Obavy z návratu do práce po mateřské dovolené

Anonymní
27.12.23 13:35

Obavy z návratu do práce po MD

Ahoj holky, potřebuju si asi přečíst že jste to ňáká měla nebo máte stejně.. a sdílet své pocity a obavy z návratu do práce.
Je mi úzko jen na to myslim, v létě mi končí rodičák na dceru které budou pomalu 3 roky v té době. Strašně mě štve jak rychle to uteklo, strašně moc si mateřskou užívám. Miluju vymýšlet dceři aktivity, podnikat výlety, procházky, herničky.. trávit s ni čas, prostě je to můj smysl života a nikdy mě nic nenaplňovalo víc. A druhé mimi abych si navázala rodičáky bohužel nejde..
Vůbec si neumim představit že už si budu muset za pár měsíců shánět zaměstnání a budu bez dcery celý pracovní týden, že nebudeme mít už naše volné dny, nebudu mít tolik sil a energie na to se ji věnovat.
Uklidněte mě že jste někdo taky měl takové pocity a byly jste z toho smutný že vám RD končí.. a že si to pak sedlo.. :roll:
Do původního zaměstnání se vracet nebudu, ale vůbec nevím kam pujdu, u nás v malém městě toho moc není.. navíc jak píšu mé obavy, chtěla bych i něco kde budu končit v rozumný čas a s malou moct jezdit na kroužky a mít pro ni volná odpoledne. Zvažuji i rekvalifikační kurz na chůvu v dětské skupince třeba kde by dcera mohla být se mnou.. a i protože mě opravdu práce s dětma naplňuje a je to podle mě místo kam by za mnou dcera mohla chodit i v budoucnu až skončí třeba ve škole a mohly bychom spolu jezdit domu..

Co jste šly dělat vy? Vyšli Vám vstříc skrz zkrácený úvazek třeba?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32891
27.12.23 14:20

Já jsem šla do školství. Pracuji od 7:45 do 13h, pak oběd, obvykle. Je to fajn, malý má školku naproti, z domu jezdíme 7:10 ( starší děti musely jednu dobu do MŠ a ZŠ v 6h, a to jsem si řekla, že už nikdy nechci). Vyzvedávám v 15h. Aby mohl chodit po obědě, musela bych končit ve 12, což nejde. Takže hned od začátku byl v MŠ minimálně do oběda, první dny jsme končili dřív, potom ho vyzvedával tatínek, protože měl ten týden odpolední, ale po 10 dnech už musel spát. Je fajn, že stíhám ty různé akce MŠ, které obvykle začínají 14:45-15h. Když skončím a než jdu do školky, nakoupím, zařídím si svoje, a potom už můžeme být venku nebo jít domů. Teď je tma jak přijdeme ze školky, ale v létě je času do večera plno. Manžel dělá na směny, takže vodim i vyzvedávám většinou já.
Já se teda do práce těšila. Protože jak měl malý rok začal covid se všemi omezeními. Takže žádné kurzy, hernicky apod. Ani na hřišti nebyly děti pomalu. Roušky se odložily těsně před mým nástupem do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
27.12.23 14:44
@Anonymní píše:
Obavy z návratu do práce po mateřské dovolené

Za prvé: už dávno nejsi na mateřské dovolené.

Za druhé: dcera si potřebuje od Tebe odpočinout, a Ty si potřebuješ odpočinout od ní. Máte obě nejvyšší čas.

• Citovat
  • Upravit
3727
27.12.23 14:54

Já se budu vracet do stejné práce kterou jsem opustila a vracím s presne 3.1. Mně povolili poloviční úvazek. Jdu do práce předčasné. Syn má rok a půl. Já se ale těším. Potřebuji už dělat něco jiného. Vždyť s dcerou budeš i po práci a o volnu a můžeš cokoliv dělat. Zase budete mít víc peněz na to. Ber to jako výzvu. Já nejsem domácí typ a už stříhám metr. Jinak bych se doma zbláznila. Navíc mám náročnou práci a nemůžu si dovolit ji na tak dlouho opustit a všechno zapomenout. To bych se pak už ohla nikdy vrátit a neumím nic jiného. Leda řídit auto. Zase to bude jiný život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
27.12.23 14:57
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuju si asi přečíst že jste to ňáká měla nebo máte stejně.. a sdílet své pocity a obavy z návratu do práce.
Je mi úzko jen na to myslim, v létě mi končí rodičák na dceru které budou pomalu 3 roky v té době. Strašně mě štve jak rychle to uteklo, strašně moc si mateřskou užívám. Miluju vymýšlet dceři aktivity, podnikat výlety, procházky, herničky.. trávit s ni čas, prostě je to můj smysl života a nikdy mě nic nenaplňovalo víc. A druhé mimi abych si navázala rodičáky bohužel nejde..
Vůbec si neumim představit že už si budu muset za pár měsíců shánět zaměstnání a budu bez dcery celý pracovní týden, že nebudeme mít už naše volné dny, nebudu mít tolik sil a energie na to se ji věnovat.
Uklidněte mě že jste někdo taky měl takové pocity a byly jste z toho smutný že vám RD končí.. a že si to pak sedlo.. :roll:
Do původního zaměstnání se vracet nebudu, ale vůbec nevím kam pujdu, u nás v malém městě toho moc není.. navíc jak píšu mé obavy, chtěla bych i něco kde budu končit v rozumný čas a s malou moct jezdit na kroužky a mít pro ni volná odpoledne. Zvažuji i rekvalifikační kurz na chůvu v dětské skupince třeba kde by dcera mohla být se mnou.. a i protože mě opravdu práce s dětma naplňuje a je to podle mě místo kam by za mnou dcera mohla chodit i v budoucnu až skončí třeba ve škole a mohly bychom spolu jezdit domu..Co jste šly dělat vy? Vyšli Vám vstříc skrz zkrácený úvazek třeba?

Ano, já jsem sice neměla takové obavy, ale nechtěla jsem a nechci dávat děti na celý týden a celé dny do školky, takže jsem začala pracovat na částečný úvazek už při rodičovské. Pak jsem šla znovu na mateřskou, teď budu nastupovat při rodičovské znovu na jeden den, postupně na půl úvazku. A na celý úvazek už pracovat nechci. Moje profese to umožňuje.

• Citovat
  • Upravit
5098
27.12.23 14:59

Ja to mam teda uplne jinak. Moje prace me bavila a naplnovala, vim presne, kam se budu vracet. Naopak uz mi po letech s dvema detma slusne hrabe. Jeste s jednim jo, to byla celkem pohoda a po trech letech se mi dvakrat moc do prace nechtelo.

Asi bych ti poradila primarne si vubec ujasnit, co budes delat za praci a jakou, abys byla nejak spokojena. Jinak aktivity muzes delat normalne i s ditetem ve skolce. Pokud nemusis, tak asi stejne nechces mit dite ve skolce od rana do vecera. Doporucila bych zkraceny uvazek a uzit si spolu odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.23 17:36

@Tala20 ježiši, tady člověk opravdu vždy narazí na ňákou pi***, co :lol:
Nemusíš mě chytat za slovo a opravdu si ani jedna odpočinout nepotřebujeme, takový kecy miluju :? :D!
A vsadím se že jestli Ty máš dítě tak si odpočívala od dítěte už v šestinedělí ne?

Jinak všem ostatním moc děkuju za normální diskuzi a názory❤️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.23 17:39

@Švédka87 Ale já si dítě nedělala abych od ni pak utíkala. Tady je prostě vidět že vy to máte jinak nastavené.. já psala že mě nic nenaplňovalo nikdy víc a ten čas doma s ni miluju. Nechci jiný život.
To co mi píšete mi opravdu nepomůže.

• Citovat
  • Upravit
3798
27.12.23 17:51
@Anonymní píše:
@Švédka87 Ale já si dítě nedělala abych od ni pak utíkala. Tady je prostě vidět že vy to máte jinak nastavené.. já psala že mě nic nenaplňovalo nikdy víc a ten čas doma s ni miluju. Nechci jiný život.

Tak do práce nechoď a buď doma s dítětem. Každá nemusí letět do práce, sotva je dítěti rok nebo tři roky. Pokud to zvládnete finančně, což byste s jedním dítětem mohli, tak zůstaň doma a udělej si ten kurs na chůvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.12.23 18:00

Než budeš hledat někde práci, tak zapracuj na svém chování. Ty tvé podrážděné reakce můžou způsobit, že žádnou práci nenajdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.23 18:05
@Anonymní píše:

Taky si neumím představit plný úvazek, to bych děti skoro neviděla. Mám práci na home office cca na 1/3 úvazku. Trvalo mi téměř rok, než jsem takovou našla. Dceři jsou skoro 4 roky a pořád ji vyzvedávám po obědě, starší školačku v podstatě taky (ta má ještě kroužky, ale nejpozději ve 3 jsme doma). Ne že bych se jim nějak extra věnovala, ale jsme prostě spolu. Součástí rozhodnutí ohledně práce je i fakt, že naše babičky nejsou hlídací, byť obě bydlí blízko, a manžel je občas neplánovaně několik dní mimo město. Když je doma, dětem se intenzivně věnuje, ale může být taky třeba měsíc pryč a všechno je pak na mně. I s ohledem na časté nemoci dětí je plný úvazek utopie. Po 4.narozeninach dcery budu platit odvody, na které půjde většina mých měsíčních příjmů, ale s tím bohužel nic nenadělám a časem si pak najdu jinou práci na vyšší úvazek. Až budou děti starší a budou radši s kamarády než se mnou, tak není důvod trčet doma, ale na to je pár let čas.

• Citovat
  • Upravit
26747
27.12.23 18:06

Tak to můžeš být v klidu. Jestli nemáš hlídání, tak tě nejpozději vždy ve zkušební době vyhodí kvůli nemocnosti, jestli tě někde vezmou vůbec. Zkrácený úvazek je jasná volba. Studovala bych na tu chůvu, protože budeš mít krásně vyřešené do budoucna i prázdniny, i když školky vlastně prázdniny nemají :think: jinak první rok byl stylem 3 dny ve školce 14 dní doma, takže jsme si užívali krásně společnosti dál :mrgreen: horší to bylo s tím peklem v práci, ale člověk do toho fakt neskocil z nuly na sto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
27.12.23 18:09
@Anonymní píše:
@Tala20 ježiši, tady člověk opravdu vždy narazí na ňákou pi***, co …
Nemusíš mě chytat za slovo …

Nejsi schopná rozeznat zda jsi na mateřské, nebo na rodičovské dovolené. Ty tři roky s malým děckem po celých 24 hodin denně se Ti na mozku podepsaly.

a opravdu si ani jedna odpočinout nepotřebujeme, takový kecy miluju …
A vsadím se že jestli Ty …

Z Tvého vzteklého a agresivního tónu soudím, že ty tři roky s malým děckem po celých 24 hodin denně se Ti na mozku podepsaly. V zaměstnání hodláš reagovat stejně?

Příspěvek upraven 28.12.23 v 12:07

• Citovat
  • Upravit
7228
27.12.23 18:09
@Anonymní píše:
@Tala20 ježiši, tady člověk opravdu vždy narazí na ňákou pi***, co :lol:
Nemusíš mě chytat za slovo a opravdu si ani jedna odpočinout nepotřebujeme, takový kecy miluju :? :D!
A vsadím se že jestli Ty máš dítě tak si odpočívala od dítěte už v šestinedělí ne?Jinak všem ostatním moc děkuju za normální diskuzi a názory❤️

Ona je on, senior v důchodu ;)

Já mám ťaky půl úvazek, při nemocnosti dětí by pro mě byl celý úvazek nereálný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13860
27.12.23 18:52
@Anonymní píše:
Do původního zaměstnání se vracet nebudu, ale vůbec nevím kam pujdu, u nás v malém městě toho moc není.. navíc jak píšu mé obavy, chtěla bych i něco kde budu končit v rozumný čas a s malou moct jezdit na kroužky a mít pro ni volná odpoledne. Zvažuji i rekvalifikační kurz na chůvu v dětské skupince třeba kde by dcera mohla být se mnou.. a i protože mě opravdu práce s dětma naplňuje a je to podle mě místo kam by za mnou dcera mohla chodit i v budoucnu až skončí třeba ve škole a mohly bychom spolu jezdit domu..Co jste šly dělat vy? Vyšli Vám vstříc skrz zkrácený úvazek třeba?

Hele mě to přijde ze mas v dceři smysl života a to není úplně nejlíp.

Každopádně zacni pomalu, malým uvazkem, u toho si klidne udělej ten kurz na chuvu. Moc peněz v tom tedy myslím není… tak záleží na vaši finanční situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí