lidem, kteří se odlišují? A jaký máte názor na zpolitizování celé soutěže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2443
12.5.24 12:43

Ještě je tu také vyloučení Nizozemce těsně před soutěží, za údajný náznak hrozby kameramance, ale nikdo vlastně nic neví.
Video s Nemo

Načítám video...
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116320
12.5.24 12:45

Naprosto strašné, ne, nelíbilo se mi vystoupení vítěze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
12.5.24 12:57

Žádnýho povyku kokem Eurovize jsem si nevsimla, jen ve zprávách jsem zaregistrovala, ze nejaka nase zpěvačka, jejíž jmeno jsem predtim nikdy neslysela, se nedostala do finale.
Vcera jsme to ke konci prepli a jedina krasna pisnicka byla od Francouze, jinak to byly same priserne songy jak na aerobik a nekteri priserne zjevy, vcetne vítěze - namalovaný kluk v sukynce s umělými nehty… :roll: a jeste se tam mihla i vousatá zpěvačka.
Z cele Eurovize je nejvtipnejsi ta parodující komedie o vitezich z Islandu :P

• Citovat
  • Upravit
167
12.5.24 12:59

Já jsem si pustila vítěze jen kvůli těm komentářům kolem toho. A přišlo mi to hrozny. Asi jsem stará na takový věci. Nebo mám proste jiný vkus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149016
12.5.24 13:05

Nevím jestli pro Ukrajinu a Izrael někdo hlasoval úmyslně. ale za mě byli mnohem lepší než nějaký růžový Nemo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2443
12.5.24 13:07

To chápu, hudebně se vám to nelíbí, to se dá pochopit. Spíš mě zarazilo, kolik nenávisti se u nás strhlo kvůli tomu, jak Nemo vypadá, padaly opravdu hnusné urážky a spousta lidí se rovnou přiznala, že si jeho vystoupení ani nepustila, prostě ho odsoudili podle fotky, nebo na základě toho, že je nebinární. Co se týká té Izraelky, muslimští aktivisté před EV protestovali proti její účasti a ona nakonec dostala překvapivě hodně hlasů z různých evropských zemí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116320
12.5.24 13:21
@Roxy ivka píše: Více

Já si to pustila. Je mi fuk co má na sobě. Ale vůbec mě to nezaujalo. A z toho vystoupení čišela jediná věc. „koukejte, jak jsem jinej“.
I když jsem zavřela oči a jen poslouchala, tak hrůza.
Jak píše Hanka nade mnou, Francouz byl poslouchatelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77058
12.5.24 13:21

@Roxy ivka tuhle šaškárnu jsem sledovala naposledy, když mi bylo asi 13, zpolitizované už je to velmi dávno, znám jediného člověka z mého okolí, kdo to sleduje a prožívá, můj šéf gay

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
12.5.24 13:22

Je to manipulativní komedie. Nic víc. Normálně bych to přešla bez povšimnutí, ale dcera se na to dívala a spoustu věcí nechápala. Snažila jsem se jí to nějak rozumně vysvětlit, ale stejně jsem si nemohla odpustit poznámku o dinvnolidech, kteří chtějí vytvořit divnosvět… A ne, nejsem netolerantní. Netolerantní začíná být ten jinej oddíl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
12.5.24 13:22

Sleduju pravidelně. Mezi soutěžícími jsem měla jiné favority, ale vítěz mi nepřijde špatný. Ale ano, myslím, že body ze strany poroty mu nahnalo i to, jak se prezentuje. Co se týče hlasování české poroty, ano, myslím, že dát dva roky po sobě první místo Ukrajině, i když rozhodně neměla jedno z nejlepších vystoupení, je už poněkud okaté politikaření. Že Izraelka dostala hodně hlasů mě nepřekvapuje, byla dobrá. K Palestině se nevyjadřuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zrzecka007
12.5.24 13:27

@Livi92 říkala jsem hned nazačátku že vyhraje, ale nevadil mi, favority jsem měla jiné… 🙃 ten humbuk okolo vlastně nechápu, je to prostě mezinárodní soutěž, těžko se zavděčit všem napříč národy… proto nemohly uspět Kabáti, je to prostě pro nás, ale není to světové… loni jsem sledovala s dcerou, výběr mi přišel lepší, letos tak na půl ucha, dva večery, finále už jsem nedala… ale zda je někdo, to, nebo ono, nebo nebinární, je mi úplně jedno, jeho věc… proč ne…

• Citovat
  • Upravit
1130
12.5.24 13:28

My jsme si to pustili ze zvídavosti, chtěli jsme vidět, co se zrovna poslouchá. Zrovna nám je celkem jedno jak interpret vypadá, nás zajímá opravdu pouze ta hudba. Co nás zarazilo - minimální originalita, snaha vymyslet něco jiného, nového. Hodně trapných napodobenin z minulosti, bylo to z části jak přehlídka „hvězd“ z devadesátek. Za nás si Nemo vítězství zasloužil. Ohledně zpolitizování - dalo se to čekat, že do hlasování budou lidi implementovat svůj politický názor, mně se to nelíbí, ale lidi už jsou prostě takoví. A nenávist vůči jinakosti mě upřímně začíná děsit, četla jsem o vítězi pár diskuzí a zdá se mně, že je to čím dál tím horší a nechápu, kde se to v Češích bere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2443
12.5.24 13:29

Dobře, přehlasovali jste mě, asi mám divný vkus. :mrgreen: Jen mi přišlo, že je slušný zpěvák. A co si myslíte o té podpoře Izraelce? Její vystoupení jsem neviděla, ale pokud bylo skutečně dobré a lidé ji volili, znamená to, že zas není v Evropě nálada zas tak antisemitská, jak to podle aktivistů vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77058
12.5.24 13:40

@Zrzecka007 no přesně, poslat na Eurovizi Kabáty byl největší přešlap toho, kdo tam interprety vybírá - ti vůbec neměli žádnou šanci,
kdyby tam kdysi poslali Dana Nekonečného - ten by musel vyhrát všechno, co se tam vyhrát dá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová