Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
prosímvás, dcera začala na jaře chodit na mažoretky, ale je předškolák, takže prošla průpravou - pochod, rytmika - ale „s klackem“ (no… baton no… hůlka) ještě nezačaly a měli jsme ho mezitím pořídit, že začnou po prázdninách.
Dcera s tím trošičku nějak „náznakem“ kroutí, ale já jsem to zkoušela hledat na netu - NEZVLÁDAM.
Mě to prostě zajímá - vim, že se to naučí po prázdninách -ale od dětství mi to nikdy nikdo neukázal
a do září daleko!!!!!
pomůžete??
Sice nejsem mažoretka ale snad poradím správně.
Já tu hůl držím jako tužku při psaní jen s tím rozdílem že si ji neopírám o prostředníček ale o prsteníček.A celý pohyb pak tkví v pohybu zápěstí kterým se otáčí proti směru hodinových ručiček.Líp to bohužel vysvětlit neumím.
myslím, že má chocholka pravdu! neotáčí se hůlka v ruce jak to vypadá ale točí se celým zápěstím!
a i držení ti popsala pěkně…
nejsem mažoretka, ale učila jsem holky co chodily.. a ty nás to učily.. ![]()
Souhlas s chocholkou.. ![]()
kdysi jsem také chodila na mažoretky a přesně takto jak popisuješ se s hůlkou točí
jde opravdu o kroužení zápěstím..
![]()
Jo jo, toci se jen zapestim, poloha ruky na tycce jako u psani, ale palec je posunuty vyse, aby stabilizoval tu tycku pri toceni. Linda (ex mazoretka)
Zlatuska píše:
Ahoj holky,
prosímvás, dcera začala na jaře chodit na mažoretky, ale je předškolák, takže prošla průpravou - pochod, rytmika - ale „s klackem“ (no… baton no… hůlka) ještě nezačaly a měli jsme ho mezitím pořídit, že začnou po prázdninách.Dcera s tím trošičku nějak „náznakem“ kroutí, ale já jsem to zkoušela hledat na netu - NEZVLÁDAM.
Mě to prostě zajímá - vim, že se to naučí po prázdninách -ale od dětství mi to nikdy nikdo neukázal
pomůžete??a do září daleko!!!!!
zápěstím nahoru dolů..jako když procvičuješ bolavé zápěstí proti směru hodinových ručiček. ![]()
Naše holka se to učila tak jako když míchá něco v kastrolu,nejdřív celým zápěstím aby to dokázala a postupně ubýrat prsty aby točila jen -palec-ukazovák a prostředníček…prsteníček a malíček tu hůlku musí popostrkovat-nejdřív malý kolečka a zvětšovat až to prostě jedoho dne půjde ![]()
kdysi mi moje dobrá kámoška mažoretka popisovala ten pohyb „jako vařečkou v hrnci“
víc bohužel nevím ![]()
chaarleene píše:
kdysi mi moje dobrá kámoška mažoretka popisovala ten pohyb „jako vařečkou v hrnci“víc bohužel nevím
jojo to mi říká moje holka mažoretí taky a já už se točit naučila si pořád dělám srandu že s nimi budu příští rok vystupovat… je to popsané výše…akorát já točím po směru tak nevím kde je chyba
ale jde mi to tak líp…hlavně dcerku to naučí a tremńovat dopředu smysl nemá
marketm píše:chaarleene píše:jojo to mi říká moje holka mažoretí taky a já už se točit naučila si pořád dělám srandu že s nimi budu příští rok vystupovat… je to popsané výše…akorát já točím po směru tak nevím kde je chyba
kdysi mi moje dobrá kámoška mažoretka popisovala ten pohyb „jako vařečkou v hrnci“víc bohužel nevím
ale jde mi to tak líp…hlavně dcerku to naučí a tremńovat dopředu smysl nemá
Já to nechci dceru trénovat dopředu! JÁ SI CHCI TOČIT!!
![]()
Poprvé v životě mám ruce TU OPRAVDOVOU… mažoretkovou hůlku… ááááá
![]()
takže vám díky - jdu to teda zkusit… třeba mě to pak naučí dcera, jenže ona je prtě a nevim
ale jááá to chci! ![]()
UÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!!!!!!!!
JÁÁÁ TOČÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍM!!!!!!!!!!!!!!!!
fakt strašně dík!!!!!
sorry ale jdu si pustit pochod a budu pochodovat. doufam že mě nikdo z rodiny neuvidí a vám to tady říct můžu - když si budete o mně myslet vy, že jsem blázen - tak to neni nic proti ničemu
![]()