Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
co vše chodí v obálce se zeleným pruhem když to není od soudu díky
Upozorněni na nedoplatek, nezaplacení daní, fotečka od policie, atd…
Zelený pruh je tzv. úřední psaní, takže cokoliv od úřadů, soudů, právníků atd.
ivuss píše:
co vše chodí v obálce se zeleným pruhem když to není od soudu díky
cokoliv,je to obdoba obálky s červeným pruhem akorát tahle,když si jí nevyzvedneš,tak ti jí hodí do schránky a považují za doručené.Obvykle beží lhůta na odvolání apod.
Zelený pruh může být cokoliv, i ty to můžeš poslat, když si koupíš obálku s pruhem na poště. Neznamená to nic hroznýho, prostě to znamená určité sužby, které pošta musí dodržet, stejně jako červený pruh, dodejka.
Obecně lze říci, že jakkoliv úřední psaní, ale jak bylo uvedeno, tak i jednotlivec může zaslat svoji listinu s obálkou se zeleným pruhem.
S těch úředních jsou to nejčastěji soudy, ale dále zpravidla všechny orgány veřejné správy. Tj. např. správa daní, finanční úřad, listiny z obecních úřadů (různé odbory, např. sociální, přestupky…) dále využívají policisté, katastrální úřad, úřad práce…
M.
Pokud je to úřední pošta, měla bys mít ve schránce kromě výzvy pošty k vyzvednutí zásilky taky poučení o následcích nevyzvednutí a na tom by mělo být minimálně razítko odesílatele. Pokud to tam není, nejde o úřední psaní.
Muže to být nedoplatek za koncesionářské poplatky.Taky nám došlo ,kvuli minimu ale došlo to se zeleným pruhem.
Se zeleným pruhem fakt chodí cokoliv - třeba i z katastru, sociálka, soud, exekutor, policie, školy (přijetí na SŠ). Takhle to nejde říct, opravdu můžu i já poslat tobě.
Jak uz psaly tak jakekoliv uredni psani hlavne je to psani co je mozne pri nepritomnosti v hodit do schranky po ulozní lhute ktera je standartne 15dni. Po te je psani povazovane za dorucene(proto je hojne vyuzivano ruznymi neprijemnostmi soudy pocinaje a exekutory konce)
je to vlastne obdoba cerveneho pruhu ten je do vlastnich rukou a jen adresatovi.
Ahoj, dorazila obalka se zelenym pruhem, je na poste. Pred deseti dny jsem dokoncila studium na VS. Muze to byt z VS? Zadnych neprijemnosti vedenych proti me osobe si nejsem vedoma… Diky ![]()
@LLLL je to možné http://www.kampioffice.cz/…ks-P_301011/
mě po přijtí na VOŠku přišel dopis s červeným pruhem. Než abych pátrala po netu, co by to mohlo být, šla jsem to raděj hned vyzvednout a že to bude dopis o přijetí na VOŠ mě vážně nenapadlo ![]()
@LK87 píše:
@LLLL je to možné http://www.kampioffice.cz/…ks-P_301011/mě po přijtí na VOŠku přišel dopis s červeným pruhem. Než abych pátrala po netu, co by to mohlo být, šla jsem to raděj hned vyzvednout a že to bude dopis o přijetí na VOŠ mě vážně nenapadlo
No me prave zase napada jen toto. Ja bych si ho i prebrala rano od postacky, kdyby to nebylo 40km
Mam trvale jinde nez bydlim. Zitra mi to sem dorazi, posta mi to preposle
Jen se uklidnuju, ze to neni zadny prusvih
![]()