Oba rodiče 12hodinové směny. Má to někdo podobně?

3624
10.3.25 16:30

Oba rodiče 12h směny

Hezký den, mám možnost nové práce na 12h směny, krátký/dlouhý týden, pracuje tak ale i partner a mě by zajímalo, jestli se tady najdete někdo, kdo to má stejně? Děti mají 13 a 10 let. Já bych bývalá večer ve 20.15 doma, partner kolem 22h, odpoledne dcery zvládnou, spíš mám strach z víkendů, plán je takový, že na obědy by o víkendu chodily k babičce, bydlí 5 min.od nás, plus partner v neděli končí už v 16h. Má to někdo podobně dá se to zvládat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
10.3.25 16:46

Těžko říci.. záleží i na dětech. Segra dělá odpolední, ranní… děti mají 9 a 14. Starší ještě půl bídy… ale mladší má i poruchu učení, a škola ji fakt nejde… jak tam není segra více méně udělá úkoly a nic navíc. A sedí celé odpoledne na mobilu… ač to má zakázané. Starší neuposlechne (což je segra, takže ani nemusí)… noo a segra na dálku toho moc nezmůže. Ta mladší je docela rozežraná celkově. A ještě jak jsou sami doma no nevím nevím…

• Citovat
  • Upravit
16953
10.3.25 17:21
@Katuskka píše: Více

Ahoj,

hodně záleží jak to děti zvládnou, zda jim můžeš věřit, zda třeba prarodiče bydlí kousek a na víkendy by si děti brali k sobě :nevim:
Zvládnout se to určitě dá. Kamarádka bydlela jen s tatkou a ten pracoval jako policista a měl i 24hodinové směny a prarodiče neměla. Ty dny se bála a vodila si k sobě kamarádky, abychom ji dělaly společnost, nebo naopak chodívala k nám. Bála se i v noci. :nevim:

Mě by to třeba bylo líto vůči dětem, já bych takto pracovat nechtěla. Ale je to tvá volba, pokud se to třeba finančně oplatí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
10.3.25 17:43

Mě to přijde šílené vůči vašemu rodinnému životu, vždyť spolu vůbec nebudete. Tento styl práce bych si nechala na dobu až budou děcka z domu.

Ale jako jo, člověk zvládne kde co, fungovat se tak dá, otázka je jestli to stojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1820
10.3.25 17:47

A to máte oba dva dlouhý krátký úplně stejný? Kdybyste měli protisměny, tak bude vždy jeden doma a druhý v práci. Sice byste se pomalu neviděli, ale jde teď hlavně o ty děti, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
10.3.25 18:03

Byla i varianta, že bysme měli s partnerem opačné směny, ale to jsme zavrhli, protože takhle bysme neměli ani jeden společný víkend a viděli bysme se hodinu ráno. Jak jsem psala, jednu babičku máme 5 min. pešky a tchyně bydlí 10 min. autem. Hledám práci už měsíc a půl a vše je tady na směny, buď 12h směny jak v obchodě nebo fabrikách a nebo 3 směnný provoz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30312
10.3.25 18:04

Taťka s bývalou ženou měli proti směny, moc dlouho jim to spolu nevydrželo.
Já bych do toho nešla, i při běžných směnách mám pocit, že děti přes týden moc nevidím, natož při 12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
10.3.25 18:07

Dělala jsem 12h směny už 5 let zpátky, a to byly děti ještě opravdu malé, takže v tomto směru jsem s tím v pohodě, teď už vidím, že mě tolik nepotřebují, starší dcera je už často s kamarádkama. V krátkém týdnu budu v práci jen dva dny, tak si to vynahradíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16274
10.3.25 18:11
@Katuskka píše: Více

Pokud to technicky půjde a děti to zvládnou i samy, nevidím v tom problém :pankac: Máme malé dítě a děláme na tři směny, takže víkendy společně doma a přes týden se vidíme dva týdny že tří jen mezi dveřmi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.25 18:19

Hodně záleží, jaké děti jsou. Zda jsou samostatné, dobře se učí atd. Já si krátký dlouhý týden nemohla vynachválit z důvodu, že pokud jsou prázdniny, nemusím řešit tolik dovolenou. O všední dny jsem si mohla zařídit v klidu co jsem potřebovala přes den. A hodně jde o o to, jaký je to druh prsce. Pokud fyzická, moc si nemaluj, že po dvou dvanáctkách budeš fit a připravena na vyletování a věnování se rodině. Já to z tohoto důvodu vzdala a takto dlouhé směny půjdu dělat pouze v případě, jakmile dítě bude už velké a pouze pokud to bude klidná práce, kde se nenadřu.

• Citovat
  • Upravit
25169
10.3.25 18:51

Známá to tak měla, ale měly směny proti sobě a volna spolu. Takže děti byly doma samy max. půl hodiny. Ale zase byly menší. Víkendy by mi vadily, na 13 a 10 jsou podle mě ještě malé, aby byly samy doma celý den. Vím, píšeš o babičce, ale může se stát i to, že tohle hlídání neklapne. Nešlo by postavit směny proti sobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.25 21:27

Já si to umím představit. Při 12hod je pak zase více dní volna.
Já pracuju od po-pá. Cca od 8:30-(17-19)
A večer ještě mám svoje aktivity. Děti už většinou spí. A jsou i řady dní, kdy jsem mimo domov.
Děti mám menší (5 a 8,5) a zvládají to, chápou, že práce je důležitá.
Rozumí tomu, proč potřebuji, aby byli samostatní a fungovali.
S počtem dovolených a státních svátků jsme na tom v ČR velmi dobře. Pořád máme hromadu času na rodinu.
Jinde jsou na tom hůř a tyhle malichernosti neřeší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.25 06:41
@Anonymní píše: Více

Tak to bych tedy s malými dětmi pracovat nechtěla..už jen učení do školy. Učí se tatínek? U nás není atítnek doma, takže musela já končit vždy dříve. 12hod směny byli fajn dokud nebyli děti… joo ovice volna, ale s dětmi jsem ráda že jsem doma každý den ve tři, a volné víkendy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.25 06:49
@Anonymní píše: Více

Já jsem rozvedená, mám na trvalo v domácnosti chůvu. Školu doma syn nedělá, všechno pokryje škola. Má ji obvykle do 16 hodin. Je tedy soukromá, ale mají skvělý systém přípravy pro děti. Já nejsem učitelka, nikdy by semnou neměl takové výsledky, jako s profesionály.
Víkendy, státní svátky a dny volna máme společné. Je to čas nad kterým přemýšlím, snažím se ho chytře plánovat, tak aby byl plný zážitků, cestování a něco jim do života dal.

• Citovat
  • Upravit
2292
11.3.25 07:07
@debra.morgan píše: Více

Nevím co mají přesně za styl ale pokud máš 12 hodinovky tak máš často krátký dlouhý týden a jeden týden pracuješ pouze 2 dny. Máš strašně noc volného času. HJá jsem takto pracovala za svobodno před dítetem a bylo to super pro ten volný čas. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová