Obálka se zeleným pruhem

632
7.7.11 14:03

obálka se zeleným pruhem

co vše chodí v obálce se zeleným pruhem když to není od soudu díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4263
7.7.11 14:10

Upozorněni na nedoplatek, nezaplacení daní, fotečka od policie, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
7.7.11 14:11

Zelený pruh je tzv. úřední psaní, takže cokoliv od úřadů, soudů, právníků atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.7.11 14:12
ivuss píše:
co vše chodí v obálce se zeleným pruhem když to není od soudu díky

cokoliv,je to obdoba obálky s červeným pruhem akorát tahle,když si jí nevyzvedneš,tak ti jí hodí do schránky a považují za doručené.Obvykle beží lhůta na odvolání apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
7.7.11 14:13

Zelený pruh může být cokoliv, i ty to můžeš poslat, když si koupíš obálku s pruhem na poště. Neznamená to nic hroznýho, prostě to znamená určité sužby, které pošta musí dodržet, stejně jako červený pruh, dodejka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
7.7.11 14:36

Obecně lze říci, že jakkoliv úřední psaní, ale jak bylo uvedeno, tak i jednotlivec může zaslat svoji listinu s obálkou se zeleným pruhem.
S těch úředních jsou to nejčastěji soudy, ale dále zpravidla všechny orgány veřejné správy. Tj. např. správa daní, finanční úřad, listiny z obecních úřadů (různé odbory, např. sociální, přestupky…) dále využívají policisté, katastrální úřad, úřad práce…
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12891
7.7.11 14:41

Pokud je to úřední pošta, měla bys mít ve schránce kromě výzvy pošty k vyzvednutí zásilky taky poučení o následcích nevyzvednutí a na tom by mělo být minimálně razítko odesílatele. Pokud to tam není, nejde o úřední psaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
7.7.11 14:43

Taky třeba exekuce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.11 20:57

Muže to být nedoplatek za koncesionářské poplatky.Taky nám došlo ,kvuli minimu ale došlo to se zeleným pruhem.

• Citovat
  • Upravit
1224
7.7.11 21:34

se zeleným pruhem vím že chodí exekuce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
7.7.11 21:47

Se zeleným pruhem fakt chodí cokoliv - třeba i z katastru, sociálka, soud, exekutor, policie, školy (přijetí na SŠ). Takhle to nejde říct, opravdu můžu i já poslat tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
2.9.11 19:48

Jak uz psaly tak jakekoliv uredni psani hlavne je to psani co je mozne pri nepritomnosti v hodit do schranky po ulozní lhute ktera je standartne 15dni. Po te je psani povazovane za dorucene(proto je hojne vyuzivano ruznymi neprijemnostmi soudy pocinaje a exekutory konce)
je to vlastne obdoba cerveneho pruhu ten je do vlastnich rukou a jen adresatovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
10.9.13 11:18

Ahoj, dorazila obalka se zelenym pruhem, je na poste. Pred deseti dny jsem dokoncila studium na VS. Muze to byt z VS? Zadnych neprijemnosti vedenych proti me osobe si nejsem vedoma… Diky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
10.9.13 11:24

@LLLL je to možné http://www.kampioffice.cz/…ks-P_301011/

mě po přijtí na VOŠku přišel dopis s červeným pruhem. Než abych pátrala po netu, co by to mohlo být, šla jsem to raděj hned vyzvednout a že to bude dopis o přijetí na VOŠ mě vážně nenapadlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
10.9.13 11:26
@LK87 píše:
@LLLL je to možné http://www.kampioffice.cz/…ks-P_301011/mě po přijtí na VOŠku přišel dopis s červeným pruhem. Než abych pátrala po netu, co by to mohlo být, šla jsem to raděj hned vyzvednout a že to bude dopis o přijetí na VOŠ mě vážně nenapadlo :)

No me prave zase napada jen toto. Ja bych si ho i prebrala rano od postacky, kdyby to nebylo 40km :D Mam trvale jinde nez bydlim. Zitra mi to sem dorazi, posta mi to preposle ;) Jen se uklidnuju, ze to neni zadny prusvih :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová