Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@amazon píše:
Proč na plesknutí?řeknu, že ještě ne, ale už jdu na to, ať ona taky
Holky, ze mě se stává „maniak“ na úklid, aby mi neřekla, že já chci po ní uklidit a sama mám někde něco vytáhlé:-))) (lehce přeháním).
Mě by ani nevadily ksichty nebo řeči, ale to, že sebou plácne na zem a začne brečet
![]()
@amazon tak zuby si spolu nemyjeme..chodi spat driv nez ja.. ![]()
@danik to mas pravdu..taky nekdy prijde, ze ja jeste taky nemam ustlane, nebo si neco jineho vymysli..no sranda s detma.. ![]()
@kornelije píše:
@amazon tak zuby si spolu nemyjeme..chodi spat driv nez ja..
@amazon ted jsem si vsimla, ze mas male deticky..13 leta slecna me uz do koupelny nepusti.. ![]()
@kornelije píše:
@amazon ted jsem si vsimla, ze mas male deticky..13 leta slecna me uz do koupelny nepusti..
chápu
, tam už je hodně velký věkový rozdíl
@danik tak ji vysvetlit ze to velke slecny uz nedelaji…ale jen male deti..a taky ji hodne chvalit kdyz se ji podari uklidit..rict i pred tatinkem jak je sikovna..
Já si občas myju zuby s dětmi, abych je měla pod kontrolou, jinak jsou raz-dva hotoví:-)!
Mě u dcery přijde, že ona prostě musí říct „ne“ na vše…nejen ohledně úklidu, ale prostě ohledně všeho, co chceme…když někam odcházíme, když jedeme na kole atd.atd.atd.
@danik tak ji taky odpovez ne..kdyz neco bude chtit..tak proste ne.. ![]()
Máme 7,5r. a ne období vzdoru je za ní, ale začíná nám jít do puberty.
Zacla mít takové ty běžné výstřelky, ale maaamko. Občas argumenty.
S toho jindy je s ní domluva v pohodě, pak jak když se přepne a dělá, že nechce pochopit.
Záchvaty smíchu, kdy se začne z ničeho nic smát úplně kravíně, že se pomalu válí po zemi.
Co se týká domácích prací většinou s tím není problém.
Ale říkám někdy, jak když ji přepne a zkouší ale maaamko, nějakou výmluvu, že později.
Ale co má si udělá.
Mám dceru 8 let. Také chodí do druhé třídy. Úklid to je také boj a než se vypraví. Ale teď chodí do školy už sama a je to lepší s tou ranní výpravou. Více se snaží. Jinak se vzteká pěkné, po zemi se neválí. @kornelije tak to u nás je také.:) Ještě by mně řekla, že zuby se nemyjí, ale čistí. Třeba jí řeknu, jdi vedle do pokojíčku a ona na to, to mám jít jako na záchod (ten je vedle kuchyni). Ale ona má vysoké IQ asi 136 podle psycholožky, takže s ní to není jen tak argumentace. Já bych i klidně odešla vedle, když se vzteká, ale ona jde hned za mnou a vzteká se přímo u mě, nechce být za žádnou cenu sama. Tím je to po mě horší.:) Ale pak vidím, že jí to mrzí, je také citlivá. Tak se přijde pomazlit. Když je v pohodě, tak je s ní i rozumná řeč, ale někdy jí to popadne. Ale ten úklid dělá nerada, i když je v pohodě.:) Možná, že u ní by ta tabulka zabrala, ještě lépe, kdyby si jí nakreslila sama.