Občanský průkaz, co s tím?

666
23.7.15 15:05

obcansky prukaz, co s tim?

Ahoj, predem rikam, ze nepotrebuji slyset, jak jsem hloupa. Mam problem, ktery nevim, jak resit. Mela jsem zmenu trvalyho bydliste, takze mi prestrihli obcanku a dali zluty papirek. Nestihla jsem ji vymenit ve lhute a pak jsem na to uz zapomnela az z toho vznikli 2 roky. No a ted potrebuju zmenit trvaly bydliste, co s tim, abych nedostala nejakou silenou pokutu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2874
23.7.15 15:08

Mě napadá, nahlásit znovu občanku jako ztracenou a vystaví ti novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
23.7.15 15:11

@angelsface Nenaděláš nic, zajdi na úřad a nech si vystavit novou, zaplatíš max. pár stovek pokuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
23.7.15 15:12
@Blekota píše:
Mě napadá, nahlásit znovu občanku jako ztracenou a vystaví ti novou.

No tak, to oni v systému poznají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
23.7.15 15:20

Musis si tu obcanku dat zmenit, bude to trvat mesic nez ji budes mit hotovou a pak teprve jit znovu a zmenit si s ni opet TP. Preskocit to nejde, v systemu to poznaji. Pokutu muzes dostat a nemusis, zalezi na pracovisti. Pracuju na obcankach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
23.7.15 15:51

Nemam uz ale ani ten zlutej papirek se zmenou trv. bydliste. hrabal se mi nemeckej policajt v dokladech a nekam zahodil :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
23.7.15 15:58

Normalne jdi na MU a syp si popel na hlavu, bud mila a slusna. Pokuta sice muze byt, tusim, az 10k, ale vetsinou daji 100. Ja mela proslou obcanku asi rok a platila jsem prave tu 100.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
23.7.15 16:02
@AdriHK píše:
Musis si tu obcanku dat zmenit, bude to trvat mesic nez ji budes mit hotovou a pak teprve jit znovu a zmenit si s ni opet TP. Preskocit to nejde, v systemu to poznaji. Pokutu muzes dostat a nemusis, zalezi na pracovisti. Pracuju na obcankach.

Jj, tak jsem to mela i ja. Na MU v puvodnim bydlisti nechat udelat novou s puvodnim TP, tu si pak muzes nechat zaslat na MU noveho bydliste, kde nasledne vystavi novou s novym TP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
23.7.15 16:40

Též jsem přímo díky této situaci měla prošlou OP a to taky víc jak rok. A neplatila jsem nic. Je tytyty, příště si na to dejte pozor :-)

• Citovat
  • Upravit
15814
23.7.15 16:48
@Krasavicaa píše:
Též jsem přímo díky této situaci měla prošlou OP a to taky víc jak rok. A neplatila jsem nic. Je tytyty, příště si na to dejte pozor :-)

se máš… já vyfásla dvě stovky pokutu za to, že jsem si ji v tramvaji nedostatečně hlídala a umožnila tak její krádež - jako chápu, pokuta spíš symbolická, ale byla jsem z ní a hlavně z vysvětlení poněkud v šoku a nechala si zavolat nadřízeného a dozvěděla se, že jsou na mne vlastně hodní, oni mi klidně můžou dát pokutu až deset tisíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
23.7.15 16:49
@sagina píše:
se máš… já vyfásla dvě stovky pokutu za to, že jsem si ji v tramvaji nedostatečně hlídala a umožnila tak její krádež - jako chápu, pokuta spíš symbolická, ale byla jsem z ní a hlavně z vysvětlení poněkud v šoku a nechala si zavolat nadřízeného a dozvěděla se, že jsou na mne vlastně hodní, oni mi klidně můžou dát pokutu až deset tisíc :nevim:

Já nedostala nic :dance: :dance: :dance: Ale ono taky asi záleží, kde to vyřizuješ :-) Jiné je to na vesnici a jiné ve městě :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7781
23.7.15 17:09

@AdriHK Proč by to nešlo přeskočit?? Zakladatelka sice dávala jiný dotaz, ale chtěla bych reagovat, že něco přeskočit jde, i když nevím, jak je to s trvalým bydlištěm. Byla jsem vdaná, došlo na rozvod a plánovala jsem další svatbu. Ta se uskutečnila týden po nabytí právní moci rozvodu. Tudíž jsem měnila občanku jen jednou a ne z vdaný na rozvedenou a znova na vdanou. Možná to jde i v případě zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová