Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dlužník by si měl platit svoje dluhy sám. Ty mysli hlavně na svého syna a sebe. K čemu ti takový chlap bude? Budeš ho mít akorát tak na krku. Co je to za existenci, když nechce řešit dluhy na nájemném? Hlavně ho nestěhuj k sobě domu.
A za další, já bych nebyla ve vztahu s
takovým mužem.
@Russet píše:
Ty živíš sebe a ditě a máš na zaplacení jeho dluhu. On není schopný se o sebe postarat. Nikam bych se nestěhovala, at mu půjčí kamarádi, s kterými prochlastá nebo prohulí výplatu.
Za předpokladu, že nějakou výplatu vůbec má. Tady to vidím na flákače a nemakacenka.
Nedělej to. Obecní byt na tebe těžko přepíšou. Přijdeš o peníze, nikdy už je neuvidíš. Jestli máš slušnou finanční rezervu, uchovej si ji pro sebe a své dítě, nikdy nevíš, co se může v budoucnu stát. V žádném případě ji nedávej na zaplacení dluhu někoho jiného, potažmo chlapa, který se evidentně neumí postarat sám o sebe a neumí se k tomu postavit čelem a vyřešit si to sám. Stačilo by, kdyby došel na úřad, sepsal nějaké zdůvodnění s omluvou, proč dluží na nájmu a zavázal se, že chce situaci vyřešit a požádal o splátkový kalendář. Do takové situace se dnes může dostat spousta lidí, není lehká doba, ale je důležité ji řešit. Fakt ho nezachraňuj, nic za něj neplať a v žádném případě se k němu nestěhuj. Dopadlo by to tak, že za něj zaplatíš dluh, zažehnáš vystěhování, on bude tím pádem v klidu, když u něj budeš bydlet, jeho náladovost se ještě zvýrazní a může přerůst tak, že pro tebe bude nesnesitelná a dojde ti, že nechceš, aby v tomhle žilo tvoje dítě. Odejdeš s tím, s čím jsi přišla, ale bez těch peněz, které jsi do toho vrazila.
Jestli jsi do něj zamilovaná, tak spolu klidně randěte, ale každý ve svém a každý za své. Časem uvidíš, jestli má ten vztah perspektivu. Teď asi nejsi schopná vidět věci reálně, chceš mu pomoct. Ale jestli to uděláš, sama sobě tím vykopeš jámu, do které pak zahučíš.
Mam kamarádku, která si k sobě nastěhovala „životní lásku“ s dluhama (samozřejmě byl samá pohádka o Červený Karkulce a o tom, jak za nic nemůže a do všeho se dostal neprávem…) no dopadlo to tak, že jí ve finále vykrad byt (dokonce i pár stovek ze synovo kasičky) a zmizel,… časem jsme zjistili kolik lidem už tohle udělal a je to proste jen neschopný nemakačenko, co umí oblbnout opuštěnou ženskou, takže já bych od toho dala ruce pryč, jakmile se člověk není schopnej starat sám o sebe, není to chlap, co je vhodný do vztahu a už vůbec ne tam, kde jsou děti, jen Vás stáhne sebou do průšvihu. Smrdí už jen to, že místo toho, aby si to vyŕešil sám (vždycky jsou nějaký možnosti domluvy, jen stačí chtít) tak po tobě žádá takovou oběť bez jistoty.
Offtopic otazka - jak je možné, že jsou k nalezení inzeráty, ze za pár desitek/set tisíc podstoupi někteří nájemní smlouvu na obecní byt? Myslím ze zakladatelka to zamysli stejne, za jednorázovou investici bude mit přístup k levnejsimu bydlení. Také ale Wilde pochybuji, ze dotyčný na to přistoupí a kdyztak časem odejde…
@Anonymní píše:
Ahoj, holky prosím o radu, přítel má obecní byt, já bydlím jinde. Příznal se, že nezaplatil několik nájmu, prostě na to nemá… Nebudu tu rozebírat proč neplatil. Hrozí mu vystěhování. Chtěla bych pomoct s tím že mě tam přihlásí i se svým synem, abych mu to zaplatila. Jenže bojím, se kdyby šlo jen o mě nevaham ale nevím jak to bude fungovat sním ve společné domácnosti, je naladovy. A nechci po někom platit dluhy na nájmu jen tak bez přepsání bytu na mě. Tudíž se ptám je nějaká možnost o přepsání bytu na mě, stim že celý dluh uhradím ale nechci ho tam trvale hlášenyho jen na službách?? Nechci se synem pak skončit na ulici a ty peníze už neuvidím není to zrovna malá částka. Děkuji
On na tebe ale jen tak sám ten byt přepsat nemůže. Vykašli se na to a zůstaň tam, kde jsi. Proč neplatí nájem? Co znamená, že na to prostě nemá??
@arinecka píše:
On na tebe ale jen tak sám ten byt přepsat nemůže. Vykašli se na to a zůstaň tam, kde jsi. Proč neplatí nájem? Co znamená, že na to prostě nemá??
Kdyz nepracuje, tak nema ![]()
@cecetka píše:
Kdyz nepracuje, tak nema
Těžko říct, nepíše že by nepracoval.
Samozřejmě, práci má, chodí do práce i na přesčasy ale má insolvenci ještě dva roky, neni jediný člověk s dluhy a za to ho hned samozřejmě neodsuzuji. A ano máte pravdu měl by ti řešit on sám ale bohužel už to má vymahaci služba a musí složit do pár dnů aspoň 20 000kc jinak ho vystěhuji. Už mám též něco za sebou, možná mám ve svých 35 letech růžové brýle 😏 Po několika neúspěchu, získat byt v této obci jsem se rozhodla, že i zaplatím nějakou dlužnou částku po najemnikovi jen stim, že mi byt musí být přidělen. Přítele aby odhlasili z trvalého pobytu a nechali ho hlášeny tak říkajíc na službách, zkusila bych to sním pokud by to nevyšlo z bytu by odešel. Když tam bude mít stále trvalý bydliště tudíž pořád nárok. Nevím jak tohle funguje jen vím, že pokud je člověk ochoten nějakou dlužnou částku po najemnikovi zaplatit má větší šanci dostat byt.
O tom chlapovi mluvit nebudu, to je tvá věc. Ale co se bytu týče tak on, když se vystěhuje, tak obecní byt dostane další v pořadí, lidi co na něj mají podanou žádost, takže máš asi Smolíka ![]()
S tím zaplacením xastecneho dluhu ale myslím, pravdu nemáš. Jsou lidé, kteří mají podanou žádost na byt i roky… A Pokud má před tebou podanou žádost nějaká samoživitelka obzvlášť s vícero dětmi a bydlí v dané obci, má na byt přednost ![]()
Příspěvek upraven 29.04.21 v 08:40
Do insolvence člověk nespadne za pár dní, ale spíš za pár let. Je to finanční negramot. A tak jak si to maluješ to nefunguje. Máš na té obci žádost o byt?
@Anonymní píše:
Samozřejmě, práci má, chodí do práce i na přesčasy ale má insolvenci ještě dva roky, neni jediný člověk s dluhy a za to ho hned samozřejmě neodsuzuji. A ano máte pravdu měl by ti řešit on sám ale bohužel už to má vymahaci služba a musí složit do pár dnů aspoň 20 000kc jinak ho vystěhuji. Už mám též něco za sebou, možná mám ve svých 35 letech růžové brýle 😏 Po několika neúspěchu, získat byt v této obci jsem se rozhodla, že i zaplatím nějakou dlužnou částku po najemnikovi jen stim, že mi byt musí být přidělen. Přítele aby odhlasili z trvalého pobytu a nechali ho hlášeny tak říkajíc na službách, zkusila bych to sním pokud by to nevyšlo z bytu by odešel. Když tam bude mít stále trvalý bydliště tudíž pořád nárok. Nevím jak tohle funguje jen vím, že pokud je člověk ochoten nějakou dlužnou částku po najemnikovi zaplatit má větší šanci dostat byt.
Jenže člověk se do dluhů nedostane omylem. A už vůbec ne do takových, že je nutná insolvence. Budeš do jeho dluhu a problému tahat i svoje nevinně dítě.
@Anonymní píše:
A on teda dluží komu? Vymáhací službě nebo obci za nájem? Já žila v tom, že tyhle služby odkoupí dluh, tudíž chybějící nájem už je zaplacený od tý služby a teď to s ním budou řešit čistě oni a to už by s vystěhováním nemělo mít nic společnýho, takže i ldyž jim to zaplatí, vystěhování za porušení smlouvy ho nejspíš stejně nemine ![]()
Díky bohu s tím nemám zkušenosti ale ze zvědavosti sem si to hodila do googlu a tam to píšou přesně tak jak si to myslím.
Je to nějaký zamotaný, jestli ten byt chceš, zjisti si napřed fakta jak od něj tak od obce, jestli na ten byt vůbec nějaká šance je, já to z toho popisu vidím spíš jako vyhození peněz oknem.