Velehrad 2011

1332
5.7.11 11:48

Velehrad 2011

Ahoj ,určitě některé z vás navštívili včera nebo jsou i dnes na velehradě .Na pouti.ted sleduju přenos v televizi ,včera jsem byla s malou na velehrad dětem .A večer na koncertě Lidí dobré vůle .Byla tam skvělá atmosféra ,jako každý rok .Ikdyž nejsem až tak věřící ,mám na určité věci svůj názor ,tak jsem si to užila.Po koncertě jsme ještě navštívili ¨baziliku ,tam byla atmosféra opravdu sváteční .Ale muj celkový pohled na večer a slavnost pokazilo hned před vstupem na velehrad něco jiného .Hned na začátku velehradu měla stánek skupina lidí ,měli tam petici o zachování hranic života .Na tom by nebylo nic divného ,ale strašné bylo ,že na plotě měli pověšené plakáty ,a na těch hrozné obrázky.embria ,potrat atd.Nevím ,ale na takovém místě ,jsem z toho byla zděšená .procházelo tam spoustu lidí ,vlastně každý kdo tam šel ,malé děti ,staří lidé ,nemocní lidé .rodiče s postiženými dětmi .Naše malá na to koukala ,a nevěděla jsem co na to říct .Každý má svuj názor ,nikomu ho neberu ale tohle zavánělo fanatismem.A co víc ,u stánku stáli jen muži .Nebyla tam žádná žena.Za podpis jste dostali malý model embrijka.No uplně jsem z toho byla špatná .snad nevyvolám hádku ,ale jen jsem se z toho chtěla vypsat .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
219
5.7.11 13:00

jo, taky bych z toho byla špatná..dívat se na embrya, která se zabijou ještě před narozením..ročně se u nás usmrtí 30 000 nenarozených dětí..ale prostě tak to je..mě teda spíš pohoršuje to strašné číslo, to že je pořád v naší společnosti normální se rozhodnout, že nechci dítě, které mi přišlo do cesty v nesprávnou dobu, prostě se mi nehodí..teď mám jiné plány, to vadí a pohoršuje mě, stánek s peticí a lidmi, kterým tohle není lhostejné mi rozhodně nevadí..a kde jinde být, na Velehrad přijde spousta lidí..podle mě by tě ten stánek pohoršil kdekoliv jinde, můj názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
5.7.11 13:48

Sthan, věřící jsem, potrat nepovažuji za dobré řešení, nicméně stánek by mi vadil hrozně. Onehdá byla myslím totožná akce u nás před budouvou, ve které pracuji. Já sama takový způsob „přesvědčování“ z duše nesnáším. A to, že tam byli samí muži je vtipné :-)

Jsem ráda, že tě jinak koncert, tamní atmosféra oslovily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
5.7.11 13:58

Taky nepovažuji potrat v určité situaci za dobré řešení .Přiznávám ,jsou situace ,kdy se to děje.Špatné testy ,zdravotní stav maminky atd.je to rozhodnutí každé ženy.Víte,na Velehradě je ústav pro postižené ,jak dospělé tak děti .A někteří jsou opravdu hodně postižení ,jen leží a nevnímají svět.V dřívější době nebylo mnoho vyšetření ,nezjistilo se ,že bude miminko tak vážně nemocné .A třeba by se maminky těch nemohoucích rozhodli jinak .Třeba!Obdivuju rodiče co se starají o tak nemocné .Mnohdy na úkor svého života,nebo života svých druhých dětí.vím ,každý má právo na život ,tak jak by mělo být právo se rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
5.7.11 14:01

a jinak ,opravdu tam byla skvělá atmosféra ,Graubner tam hovořil snad s každým koho potkal .v kostele žehnali kněži lidem ,promlouvali jim ,dodávali sílu.Na to ,že v kostele bylo spoustu lidí ,tak tam byl tak úžasný klid .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5284
5.7.11 14:47

No je to křesťanský svátek a křestané jsou striktně proti potratům, takže je jasné, že tam najdou spoustu podpory.
Na druhou stranu, pokud se nepletu, tak povolení kdo si tam umístí stánek vydává OÚ Velehrad a ti by trochu soudnosti mít mohli :think:
Já bych takový stánek na pouti těžko vydýchávala, nevím, ale zdá se mi to tam nepatřičné. Něco jiného jsou demostrace a tak, jenže sem se jde člověk svátečně naladit a veselit.

Potraty neschvaluju ani neodsuzuju. Je něco jiného jít na potrat, pokud vím, že miminko by mělo těžké nebo se životem neslučitelné postižení a něco jiného třeba kvůli kariéře nebo vlastní sobeckosti, případně neochotě se před početím chránit (jasně, to křesťané taky zavrhují :lol: ).
A myslím, že chlapi (s vyjímkou tatínků, kterým by se třeba to postižené dítě narodilo) do toho nemají co kecat. Hlavně ne faráři, kteří jsou v této oblasti jen velcí teoretikové (tedy měli by být :lol: ).

Letos jsem na Velehradě nebyla, jsem v šestém měsíci a trochu se bojím, že by mě v té tlačenici někdo mohl praštit do břicha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
5.7.11 14:54

Více než zminovaná petice ,mě vadí způsob té prezentace.Opravdu plakáty přez celý plot ,podél ulice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
5.7.11 15:22
MaKi píše:
No je to křesťanský svátek a křestané jsou striktně proti potratům, takže je jasné, že tam najdou spoustu podpory.
Na druhou stranu, pokud se nepletu, tak povolení kdo si tam umístí stánek vydává OÚ Velehrad a ti by trochu soudnosti mít mohli :think:
Já bych takový stánek na pouti těžko vydýchávala, nevím, ale zdá se mi to tam nepatřičné. Něco jiného jsou demostrace a tak, jenže sem se jde člověk svátečně naladit a veselit.

Potraty neschvaluju ani neodsuzuju. Je něco jiného jít na potrat, pokud vím, že miminko by mělo těžké nebo se životem neslučitelné postižení a něco jiného třeba kvůli kariéře nebo vlastní sobeckosti, případně neochotě se před početím chránit (jasně, to křesťané taky zavrhují :lol: ).
A myslím, že chlapi (s vyjímkou tatínků, kterým by se třeba to postižené dítě narodilo) do toho nemají co kecat. Hlavně ne faráři, kteří jsou v této oblasti jen velcí teoretikové (tedy měli by být :lol: ).

Letos jsem na Velehradě nebyla, jsem v šestém měsíci a trochu se bojím, že by mě v té tlačenici někdo mohl praštit do břicha.

Já mám na téma potratů asi stejný názor jako ty. Je rozdíl, když dá žena pryč dítě, se kterým prostě teď „nepočítala“, anebo když je to dítě těžce postižené. Jenže v obou případech křesťanství potrat odsuzuje a exkomunikuje dotyčnou z církve.
Já jsem věřící, ale v některých případech mám na různé věci svůj názor. Připadá mi spousta věcí strašně nespravedlivých. Ale to už jsem u jiného tématu…
Na pouti si myslím, že to asi být nemělo. Letos jsem se na Velehrad taky nedostala. Škoda. Mohla to být nádhera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
5.7.11 17:02
sthan píše:
Více než zminovaná petice ,mě vadí způsob té prezentace.Opravdu plakáty přez celý plot ,podél ulice.

Já tam taky byla včera večer. Dnes už to nešlo. Ale řeknu Ti, stánek mi nevadí, je to dobrovolné, byla tam petice a kdo chtěl mohl se podepsat, to mi nevadí, ale ty plakáty… Než jsem zjistila, že je tam nějaký stánek, tak jsem šla okolo a najednou jsem to zahlédla. No, zděšení, nevhodné, hned mi blesklo hlavou a to tu dnes jistě byly hlavně rodiny a děti.. Odvrátila jsem zrak, toužím po miminku, začala jsem mít tíseň v žalůdku i u srdce a ještě jednou pohlédnu a vidím ty dvě hlavičky, mimi a opičky snad… Jejda, sla jsem dál, neměla jsem chuť se zastavit u té petice. Takže za mě, myslím, že to tam, na Velehradě, bylo nevhodné.
Koncert pěkný. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
5.7.11 18:55

Už jsem psala, že způsob takové prezentace je pro mě nepřijatelný. Navíc něco takového na křesťanské akci i zhola zbytečné.
Vzpomínám si na jednoho (tuším pravoslavného kněze), který svůj protipotratový postoj demonstroval před brněnskou nemocnicí zpěvem písní s kytarou. Až věřící, byla bych na něj značně vzteklá, kdybych toto měla poslouchat celé dny při zotovování se z porodu :roll:
Já nevím, je to chlapský způsob boje proti něčemu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
5.7.11 21:35

Na toho kněze si taky vzpomínám.Bylo to i v tv.Děs pořád mám ty plakáty přd očima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
5.7.11 21:54

Ahoj, a kde ten stánek byl? Byla jsem taky na Velehradě od včerejška 14.00 - kdy začal program pro děti až do dnešního dne, a tohle jsem neviděla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
5.7.11 21:58

Jak se jde od hotelu velehrad směrem ke kostelu a k náměstí.tam jak je ten plot ,ohrada kolem staveniště .Mám dojem že nad tím chodníkem je obecní úřad a vedle bydlí sestřičky.Takže když jsem šla od autobusu ,co tam jezdil kyvadlově tak pokaždé jsme šli kolem.prostě na hlavním tahu .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
16.7.11 17:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
17.7.11 23:16

V Brně byla Charismatická konference. Šla jsem tam na mši svatou a co nevidím, plakáty se tu přestěhovaly. Takže opět se přicházelo uličkou smrti. Tady byla asi reakce silnější, na druhý den tam plakáty nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová