Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, predem rikam, ze nepotrebuji slyset, jak jsem hloupa. Mam problem, ktery nevim, jak resit. Mela jsem zmenu trvalyho bydliste, takze mi prestrihli obcanku a dali zluty papirek. Nestihla jsem ji vymenit ve lhute a pak jsem na to uz zapomnela az z toho vznikli 2 roky. No a ted potrebuju zmenit trvaly bydliste, co s tim, abych nedostala nejakou silenou pokutu? ![]()
Mě napadá, nahlásit znovu občanku jako ztracenou a vystaví ti novou.
@angelsface Nenaděláš nic, zajdi na úřad a nech si vystavit novou, zaplatíš max. pár stovek pokuty.
@Blekota píše:
Mě napadá, nahlásit znovu občanku jako ztracenou a vystaví ti novou.
No tak, to oni v systému poznají.
Musis si tu obcanku dat zmenit, bude to trvat mesic nez ji budes mit hotovou a pak teprve jit znovu a zmenit si s ni opet TP. Preskocit to nejde, v systemu to poznaji. Pokutu muzes dostat a nemusis, zalezi na pracovisti. Pracuju na obcankach.
Nemam uz ale ani ten zlutej papirek se zmenou trv. bydliste. hrabal se mi nemeckej policajt v dokladech a nekam zahodil ![]()
Normalne jdi na MU a syp si popel na hlavu, bud mila a slusna. Pokuta sice muze byt, tusim, az 10k, ale vetsinou daji 100. Ja mela proslou obcanku asi rok a platila jsem prave tu 100.
@AdriHK píše:
Musis si tu obcanku dat zmenit, bude to trvat mesic nez ji budes mit hotovou a pak teprve jit znovu a zmenit si s ni opet TP. Preskocit to nejde, v systemu to poznaji. Pokutu muzes dostat a nemusis, zalezi na pracovisti. Pracuju na obcankach.
Jj, tak jsem to mela i ja. Na MU v puvodnim bydlisti nechat udelat novou s puvodnim TP, tu si pak muzes nechat zaslat na MU noveho bydliste, kde nasledne vystavi novou s novym TP.
Též jsem přímo díky této situaci měla prošlou OP a to taky víc jak rok. A neplatila jsem nic. Je tytyty, příště si na to dejte pozor ![]()
@Krasavicaa píše:
Též jsem přímo díky této situaci měla prošlou OP a to taky víc jak rok. A neplatila jsem nic. Je tytyty, příště si na to dejte pozor
se máš… já vyfásla dvě stovky pokutu za to, že jsem si ji v tramvaji nedostatečně hlídala a umožnila tak její krádež - jako chápu, pokuta spíš symbolická, ale byla jsem z ní a hlavně z vysvětlení poněkud v šoku a nechala si zavolat nadřízeného a dozvěděla se, že jsou na mne vlastně hodní, oni mi klidně můžou dát pokutu až deset tisíc ![]()
@sagina píše:
se máš… já vyfásla dvě stovky pokutu za to, že jsem si ji v tramvaji nedostatečně hlídala a umožnila tak její krádež - jako chápu, pokuta spíš symbolická, ale byla jsem z ní a hlavně z vysvětlení poněkud v šoku a nechala si zavolat nadřízeného a dozvěděla se, že jsou na mne vlastně hodní, oni mi klidně můžou dát pokutu až deset tisíc
Já nedostala nic
Ale ono taky asi záleží, kde to vyřizuješ
Jiné je to na vesnici a jiné ve městě ![]()
@AdriHK Proč by to nešlo přeskočit?? Zakladatelka sice dávala jiný dotaz, ale chtěla bych reagovat, že něco přeskočit jde, i když nevím, jak je to s trvalým bydlištěm. Byla jsem vdaná, došlo na rozvod a plánovala jsem další svatbu. Ta se uskutečnila týden po nabytí právní moci rozvodu. Tudíž jsem měnila občanku jen jednou a ne z vdaný na rozvedenou a znova na vdanou. Možná to jde i v případě zakladatelky.