Novorozenec nechce spinkat

190
28.7.22 21:38

Novorozenec nechce spinkat

Ahoj holky,
sestra má syna, cca 14 dni a ten vůbec nespí, jak přes den, tak v noci. Usne při krmeni, ale když ho chce dat do postýlky, tak se hned vzbudí… přes den spinka jen par minut a pak se hned probere a je protivny, protože je umaveny… nemáte nějaký zaručený tip, jak mu se spinkanim pomoct? Houpani, nošení, hlazeni nepomáhá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K92
2033
28.7.22 21:43

Neodkládat 😁, já byla poučena už v porodnici. Sestřička zhodnotila, že tohle dítě je neodložitelné a doporučila mi, ať si ho rovnou nechám u sebe v posteli. Já se ještě pár týdnů snažila bojovat, ale nakonec jsem to vzdala a od té doby pohoda. Měla jsem syna pořád u sebe a na sobě, skoukla u toho pár dobrých seriálů… teď už chodí do školky a ani se mu nechce domů 😁, je šikovný a samostatný. Některá miminka to tak mají, ale i ten můj závislák je důkaz, že z toho jednou vyrostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5970
28.7.22 21:46

Nechat u krmení spát. Maminka ať zkoukne nějaký film, nebo si něco přečte. Šestinedělí je přece hlavně i o sbližování :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
28.7.22 21:47

Tak at ho nedavabdo postylky…dceru jsem kojila v leze na boku, kdyz usla u krmeni, tak jsem ji nechala spat u prsa, nebo ji po nejake chvili „odpojila“ a nechala ji spat…nikam jsem ji neprendavala…vubec nejlip spala primo na me…pak taky dudlik…a ani v kocarku nespi? Dite zaclo lip spat po sesti nedeli.., jedine, co jsem delala, ze jsem se dceru snazila „ucit“ den a noc…taky je mozne, ze ho neco trapi, neodrihne si poradne, je mu vedro, boli ho bricho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
28.7.22 21:59

@Melodie91
Me přijde ještě strašně maličký, určitě má strach, aby se mu něco při spaní s nimi nestalo… u většího miminka bych taky řekla, ať spí s ni, ale u novorozence mi to přijde nebezpečné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
28.7.22 22:13

@valacek všechny naše děti spaly s námi v posteli od první noci života ( tedy už v porodnici kde jsem to maskovala " zrovna kojím"). Přežily všechny děti. :nevim:
Ten poslední by se ani nenechal odložit. Byl úplně neodložitelný :)

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
28.7.22 22:14

@Melodie91 Ten poslední ani v kočáře nespal, nesnášel ho.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
28.7.22 22:16

@K92 to jsem ráda že z toho jednou vyroste;) :potlesk: Mám ho ráda ale někdy je to hodně náročné.

• Citovat
  • Upravit
18637
28.7.22 22:16

Prvorozený spal první dva měsíce na me. Druhá v noci v postýlce a přes den hodně v šátku. Osobně vych řekla, ze je mimino nevyspale a proto mu nejde spát. Navázala bych do satku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
28.7.22 22:36

Moje dítě bylo také velký nespavec. Nakonec to dopadlo tak, že kvůli tomu spaní bere léky od psychiatričky. To jen k tomu, jak z toho všechny nespavé děti vyrostou. :nevim:

Btw. Mně spalo v postýlce vedle postele. Přímo do ní jsem se neodvážila dát, protože šlo o nedonošence a měla jsem v postýlce proto monitor dechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3322
28.7.22 23:14

Doporučila bych šátek nebo nosítko. To byla moje záchrana. Mladší taky nechtěla spát sama. Ale musela jsem se věnovat i té starší. Nemohla jsem den proválet s miminem v posteli. V nosítku krásně spala i 2 hodiny. Po půl roce se to zase změnilo a spala jen v kočárku. Po roce zase jen v postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3018
28.7.22 23:15

@valacek Dcera nespala od narození skoro do čtyř měsíců. Resp. ano, ve dne i v noci se budila a usínala v intervalech 15-20 minut. Ke konci šestinedělí v noci třeba natáhla jedno spaní na 50 minut. Já myslela, že umřu a jednou, když jsem při pohledu na hodiny zjistila, že už nezabrečela tři hodiny, jako první mně napadlo, že umřela ona-tak zlé to s tím spaním bylo a nepomohlo absolutně nic, než jí byly ty 4 měsíce. Maximálně ještě tak v jedoucím kočárku.
Píšu jen, protože mi přijde fér říct, že některé děti prostě nespí, i když by se člověk stavěl na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
28.7.22 23:26

Mladší syn spal první dva měsíce jen na mě. I v noci. Spím na břiše a těšila jsem se na to celou druhou půlku těhotenství. Tak jsem si ještě chvíli musela počkat. Vydržet! Je to ještě malé miminko a potřebuje Tě :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
29.7.22 00:11

Tulit se, tulit se, tulit se. Do 20 let tohle dělat nebude. Klidně tohle období může trvat 2 roky tak jako u mé první dcery, ta nikdy sama neusla, musela se pořád nosit. Druhá dcera je úplný opak, usne sama v postýlce atd…hlavně ať sestra není nervozní, dítě to pozná. Prostě ať kojí/krmí na požádání, nosí, hladí, tulí. Jo a a si pořídí šátek nebo ergonomické nosítko (ještě mi poděkuje). :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
29.7.22 05:20
@valacek píše:
@Melodie91
Me přijde ještě strašně maličký, určitě má strach, aby se mu něco při spaní s nimi nestalo… u většího miminka bych taky řekla, ať spí s ni, ale u novorozence mi to přijde nebezpečné :nevim:

A to je obava tvoje, nebo segry? Neni to nebezpecne, jen to chce dodrzet par zakladnich pravidel, ktere vetsina soudnich matek stejne dodrzuje - nekourit, nechlastat, nebyt pod vlivem leku a davat bacha, aby na dite nepadla nejaka tezka perina, coz vzhledem k pocasi stejne nehrozi asi. Jestli teda neni extra obezni nebo nema moc mekkou matraci, to sa pak taky nedoporucuje. A ja se u prvniho taky trochu bala, ale pak jsem byla tak vyzvejkla (spal mi asi tak podobne), ze jsem proste s nim v naruci zacala usinat nedobrovolne :nevim: Druhatko pak slo ke me rovnou, velice rychle jsem se naucila kojit v leze a byl klid :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí