Obě děti nespi - vedro?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5118
31.7.22 11:57

Tak je uz nedavej spat dopoledne (aspon starsi ne, nebo jen na hodinu). Nebo teda spi s nima. Kdyz se v noci vzbudi tak proste dat zpatky do postele at uz k vam nebo do jeji postele ale tma, a spi se.
Nerusi je prave ten celou noc zaply vetrak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12874
31.7.22 12:02

Když jim vše povolíš, tak se nediv. jako aby mi dítě, kterému jde na tři roky, v devět přišlo a já ho nechala nespat až do jedenácti?
Kde to jsme. Mladšému bych prostě přestala dávat mékoi za cenu pár scén.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
31.7.22 12:16

Jenomže s tím mlíkem to tak nefunguje - že nemáš problém jednou dát. Jsou děti, co to tak mají a vzbudí se jednou, ale jsou taky závisláci, co to budou vyžadovat pořád. Dítě nepředěláš a máš závisláka, takže teď máš 2 možnosti - vstávat ke kňourajícímu prcku pořád, nebo to utnout :nevim:. To samé dudel. Děti potřebují hlavně klidnou mámu, ne mámu před zhroucením. Tu flašku v noci anu dudel nepotřebují, ani si v noci nepotřebují hrát. Jasně, že budou ze začátku tak týden - dva protestovat. Ale to bych se obrnila a natvrdo zavedla režim - což platí taky pro manžela. Padám na hubu - tady máš prcky a nashledanou, jdu spát. Bude to hodně změn najednou, ale takhle se zničíš. Pár týdnů více řevu za klidný spánek opravdu stojí. Ty děti budou taky spokojenější, když budou spát normálně, vyvíjející se nervová soustava taky potřebuje odpočinek. Možná jsou i předrážděné - rozvažila bych taky vypnout větrák ať je ticho a zatemňovací závěsy.

• Citovat
  • Upravit
2024
31.7.22 12:37

Mléko bych postupně ředila a snižovala množství, dítě se tak naučí jíst jen přes den. Na noc obklopit dudlíky, ať má vždy nějaký po ruce. Zkrátit spánek přes den, max. hodina, a postupně bych ho posunula na brzké odpoledne. Večer ať jdou spát co nejpozději. Jak je muž doma z práce, předala bych mu děti a šla spát. Víkendové noci by dělal muž, pro ženy byly vynalezeny špunty do uší. V noci dát jen napít, žádné hraní. Se starším bych si v klidné chvilce promluvila, asi bude potřeba opakovaně, vysvětlila mu, že v noci potřebuji klid a on musí být potichu. Zeptala bych se ho, co potřebuje, aby mohl usnout sám, když se vzbudí. Třeba by si mohl sám zapnout CD nebo by pomohlo oblečení s tvojí vůní, mluvící medvídek, lampička, která se za nějakou dobu sama vypne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.22 18:41

Holky to není o tom že by chlap nepomohl. Ono to není jak. Vlevo dám flašku s pitím, vpravo podám dudlík. I kdybych si šla lehnout vedle a on je celou noc obstarával, já je uslyším a nebudu spat. Jakmile jsem uprostřed noci vzhůru, nemůžu už moc zabrat. Přesunula jsem postýlku ke starší, a uvidím jak to dnes v noci půjde. Jinak chození z dětmi spát - já tak brzo neusnu, a z večera nechci mít taky uplny nic.. :?

• Citovat
  • Upravit
5889
31.7.22 19:22

Začala bych na tom pracovat postupně, nic nejde ze dne na den. Vedro dětem být může, takže prostě starší by se učil spát ve své posteli a případně by měl u postele třeba flašku od jupíka s vodou, kdyby měl díky vedru sucho v puse apod..Kdyby se starší dítě vzbudilo, tak bych já nebo chlap si šla lehnout vedle něj a až by usnulo, tak bych přelezla zpět. Případně bych tam spala klidně do rána, pokud by chlap řešil druhé dítě v ložnici. Mladší bych odnaučovala pomalu z dudlíku s tím, že by ho teď mělo jen na spaní(i přes den),pak jen na noc a pak třeba jen na usnutí s tím, že po usnutí, by se sebral a v noci prostě bez dudlíka a pokud si zvykne na noc bez dudlíka, tak bych ho pak vzala úplně. A chlapovi bych jasně dala najevo, že chci, aby se víc zapojil. A rovnou bych se s ním dohodla, kdo bude vstávat ke komu. Starší už by si možná zvyklo, ale když přelejzá a pak ho třeba i mladší vzbudí, tak je to kolotoč. Proto bych nenechala dítě přelejzat do ložnice, ale šla bych k dítěti. Takto jsem asi půl roku nespala ve své posteli, protože se dvouletý budil, ale když jsem šla k němu, tak usnul a já se vyspala u něj. U nejmladšího jsem zatím rezignovala a spí se mnou v posteli, protože se chci vyspat taky a ne jen v noci uspávat. A jemu stačí, že jsem vedle něj a spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5118
31.7.22 21:02
@Anonymní píše:
Holky to není o tom že by chlap nepomohl. Ono to není jak. Vlevo dám flašku s pitím, vpravo podám dudlík. I kdybych si šla lehnout vedle a on je celou noc obstarával, já je uslyším a nebudu spat. Jakmile jsem uprostřed noci vzhůru, nemůžu už moc zabrat. Přesunula jsem postýlku ke starší, a uvidím jak to dnes v noci půjde. Jinak chození z dětmi spát - já tak brzo neusnu, a z večera nechci mít taky uplny nic.. :?

Vzdyt z toho vecera stejne nic nemas, kdyz dite vstane v 21h a je s vama vzhuru do 23h. To bych radsi lezela ve tme u ditete, par noci tomu obetovat, dokud si nezvykne spat u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
3.8.22 17:10
@Anonymní píše:
Holky to není o tom že by chlap nepomohl. Ono to není jak. Vlevo dám flašku s pitím, vpravo podám dudlík. I kdybych si šla lehnout vedle a on je celou noc obstarával, já je uslyším a nebudu spat. Jakmile jsem uprostřed noci vzhůru, nemůžu už moc zabrat. Přesunula jsem postýlku ke starší, a uvidím jak to dnes v noci půjde. Jinak chození z dětmi spát - já tak brzo neusnu, a z večera nechci mít taky uplny nic.. :?

Já když jsem hodně unavená, tak z večera rozhodně nic nemám, a ráda jdu do postele ještě před dětmi. Sice dlouho trvá, než usnu, ale už jen to ticho a pocit, že po mně nikdo nemůže nic chtít, mi hodně pomáhá. Používám špunty do uší - ty voskové jsou mnohem lepší než silikonové.
Neber to prosím jako útok na tvoji osobu - ale vážně by mě zajímalo, co máš z večera, když vyčerpáním zvracíš a podle tvého líčení jsi krátce před zhroucením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
5.8.22 08:40

Podle mě to muže být tím horkem, plus světlem. Sokuje mě kolik lidi tady říká jak jsou už velký na mléko a spaní spolu. No mě nepřijde. Já spím s 2,5 letym a 6 letym. Ještě nedozrali na to spát bez nás. 2,5 lety se budí na mléko k ránu, a má ho před spaním. Dam mu flasku s krabickou mlicko s kaši. To se nemusí ohrivat a vydrží déle než um. Takže jen se natáhnou pro flasku a spím dal. Na spaní dudlík ještě potřebuje. A upřímně, když v noci otevřeme okna a zapneme vetrak, a vypneme klimatizaci Já se budim vedrem, a je to des. Nesnáším léto, to slunce do 10 bleh 😄. Takže já bych řekla ze se to kolem září srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
5.8.22 09:33

Kolik máte v ložnici stupňů? Nám se syn taky teď dost budil, ale zjistili jsme, že má v pokoji 27 stupňů, takže jsme šli pro klimatizaci a stahujeme odpoledne na těch 20 cca a pak zase spí uplně krásně, jedno mlíko v noci a víc o něm do rána nevíme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí