Občanský průkaz do 5 dnů

60
10.2.25 13:45

Občanský průkaz do 5 dnů

Ahoj, má někdo zkušenost se zhotovením občanského průkazu do 5 dnů? Jak dlouho to reálně trvá?
Zítra si jdu podat žádost a potřebuji ho mít hotový nejpozději do pondělí.
Stihnu to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21577
10.2.25 14:06

Pokud opravdu dodrží lhůtu 5 pracovních dní, tak v pondělí nebude. To je totiž 3 celé pracovní dny na vyřízení, když tam půjdeš až zítra. Den podání žádosti se do lhůty nepočítá. Proč tam nejdeš dnes? Je úřední den, mají delší otvírací dobu. Ale i tak bych se na úřadě zeptala, jak to vidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
10.2.25 14:15

Dá se zaplatit rychlejší vyřízení, tuším jsem platila 500 a přišla mi smska třetí den že je hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8478
10.2.25 14:16

Dnes tam zajít nestihneš? Nejsem si vůbec jistá, jestli to při podání zítra budeš v pondělí mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
10.2.25 14:36

No můžou to stihnout ale taky nemusí. Mají na to těch 5 dní. Někdy to stihnou za 3. Někdy potřebují celých 5. Šla bych tam už dneska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
10.2.25 14:55

@KáťaKašpi ano, pak mají zhotovení do 24 hodin za poplatek 1000 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8976
10.2.25 15:04

Ano. Vyřizovali jsme v lednu. Platilo se 500,–. Tedy já 500,– a manžel 500,–. Ve středu jsme šli vyřizovat a v pondělí byla SMS, že jsou nové OP k vyzvednutí.
My jsme spěchali především, protože manžel odlétal do práce. Tam by odletěl. Ale zpět bez nového dokladů by nepřiletěl. Byl připravený, že pojede do Prahy a zaplatí urgentní vystavení dokladu. Ale paní na úřadě ho ujišťovala, že zrychlenou verzi za 500,– stíhají, než musí zpět do práce. Naštěstí to vyšlo.
Edit Tak ne v pondělí. Ale v úterý nám každému přišla SMS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
28.2.25 10:06

Ano musís si za to ale zaplatit. Jinak to nepůjde. Já jsem na klasickou op čekala nějak kolem 3 týdnu standartně. Jinak mě právě nabídly že rychlé vyřízení do 5dní je za příplatek 500 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová