Období vzdoru?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8473
25.4.18 22:16
@Korculalala píše:
@Limi123 pár takových dětí jsem tam zažila. Ale to nebude případ mé dcerky. Ona jde pod vodu vždy s úsměvem. Jinak bych ji nikdy nenutila. Jen ty skoky teď moc nechce. Ale jak říkám, nebudu ji nutit. Jen nevím jestli je správné vytáhnout ji pokaždé z vody. Ale zkusím to. V sobotu jdeme na náhradu a ty jsou volnější tak jí nechám dělat co chce. Děkuju

Klidne ji nechte vztekat ve vode, ale ne tak, aby se nalokala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8473
25.4.18 22:21
@Korculalala píše:
Hm. Tak já nevím, nechci se svámi nějak přít ale opravdu je kvůli období vzdoru vhodné na půl roku přerušit kontakt s dětmi? To se mi nezdá ale i tak děkuji za reakci.

Tak jsem to nemyslela a take jsem nevedela, ze ma kontakt s detmi jen na tom plavani.

Bylo to mysleno tak, ze ja bych to urcite neresila tim, nechat dcerku nalokat, ale zaroven bych se snazila neobtezovat okoli (pokud ma za hodinu minutku hysterak, tak ok, pokud tam krici kazdych par minut kvuli necemu, tak to uz ok vuci ostatnim neni). Pripadne bych nasla jine aktivity, kde by se setkavala s detmi a na plavani bych chodila treba ve dvou s detmi s kamaradkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
25.4.18 22:24

@czaky
Já to jedné mé kamarádce také pořád říkám. Její malý se vzteká od narození, nejí, nemluví. Taky ji vždy říkám že to prostě přejde. Jen mne teď dostalo že ona je tak úžasná, hodná, šikovná a učenlivá a v tomto vzniknul takový zádrhel. Prosté jak se něco týče vody, musí být po jejím nebo je hysterie. Snad to nebude navždy :zed:
mimochodem, je to rak a v datu narození má tři šestky. Každý mi tehdy říkal ať se těším na druhý, třetí a dvanáctý rok. Že to bude vodní ďábel :lol: ačkoli na to nevěřím, tak na tom asi něco bude. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
25.4.18 22:34
@Limi123 píše:
Tak jsem to nemyslela a take jsem nevedela, ze ma kontakt s detmi jen na tom plavani.Bylo to mysleno tak, ze ja bych to urcite neresila tim, nechat dcerku nalokat, ale zaroven bych se snazila neobtezovat okoli (pokud ma za hodinu minutku hysterak, tak ok, pokud tam krici kazdych par minut kvuli necemu, tak to uz ok vuci ostatnim neni). Pripadne bych nasla jine aktivity, kde by se setkavala s detmi a na plavani bych chodila treba ve dvou s detmi s kamaradkou.

No právěže má jen na tom plavání. Nemá sourozence a z dětského centra si vždy odnesla nemoc. Takže tam nechodíme. V té vodě asi chlor ty bacily moc nepodporuje, odtud se nenakazila ještě nikdy.
Ta jedna lekce trvá půl hodiny a za tu dobu ječí asi třikrat :lol:
Ale vedle na bazénu je škola a na půlce malého je veřejné plavání takže se to tam ztratí. Nemyslím si že to někoho obtěžuje, spíše vnímám ty pohledy matek co mají hodné děti. Jako já do nedávna :D
Jde víc o mne, hodně jsem si zakládala na tom jak je hodná a šikovná a mám strach že něco dělám špatně. Že vypadá jako nevychovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
25.4.18 22:38
@Korculalala píše:
No asi by to narušilo protože ona prostě chce to co vidí. Vidí někoho chodit po mole a chce taky, nechce čekat až na ni přijde řada. Nebo chce zrovna ty rukávky co má chlapeček vedle nás a ne ty svoje. O ty skoky ani tak nejde, to co nechce, neděláme. To je jasné že je to v první řadě pro děti, aby si hrály. Přirovnala bych to k tomu, jako vzít na hřiště dítě, kterého to tam baví ale nerespektuje ostatní a chce na klouzačku, houpačku na které je zrovna někdo jiný a když nemůže tak začne histerčit. Nevím jestli by bylo řešení přestat chodit na hřiště.

No…ja osobně bych tam chodit přestala. Dělala bych ty činnosti/navštěvovala ta místa, kde je to v pohodě a v klidu. Vždyť ji nic neutece. Za par mesicu to můžete zkusit znovu, ne? Přirovnání k hřišti je dobre-a z vlastní zkusenosti přesně vím o čem píšeš. Ja např syna takto z jednoho kroužku stáhla, protože to byl stres a nervy pro oba, v podstatě dělal to co tvoje dcera. Dnes, o temer rok později, je zase někde jinde a v interakci s ostatními/prizpusobeni se v prostředí nemá problém. Mezi detmi je kamarádské zlaticko. Doprej ji ted to co potřebuje ona. Deti k určitým věcem proste potřebuji dozrat.

• Citovat
  • Upravit
571
25.4.18 22:43

@Marie432875 přes léto plavání neni a v říjnu musím na operaci a nevím jak dlouho budu indisponována takže tu pauzu mít určitě budeme. Ale máme zaplacených ještě devět lekcí bez nároku na vrácení peněz, takže to dochodíme. Jen se domluvím s instruktorkou, že když nebude spolupracovat tak budeme bokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8473
25.4.18 22:46
@Korculalala píše:
No právěže má jen na tom plavání. Nemá sourozence a z dětského centra si vždy odnesla nemoc. Takže tam nechodíme. V té vodě asi chlor ty bacily moc nepodporuje, odtud se nenakazila ještě nikdy.
Ta jedna lekce trvá půl hodiny a za tu dobu ječí asi třikrat :lol:
Ale vedle na bazénu je škola a na půlce malého je veřejné plavání takže se to tam ztratí. Nemyslím si že to někoho obtěžuje, spíše vnímám ty pohledy matek co mají hodné děti. Jako já do nedávna :D
Jde víc o mne, hodně jsem si zakládala na tom jak je hodná a šikovná a mám strach že něco dělám špatně. Že vypadá jako nevychovaná.

Tak to neměj obavy, je to úplně normální.

Já mám dvě děti, jedno je vztekloun od malička, druhé je úplně jiné. Takže chápu, že maminky, které mají to štěstí na hodné (první) dítě, si myslí, že je to jejich zásluha. Není. V tomhle věku kolem 2 let se prostě temperamentnější děti vztekají.

Můj syn (dva a čtvrt roku) se teď vzteká kvůli úplně všemu. Jsem z toho už špatná, ale vím, že z toho vyroste. A má to tak většina stejně starých dětí, ale najdou se i výjimky.

Pokud myslíš, že to ty maminky neobtěžuje, tak malou klidně nech vyvztekat ve vodě. Jen opravdu na to nalokání bych si dala pozor, ono to nemusí nic moc způsobit, ale může. Neriskovala bych to.

Třikrát za půl hodiny se vztekat je ale dost… otázkou je, jestli by pro malou nebyl lepší třeba čas strávený s dětmi na nějakém hřišti, když je teď tak pěkně. Nebo třeba Sokol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
25.4.18 22:52

Psala jsi, že dcera je tam nejstarší, nemůže ji to prostě mezi mrňatama nudit? A chce dělat jen to, co ji baví a to rychle? Dcera je taky vodouch a od té doby, co v bazénu stačila, tak drtivou většinu lekce byla pouze pod vodou a jakmile se naučila v našem bazénu plavat díky křidýlkům, tak už moc nestrpěla disciplínu, prostě si chtěla při lekci dělat co chce, ale dala se ukočírovat…
Za mě bych pokračovala dále, pokud máš pocit, že to dceru baví a nepřevažují během lekce spíše hysterické scény. Pokud by to bylo naopak, tak třeba u nás se dá dohodnout, že by vrátili část peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí