Období vzdoru u ročního dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2695
28.7.20 21:23

@Veru1987 hlavně, že jsi na sebe pyšná…precti si třeba něco od světově uznávaného psychologa Zdeňka Matějčka a priste, až budeš chtít plesknout svoje malý dítě až to mlaskne, dej si radsi hlavou o zeď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
28.7.20 21:25

@Bubla Bůčková to ventilovani, kdyz ti necim udela radost, je skvely. U nas funguje doted (skoro 3roky). Kdykoli pusti jiny dite na houpacku, rozmysli si rvat se o nesmysl, na kterem tak nesejde, kdyz vidim, ze nakonec neudela nejakou skodu, kterou prvne evidentne planoval- kdykoli me proste necim prijemne prekvapi a mam radost, chvalim a presne reknu za co. Skvely efekt!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
28.7.20 21:28
@unuděná píše:
Vim, jak to myslis, ale taky bych se z toho nehroutila, tohle neni obdobi vzdoru ;) nicmene stanov sama v sobe hranice, co je potreba durazne dodrzovat a co ne a nepeskuj ho za kazdou kravinu. Chce jist kaminky, fajn, poprej mu dobrou chut-ver mi, ze ho to rychle prestane bavit a urcite na to neumre :lol: chce stat ve vane? No, pokud ti to vadi (coz chapu, taky jsem to striktne zakazovala kvuli bezpecnosti) tak po tretim NE ho zkratka rychle omyj a vyndej. Pri prebalovani ho zpacifikuj klidne silou, to snad u rocniho mimina zvladnes, ne? A nenech se vytocit, to je zatim vazne zbytecne. Pamatuj, ze kde neni divaku, neni ani divadlo ;)

Jsem se jen musela zasmát, můj syn měl už před prvními narozeninami období, kdy ho přebalování opravdu extra vytáčelo a teda ono to sikou třeba i šlo, ale trvalo to hodinu a oba jsme byli upocení a protivmi u toho :lol: ale byl to děs, nezabíralo nic, zkoušela jsem zabavit vším možným, povídat, měnit polohy, ale prostě se šprajcnul a ne :lol: a on si člověk řekne, roční mimino, deset kilo, to přece přeperu, jenže tomu dítěti je v tu chvíli jedno, jestli si v tom boji zlomí ruku nebo vykloubí koleno, no mně to jedno nebylo :lol:

Jinak ale souhlasím, pokud na důrazné ne nepřestane, nezbývá než činnost ukončit a vytáhnout z vany, odejít ze zahrady atd. A opravdu je fajn si ujasnit, na čem je nutné trvat, a čemu je lepší se zasmát s ním a přestat to hrotit. Matku, které skáče po hlavě, to z tebe neudělá. Taky mi připadá to ne, nesmíš hrozně útržkovité, já i ročnímu už vysvětlila, že by mohl spadnout, ublížit si atd, případně jsem prave řekla konkrétně, co bude, když toho nenechá (pokud na mě nepřestaneš cákat, půjdeš z vody ven apod). A z toho, že tatínka poslechne, si nic nedělej, máte rozdílné role a i dítě mezi vámi bude dělat rozdíly, v některých směrech je to na palici, v jiných to má výhody :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.7.20 21:51

@Bebeluska8 nojo, to neznam, to je pravda. Obe moje deti mely v roce vic, nez 10kg, ale taky uz vedely, ze kdyz nebudou delat kraviny, tak jim plenku dam rychle a muzou si jit hrat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
29.7.20 06:25
@unuděná píše:
@Bebeluska8 nojo, to neznam, to je pravda. Obe moje deti mely v roce vic, nez 10kg, ale taky uz vedely, ze kdyz nebudou delat kraviny, tak jim plenku dam rychle a muzou si jit hrat ;)

To jsem se snažila vysvětlit tisíckrát, ale holt přišlo období pár týdnů, kdy bylo všechno marné :nevim: :lol: naštěstí to taky netrvalo zas tak dlouho, ale tehdy jsem pochopila, ze ani s malým miminem to někdy neurvu silou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
29.7.20 06:57
@svapi píše:
@Veru1987 hlavně, že jsi na sebe pyšná…precti si třeba něco od světově uznávaného psychologa Zdeňka Matějčka a priste, až budeš chtít plesknout svoje malý dítě až to mlaskne, dej si radsi hlavou o zeď.

než tisíc vysvětlování myslím že to plesknutí na dupu neuškodí. Neříkám že to zase bylo že by proboha měla červený zadek. Nebo hrabala do kvítka, nestačilo říct ne, tak dostala po ruce, pak už tam nelezla. Ale klidně vysvětlujte ročnímu jak chcete a čtěte knihy od psychologu… a nejlepší je nevýchová… pak ty děcka skáčou rodičům po hlavách ale ony se musí přece najít, oni vědí co mají dělat. Dcera má čtyři roky a nevypadá že by měla psychický problém že dostala v roce na dupu. Zdá se mi naprosto v pohodě. Drzá občas, umanutá, a jinak veselá školkačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10392
29.7.20 07:14
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám 14ti měsíčního syna a poslední dobou jsem trochu zoufalá. Občas když ho koupu, začne si ve vaně zničeho nic stoupat a po mém “NE, nesmíš” se začne smát a stejně dál stojí, pokud ho posadím, situace se stále opakuje dokud ho z té vany nevyndám. Dřív na “ne” poslechl a zase si sedl, teď se mi směje. Na zahradě máme plácek z kamínků, vždy když k nim přijde, čeká než se na něj podívám a pak si je začne dávat do pusy, když mu řeknu že to nesmí, stejně si je tam dává a směje se mému zákazu. Včera jsem už celkem vybuchla, protože se nechtěl nechat přebalit, furt se mi otáčel a chtěl utíkat pryč, na moje “vysvětlování”, že to nesmí a proč, se mi stále dokola smál a stejně si vedl svou. Po několika minutách už jsem toho měla dost a lehce jsem ho plácla přes zadek a jeho reakce? Opět výtlem z jeho strany. Omlouvám se za hloupý dotaz, ale nevím jak mám reagovat, když na moje zákazy, vysvětlování a i třeba plácnutí reaguje tak, že se mi začne smát a stejně neposlechne :(. U tatínka tohle nehrozí, ten řekne rázně NE a syn přestane, ale mě se vždycky pokaždé vysměje.
Anonym.

Tohle opravdu není období vzdoru, u nás začalo kolem 2 roku a táhne se nám už třetím rokem :lol: a pořád horší a horší, tak se snaz hodit do klidu, protože bude hůř a to nevím co pak budeš dělat, když se hroutís uz teď :lol: ale třeba budeš mít hodne dítě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42578
29.7.20 07:20

To není období vzdoru, tvý dítě je vysmátej pohodár :mrgreen: Buď šťastná a užívej si to. A kamínky a písek v tomhle věku do pusy prostě patří :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
29.7.20 08:43
@Veru1987 píše:
než tisíc vysvětlování myslím že to plesknutí na dupu neuškodí. Neříkám že to zase bylo že by proboha měla červený zadek. Nebo hrabala do kvítka, nestačilo říct ne, tak dostala po ruce, pak už tam nelezla. Ale klidně vysvětlujte ročnímu jak chcete a čtěte knihy od psychologu… a nejlepší je nevýchová… pak ty děcka skáčou rodičům po hlavách ale ony se musí přece najít, oni vědí co mají dělat. Dcera má čtyři roky a nevypadá že by měla psychický problém že dostala v roce na dupu. Zdá se mi naprosto v pohodě. Drzá občas, umanutá, a jinak veselá školkačka.

Ona ti ve dvaceti, až bude u terapeuta povídat o svém narušeném vztahu s matkou, poděkuje :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
29.7.20 08:53
@racooon píše:
Ona ti ve dvaceti, až bude u terapeuta povídat o svém narušeném vztahu s matkou, poděkuje :kytka:

Jakože za plesknutí na zadek v roce u přebalování máme narušený vztah??? Jsem pobavená opravdu. Vůbec nevíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
29.7.20 08:54

@Veru1987 a co tvůj manžel? Taky ti jednu natáhne, když se na něčem nedohodnete? Jako jedna výchovná na hubu?
Celé skolkove období jsme se setkávali s agresorama či nenápadnými tyrany, kteří šikanovali své okolí. A byly to práve děti matek, co nesly pro ránu daleko. Nikdy to nedělaly ty vymazlene děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
29.7.20 09:20
@Koblizkova1980 píše:
@Veru1987 a co tvůj manžel? Taky ti jednu natáhne, když se na něčem nedohodnete? Jako jedna výchovná na hubu?
Celé skolkove období jsme se setkávali s agresorama či nenápadnými tyrany, kteří šikanovali své okolí. A byly to práve děti matek, co nesly pro ránu daleko. Nikdy to nedělaly ty vymazlene děti.

TVL neříkám že ji biju. že dostala v roce na dupu u přebalování. A přes ruku když někam hrabala. Je to normální vychováné dítě. Neubližuje ve školce. Chválí ji tam učitelky. Přestaň mě laskavě urážet. Dostala na zadek někdy ve dvou naposledy asi už nevím. Není jsou ji přes čtyři roky. Máme výborný vztah. Klidně si vymazluj dítě jak chceš. A neurážej moje dítě a mě laskavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42578
29.7.20 09:24
@Koblizkova1980 píše:
Celé skolkove období jsme se setkávali s agresorama či nenápadnými tyrany, kteří šikanovali své okolí. A byly to práve děti matek, co nesly pro ránu daleko. Nikdy to nedělaly ty vymazlene děti.

A já bych z jednoho proplesknuti nedělala konec sluneční soustavy. Naše generace vyrůstala na vařečkách, opascích a pohlavcich zcela běžně a žádný psychický úpadek celé mé generace nevidím. Zato vidím vyrůstající generaci nevychovávaných spratku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
29.7.20 09:27
@Betty MacDonald píše:
A já bych z jednoho proplesknuti nedělala konec sluneční soustavy. Naše generace vyrůstala na vařečkách, opascích a pohlavcich zcela běžně a žádný psychický úpadek celé mé generace nevidím. Zato vidím vyrůstající generaci nevychovávaných spratku.

Jenže já řekla že dostala na dupu v roce, tak z toho vychází že o dceru i nyní ve čtyřech lámu vařechy a mlátím ji hlava nehlava za vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
29.7.20 09:30

Ze se smeje, je uplne normalni. Teprve se uci, jakou reakci vyzaduji ruzne situace. Kdybych kluka placla pres zadek, asi by se taky smal, protoze by si mysel, ze je to nejaka hra… kdyz jsem se mracila, taky se tomu smal… teprv ted v 16 mesicich zacina reagovat na nasi mimiku a gesta - kdyz se usmivam, je to sranda, kdyz rikam “Ne” a nesmeju se, zvazni a sleduje, co bude dal. Jsou to deti, co bychom po nich meli vsechno chtit? :nevim: Ve vane si taky stoupal. Proste jsem ho vzdycky posadila se slovy “Ne, ve vane se nestoji, ve vane se sedi.” Kdyz se rozbrecel a porad chtel stat, vytahla jsem ho z vody, at nam obema zbytecne neprodluzuju neprijemnou situaci. Kdyz se u prebalovani vrtel, dostal do ruky neco, co ho zaujalo a v klidu si to prohlizel…
Kdyz prijdeme domu a reknu mu, at si jde umyt ruce, vzdycky utece se smichem do obyvaku, no a? Tak pro nej prijdu a vesele si jdeme umyt ruce. A neberu to jako vzdor. Casem se to proste nauci. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí