Spánek ve stojícím kočárku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
709
21.7.22 10:53

Spánek ve stojícím kočárku

Ahoj, nemáte někdo zkušenost jak zvyknout dítě spát ve stojícím kočárku?
Malý má rok a doma mi spí hezky, v kočárku když se jede tak celkem taky…po cca 30m od usnuti má “krizovku” kdy když je okolo klid a ticho tak ho uhoupu a spí dál svou hodinku a půl, nicméně musím pořád chodit což v těchto vedrech je náročné, rada bych si sedla nebo když jsme na koupališti se natáhla. Jde to nějak zvyknout nebo prostě musím být “otrokem” kočárku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4834
21.7.22 11:01

Obávám se, že některé děti jen tak nezvykneš. Já měla to štěstí, že mi dvojčata spala i ve stojícím kočáře, ale třeba moje neteř spala jako miminko jedině v jedoucím, takže švagrová s ní denně podnikala několikakilometrové tůry, protože jinak řvala. Změnilo se to až cca po roce, kdy se jí ten spánek celkově zlepšil a už ji nevzbudilo každé pípnutí.
Ale velkou výhodou bylo, že se švagrová po porodu dostala skvěle do formy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
709
21.7.22 11:07

@vedma007 já pravě doufala že po roce přijde zlom, už má skoro 13m a zatím se změnilo jen ze doma spí lépe a déle než dřív, ale venku pořád stejný :nevim:
Muž mi vyčítá změny jsem ho naučila na klid, a na to ježdění taky, ale co mám dělat když jsme na vesnici a klid tu je a už od miminka ve stojícím nespal :zed:
Vadí mu že pak chci být na spaní spis doma a skoro nic nestihneme, včera jsme teda riskli koupaliště na cely den, ale spánek dopadl hrozně, i za jízdy se kvůli ruchu po 30m vzbudil.
Záviděla jsem maminkám se stojícím kočárkem a že jich bylo aspoň 10 a já jediná jezdila :roll:
Přišly akorát další poznámky od muže že to evidentně jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
21.7.22 11:11

Zkusila bych postupně- uspat, zaparkovat, sedět poblíž, když se začne vrtět a probouzet, opět vyrazit. Nám se to takhle podařilo, cca v 3/4 roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4625
21.7.22 11:14

Chlap je chytrý jak rádio, to bych taky uměla jenom blbě kecat. Tak ať to vysvětlí tomu dítěti, ať spí, že to očividně JDE.
Každé dítě je jiné, překvapivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3012
21.7.22 11:22

@Andys77
Dcera byla to samé, jak se zastavilo, do 10 minut byla vzhůru. Teď je na cestě druhé mimino a spolu s kočárkem jsem koupila „raketku“ na houpání kočárku. Mělo by to řešit tenhle problém, tak jsem strašně zvědavá, co z toho bude :)
Jmenuje se to Rockit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
21.7.22 11:29

Sedět, a přitahovat kočár nohou :lol:

• Citovat
  • Upravit
148242
21.7.22 11:30
@Andys77 píše:
@vedma007 já pravě doufala že po roce přijde zlom, už má skoro 13m a zatím se změnilo jen ze doma spí lépe a déle než dřív, ale venku pořád stejný :nevim:
Muž mi vyčítá změny jsem ho naučila na klid, a na to ježdění taky, ale co mám dělat když jsme na vesnici a klid tu je a už od miminka ve stojícím nespal :zed:
Vadí mu že pak chci být na spaní spis doma a skoro nic nestihneme, včera jsme teda riskli koupaliště na cely den, ale spánek dopadl hrozně, i za jízdy se kvůli ruchu po 30m vzbudil.
Záviděla jsem maminkám se stojícím kočárkem a že jich bylo aspoň 10 a já jediná jezdila :roll:
Přišly akorát další poznámky od muže že to evidentně jde

Tak ať to chytrák zkusí sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9654
21.7.22 11:36

Já měla obě děti s pohybovým senzorem, jak kočár zastavil, byly vzhůru. Spát ve stojícím kočáru se nenaučilo ani jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14590
21.7.22 11:40

A pan chytrý na tebe předpokládám koukal z lehátka s drinkem v ruce, místo aby šel na chvíli vozit on, že? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
21.7.22 11:51

Bud rada, ze ti vůbec spi, ne? :lol: Mne se taky v kočárku občas vzbudi a brekne, ale pak zase většinou usne a ani nemusím moc houpat. Doma v posteli nespi vůbec, vůbec mi nejde ho tam uspat. Pouze kočárek. Spi venku za každého počasí, mráz, vedro, teplo, zima, destivo, sucho, je to fuk. Já aspoň mužu doma vklidu fungovat, vysávat, a nemusím se bat, ze ho vzbudim, venku mu nevadí ani popeláři ani hlasy, s výjimkou toho mého - já nesmím ani pipnout, jinak je vzhůru. Což je blby, když někdo přijde a něco po mne chce, musím se pro okolí jevit, ze mám věčně něco s hlasem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
21.7.22 12:27

Malá spala ve stojícím kočáru poprvé až ve 14 měsících. Měla speciální radar na každé zastavení, vjeti do obchodu, jízdu po rovince. A nemůžu ani říct, že jsem si ji tak zvykla sama. Ja se naopak snažila vždy zastavit a sednout na lavičku :D no tak to až za rok :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
21.7.22 12:28
@Andys77 píše:
Přišly akorát další poznámky od muže že to evidentně jde

Tvůj muž má hloupé nemistne trapné poznámky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.7.22 13:04

@Andys77 Podle mě je nějaký návyk na hluk ticho, ježdění nebo stání jen mýtus, který šíří matky, jejich děti nic speciálního nepotřebují a jsou spokojené víceméně všude. Ano, taky jsem měla takové dítě. To první. Spal v tichu, hluku, v kočárku stojícím i jedoucím, v šátku, v postýlce, v létě, v zimě, v autě, usínal do dvou minut.
Třetí dítě mělo být, čistě hypoteticky, nejvíc zvyklé na hluk a pohyb. Mělo dva starší akční sourozence, bydlíme v centru města. Mno…neznám žádné jiné dítě, které by vyžadovalo takové ticho a klid, jako ona. Doma muselo být hrobové ticho, jinak přes den nespala. Takže už jako novorozenec nezamhouřila oči, když byli doma sourozenci. Nesnášela kočárek a když už v něm náhodou spala, tak jen v jedoucím. Neexistovalo zastavit ani na přechodu. Doma spala, jen když bylo naprosté ticho a seděla jsem u ní. Neexistovalo vstát ani na wc. Musela jsem ji celý den nosit v šátku,
v létě, ve vedrech, i tak tam někdy řvala, protože nebylo dost ticho. Bylo to hrozné. A fakt jsem ji to neučila, nebylo jak, takové podmínky, jaké ona vyžadovala, u nás nikdy nebyly. Ona si je prostě vyřvala. Říct mi tehdy muž to, co ten tvůj říká tobě, tak je vyrazím oba dva i s dcerou, protože to pro mě tehdy bylo neskutečně náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
21.7.22 13:56

Syn v tom kocaru aspon po nejaky rozumny dobe usnul, ale nesmelo se v zadnym pripade zastavit a i tak vetsinou vic jak 30 minut nedal. Dcera ma problem i v kocaru usnout, trva to klidne hodinu a pul, takze to uz jsme v podstate zpatky doma nebo uz je zbytecne pozdni hodina na spani atp. Kdyz teda usne, nejen, ze se nesmi zastavit, ale i vyraznejsi pokled rychlosti je spatne :lol: A taky vic jak 30 minut neda. Nekde jsem tu nedavno psala, ze holt co, spanek je pro ni jeste fakt dukezitej, je ji skoro rok, takze holt se chodi ven, kdyz je vyspana. A rikam, ze vic casu pro sebe doma nikdy mit nebudu, tak si to snazim uzit. Nekdy, kdyz chcem vetsi vylet tak holt jeden spanek obetujem, ale nic dobreho to neprinasi :lol: Dej nase odpovedi manzelovi zaramovat a vyvesit na zachod, at si to pravidelne cte, chytrolin :roll: Taky jsem zavidela, ze si nekdo vedle spiciho kocaru pije kafe s kamoskou nebo cte knizku. Delat s tim nejde nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí