Cvičení a váha

1
5.2.25 19:38

Cvičení a váha

Dobrý večer, zajímá mě, jestli jste měl někdo taky stejný problém jako já, popřípadě jak na něj.
Miluji pohyb a zdravý životní styl, ráda se stravují zdravě a pestře, po nocích nejím, jenže nějakou tu chvíli jsem se nevážila a ejhle, váha významně poskočila. (+6kilo)
Je fakt že jsem se dlouho nevážila,
minimálně tak půl roku.
Celkem mě to zarazilo, protože se stravuji pořád stejně, nijak se neprecpavam, cvičím každý den 40 minut, ráda posiluji břišní svaly, ruce, záda, ramena, cardio, od každého něco, vypěstovala jsem si už takový návyk.
Jsem už po dvou porodech, další děti neplánuji, je mi kolem třiceti.
V příloze zasílám fotku. Čím myslíte, že by to mohlo být?

Děkuji za názor 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.2.25 20:51

Jak to máme vědět? Tělo není kalkulačka, která by se řídila přesným vzorcem „jím stejně + cvičím stejně = stejná váha“. Hormonální změny, stres, zadržování vody, nárůst svalů, změna spalování…to všechno může hrát roli. A cvičit každý den 40 minut? Fajn, ale záleží na intenzitě, progresi a celkovém výdeji. Možná ti tělo prostě zvyklo na rutinu a už to nestačí.

Navíc „stravuji se stejně“ vůbec nemusí znamenat, že je příjem energie stejný. Metabolismus se mění, porce můžou být nepatrně větší, složení jídel trochu jiné. A váha? Ta kolísá přirozeně, ne vždycky se dá vysvětlit jednou příčinou.

• Citovat
  • Upravit
22890
5.2.25 21:10

Tak jestli cvičíš denně mohla jsi nabrat 6kg svalů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2702
5.2.25 21:52

@lucynka25 presne to jsem chtěla napsat :D svaly jsou těžší než tuky, takže klidně si mohla nabrat. Já taky, když jsem necvicila vážila jsem 48kg a když jsem začala cvičit a trošku hlídat jidlo, tak 53.

Já myslím, že je důležité, jak vypadá celkove tvoje postava. A asi 6kg bys poznala i na obleceni, že je těsnější nebo malé…anebo ti špatně vazi vaha :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33596
7.2.25 16:15

@Anet2020 No a v čem je problém? Nevejdeš se do kalhot? Pravděpodobně svaly, jak už se tady píše. Váha je jen číslo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10850
7.2.25 16:49

Normálně jsi nabrala svaly ;). Buď ráda, tak to má být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová