Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dala sem si občas (1×mesicne) 1deci vína nebo malé pivo, skleničku sektu.
Nedala jsem si nic celý těhotenství, ale myslím, že přípitek na silvestra nebo si loknout piva nikomu neuškodí.
Třeba jednou za týden dva, tak sem si dala malý pivo, dvanáctku, dostávala jsem na ní chutě pravidelně (a to přesto, že nejsem pivař).
Svařák bych si na trzích dala s někým třeba napůl (celej kelímek už mi přijde dost) ![]()
Když jsem čekala malou, tak pan Dr. říkal, že decka vína nebo malé pivo neuškodí, samozřejmě ne panáky
během těhotenství mi absolutně přestal alkohol chutnat, takže až na velké výjimky nepiju
Teď čekáme druhé dítko, možná si jeden svařák dám. Neublíží to, jeden si dej, ať jsi spokojenější a neboj ![]()
@kaiserin píše:
Nedala jsem si nic celý těhotenství, ale myslím, že přípitek na silvestra nebo si loknout piva nikomu neuškodí.
@Anonymní píše:
Ahoj, tak ze zvedavosti me zajimaji vase zkusenosti. Je doba adventu, vsude adventni a vanocni trhy. Vune trdelniku a i svaracku. Pozdeji Silvestr. Dali jste si v tehu treba prave svarak? Pripili jste si na Silvestra sektem? (samozrejme vice uz ne!) dali jste si treba 1× tydne 2 deci vina? Ja se celou dobu drzim, dala jsem si tedy jen v zari 2× 2 deci burcaku na vinobrani. Ale ted mam strasnou chut na vino a svarak. Jsem ve 26+1,myslite ze tim neuskodim malymu? Ne ze by mi alkohol chybel ale obcas si chceme s pritelem sednout a vzdy jsem si 2decky vina davala, uz jsem i prepita tech horkych dzusu apod. Jak jste to resily vy? Prosim zachovat anonym.
Já si automaticky brala klíče od auta a nepila jsem. Na Silvestra jsme měli Rychlé špunty. Manžel skoro vůbec nepije, takže jsem to v tomhle měla jednodušší. A respektoval, že nemůžu pít, takže si víno doma neotevřel.
Uskodit neuskodit, ucucnout, no proc ne.Ale v nasi spolecnosti, ktera silne naduziva alkohol a cisla rostou a vekova hranice zavislych se snizuje, mi prijdou tve myslenky a starosti alarmujici vic, nez teda to samotne ucucnuti.
Tak zrovna ten vyvareny svarak z trhu, ve kterem uz snad ani nemuze byt alkohol, bych se nebala
Horsi domaci nebo bublinky, to spis jen ten jeden lok.
Já jsem si svarak na trzích dala. Punč ne, tam se dává tvrdý alkohol. Víno obecně jsem si sem tam dopřál, 2 deci střiku tělo zpracuje dřív, než se dostane k plodu. A doma jsem si dělala svařák tak, že jsem víno nechala pár minut opravdu vřít, any se vyvařil líh. Chuť vína zůstane, ale je to bezpečné, teď jsme ho pili takto i se 6ti letým synem, když jsme venku prochladli a chtěli se zahřát.
Já jsem teď taky těhotná. A nedávám si. V dnešní době se dá celkem vše nahradit nealko verzí a chutná to stejně. Aspoň pro mě. Svařák jsem si dělala, když jsem přenášela první dceru a mělo to prý pomoct
. Ani to s ní nehlo ![]()
@Helca83 píše:
Tak zrovna ten vyvareny svarak z trhu, ve kterem uz snad ani nemuze byt alkohol, bych se nebalaHorsi domaci nebo bublinky, to spis jen ten jeden lok.
Já mám spíš pocit, že teď to víno jen ohřejí, jsou docela silné. Ale záleží to asi na co natrefíš.
@ProfZav píše:
Já jsem si svarak na trzích dala. Punč ne, tam se dává tvrdý alkohol. Víno obecně jsem si sem tam dopřál, 2 deci střiku tělo zpracuje dřív, než se dostane k plodu. A doma jsem si dělala svařák tak, že jsem víno nechala pár minut opravdu vřít, any se vyvařil líh. Chuť vína zůstane, ale je to bezpečné, teď jsme ho pili takto i se 6ti letým synem, když jsme venku prochladli a chtěli se zahřát.
A proc sestiletemu nedas na zahrati caj?
…Proc ho ucis uz v utlem veku, ze alkohol je vlastne dobra vec a pestujes mu na to poharky?
Nedala jsem si v těhotenství nikdy nic.Ale já nepiju nijak zvlášť ani normálně. Ale vím, že těhule okolo si sem tam deci pivka nebo vínka daly.
@wildcherry píše:
A proc sestiletemu nedas na zahrati caj?…Proc ho ucis uz v utlem veku, ze alkohol je vlastne dobra vec a pestujes mu na to poharky?
Protože se to přece vyvaří ne? ![]()
Ahoj, tak ze zvedavosti me zajimaji vase zkusenosti. Je doba adventu, vsude adventni a vanocni trhy. Vune trdelniku a i svaracku. Pozdeji Silvestr. Dali jste si v tehu treba prave svarak? Pripili jste si na Silvestra sektem? (samozrejme vice uz ne!) dali jste si treba 1× tydne 2 deci vina? Ja se celou dobu drzim, dala jsem si tedy jen v zari 2× 2 deci burcaku na vinobrani. Ale ted mam strasnou chut na vino a svarak. Jsem ve 26+1,myslite ze tim neuskodim malymu? Ne ze by mi alkohol chybel ale obcas si chceme s pritelem sednout a vzdy jsem si 2decky vina davala, uz jsem i prepita tech horkych dzusu apod. Jak jste to resily vy? Prosim zachovat anonym.