Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Divný a vědí kolegyně, že máš narozeniny? Někteří lidé dělají to, ze v den svých narozenin přinesou kolegům něco dobrého, tim si zajisti zpětnou reakci
Ja osobně si na to nepotrpím.
A ty na svoje narozeniny doneseš pohoštění? U nás se vybírají peníze na ty, co i nás pohosti. Kdyz nekdo svoje narozeniny neslaví, tak se na nej nevybírá.
@Anonymní píše: Více
No a vědí kdy máš narozeniny? Doneseš nějaké pohoštění? To mi přijde opravdu zvláštní, že jen ty jediná nikdy nic. Jaké máte vztahy? Nějak se mi nechce věřit, že by ti nikdo ani nepodal ruku ![]()
Já jsem pro narozeniny pro vsechny- každý měsíc se vyberou 2 stovky od každého a koupi se dort+drobnost +všichni popřejí. Když se přálo jen někomu (s kým byl šéf kamarad), normálně jsme navrhli, at se to udělá takhle, to je fer.
A vědí kolegové, kdy máš narozeniny? Pokud se tak na všechny vybírá, je divné, že by na tebe zapomněly. U nás to teda hlídá vedoucí, kdo má kdy narozeniny. Já si na gratulace a oslavy nepotrpím, být na mě, tak to přejdu. Ale když se to tak u nás zavedlo, tak se přizpůsobím.
Nevim jestli vedi kdy mam narozeniny, resi to vedouci. Na me kaslou. Ale ok, nebudu to resit, jen to trochu mrzi.
Ted naposled se uz ani neptali, jestli prispeji. Pritom vzdy jsem prispela.
Takže jsi tím odpověděla, že jsi do práce nic nepřinesla nikdy, když nevíš, jestli vědí, že máš narozeniny. Tak se pak nediv ![]()
Asi vidí, že je slavit nikterak nechceš a nechceš, aby se o tobě mluvilo, když sama mlčíš ![]()
Jestli to spíš není chyba v komunikaci. Jinak ty vztahy asi taky nebudou super co
@debra.morgan Ja jsem jim myslim nikdy nicim neublizila, s kazdym se bavim normalne. Nikoho nepomlouvam.
…no jak funguje váš kolektiv celkově? Máte mezi sebou dobré vztahy nebo je to spíš jen pracovní povinnost? Jsi zapojená do běžných rozhovorů, chodíš s nimi třeba na obědy nebo se držíš spíš stranou a o druhé se nezajímáš? Na dárky přispěješ, ale tím ta tvoje celková soudružnost končí nebo jsi i jinak aktivní? Někdy to není o tom, že by tě chtěli záměrně ignorovat, ale pokud tě nevnímají jako součást party, prostě jim to už ani nepřijde divné, protože vidí, že nemáš zájem o bližší vztahy. No a pokud ani nemáš zájem je pohostit na narozeniny, nezávisle na tom, co kdo nosi a nenosí (to není argument), tudíž ani tady nevyvíjiš aktivitu soudržnosti ze své iniciativy, tak asi to je jasné
Protože nevěřím tomu, že kdyby ses tam normálně bavila s lidmi, byla přátelská a za ty dva roky sis vybudovala nějaký lepší vztahy tam, že by tě přešel každý jen tak – takže tady hledej zakopaného psa ![]()
Jo a… jestli to řeší vedoucí, znamená to, že si vybírá, komu udělá oslavu a komu ne? Nebo to nechává jen na tom, kdo si co zorganizuje sám, jaký kolega /kolegyně s čím přijde?
Příspěvek upraven 04.02.25 v 17:09
Jak nevíš? To jim nedojde, když doneseš pohoštění?
Kdyz ma nekdo v praci narozeniny, vzdy se jako kolegove skladame na darek. Vzdycky prispeji. Ale je mi docela lito, ze kdyz mam ja narozeniny, tak nikdo mi ani ruku nepoda. Samozrejme, nikdo me nenuti prispivat, ja to vim, ale stejne mi je to tak trochu lito. Ja jsem za ty dva roky od nich nedostaa ani gratulaci. Ted oslavuje kolegyne, uz se koupil darek, prani, bude mensi oslava.
Mozna je to hloupost, ale snad chapete jak to myslim.