Obecný byt - dluh

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
29.4.21 08:49
@Anonymní píše:
Samozřejmě, práci má, chodí do práce i na přesčasy ale má insolvenci ještě dva roky, neni jediný člověk s dluhy a za to ho hned samozřejmě neodsuzuji. A ano máte pravdu měl by ti řešit on sám ale bohužel už to má vymahaci služba a musí složit do pár dnů aspoň 20 000kc jinak ho vystěhuji. Už mám též něco za sebou, možná mám ve svých 35 letech růžové brýle 😏 Po několika neúspěchu, získat byt v této obci jsem se rozhodla, že i zaplatím nějakou dlužnou částku po najemnikovi jen stim, že mi byt musí být přidělen. Přítele aby odhlasili z trvalého pobytu a nechali ho hlášeny tak říkajíc na službách, zkusila bych to sním pokud by to nevyšlo z bytu by odešel. Když tam bude mít stále trvalý bydliště tudíž pořád nárok. Nevím jak tohle funguje jen vím, že pokud je člověk ochoten nějakou dlužnou částku po najemnikovi zaplatit má větší šanci dostat byt.

Ty jsi naivní, bože můj.. Když je v insolvenci, tak má životní minimum a žádné další vymáhání už být nemůže. Jsou na to zákony, třeba.. Vykecal ti díru do hlavy snuskou lži… Ani, máš růžové brýle.. A dojedeš na to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.21 08:50

@Nickjmeno on dluží na nájmu, obec to řeší když je nějaká menší částka jinak to dávají vymahaci službe. A tady se nabízejí byty s přidělením i s dlužnou částkou po najemnikovi proto to zkouším.

• Citovat
  • Upravit
590
29.4.21 08:52
@Cenarius píše:
Tak ty peníze neuvidíš tak i tak. Když už teďka ten nájem neplatí, tak je asi scifi, že by ti to někdy dal. Vykašlal bych se na to a obloukem se tomuto problému dopředu vyhnul. A co se týká bytu, tak se bez zeptat na úřad, který to má na starosti.

Další, která si myslí, že chlapa zachrání a on se kvůli ní změní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.21 08:53

@martina.se Vážně no o to pochybuji protože stim vymahacem sem se bavila já osobně, 👍

• Citovat
  • Upravit
15814
29.4.21 08:55
@Anonymní píše:
Přítele aby odhlasili z trvalého pobytu a nechali ho hlášeny tak říkajíc na službách, zkusila bych to sním pokud by to nevyšlo z bytu by odešel.

takhle to ale s trvalým pobytem nefunguje. trvalý pobyt se neodhlašuje, trvalý pobyt se přihlašuje jinde a tím se odhlásí ten starý. tedy by se tvůj přítel musel sám přihlásit na jinou adresu. na ohlašovnu ho může přihlásit jedině majitel bytu a to jenom za předpokladu, že dotyčný v bytě nebydlí. takže těžko by mu obec přihlásila trvalý pobyt na úřad, když by zároveň věděli, že by v jejich bytě stále bydlí, když se v něm i nadále platí za služby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
29.4.21 08:59
@Anonymní píše:
@Nickjmeno on dluží na nájmu, obec to řeší když je nějaká menší částka jinak to dávají vymahaci službe. A tady se nabízejí byty s přidělením i s dlužnou částkou po najemnikovi proto to zkouším.

to bys ale měla řešit přes obec, jestli je to u nich možné, ne na emiminu. já se tedy o obecní byty už delší dobu nezajímám, ale před lety se i ty byty s dluhy normálně soutěžily, kdo nabídl víc, vyhrál možnost uzavřít nájem. a kromě toho tedy byly i sociální byty, ale i ty měly pro přidělování pravidla a nebylo možno říct si, hele, on s nájmem končí, tak já to tedy převezmu za něj. u nás, v naší obci.

Příspěvek upraven 29.04.21 v 09:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
29.4.21 09:00
@Anonymní píše:
Ahoj, holky prosím o radu, přítel má obecní byt, já bydlím jinde. Příznal se, že nezaplatil několik nájmu, prostě na to nemá… Nebudu tu rozebírat proč neplatil. Hrozí mu vystěhování. Chtěla bych pomoct s tím že mě tam přihlásí i se svým synem, abych mu to zaplatila. Jenže bojím, se kdyby šlo jen o mě nevaham ale nevím jak to bude fungovat sním ve společné domácnosti, je naladovy. A nechci po někom platit dluhy na nájmu jen tak bez přepsání bytu na mě. Tudíž se ptám je nějaká možnost o přepsání bytu na mě, stim že celý dluh uhradím ale nechci ho tam trvale hlášenyho jen na službách?? Nechci se synem pak skončit na ulici a ty peníze už neuvidím není to zrovna malá částka. Děkuji

Tak ty tady prosíš o radu, zjevně jsi poněkud nedostačivá, a když ti tu holky radí, tak jim odporuješ. Tak se spolehni na to málo, co máš v hlavě, nikoho o radu nežádej a máš to vyřešeno.

• Citovat
  • Upravit
2558
29.4.21 09:05
@Anonymní píše:

Jo tak, teď už je to srozumitelnější, z tamtoho příspěvku je to strašně zamotaný :lol: :lol: jestli je to šance na získání bytu a ne čistě jen zalepení jeho dluhu, ale zároveň když by to nevyšlo tak o žádný peníze nepřijdeš, tak to není tak hrozný. Každopádně jemu jako chlapovi nevěřím, je to moc informací co se vzájemně vylučují a po tom co vím jak dopadly holky s podobnýma chlapa tak jsem vůči nim už předem zaujatá a šla bych od něj pryč, ale pokud spolu chcete být, minimálně bych se pojistila tím, že tam on nebude mít hlášený trvalý bydliště a dokud tam bude, tak bude rovnym dílem platit na domácnost a nájem a pokud ne, tak rychle s ním pryč.
A hlavně vše řešit s obcí, pořádně se tam informovat co a jak a nenechat to na chlapovi jako na prostředníkovi, je jasný, že on to bude zkoušet vymyslet tak, aby to bylo výhodný hlavně pro něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64983
29.4.21 09:09

Pokud se odkupuje byt s dluhem, bývá výběrové řízení, zájemců může být více. Nevím, jestli město půjde do toho jen tak, s možností, že to třeba někdo potom napadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
29.4.21 09:16

Má insolvenci a stejně dělá dluhy dál. :zed: Takového chlapa vážně chceš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
29.4.21 09:22
@Anonymní píše:

Takže asi nedluží pár nájmů, ale třeba půl roku, rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
29.4.21 09:22
@topazio píše:
Má insolvenci a stejně dělá dluhy dál. :zed: Takového chlapa vážně chceš?

Taky to nechápu, jak může chtít takového chlapa, ještě když má sama dítě… Akorad koule u nohy. Měla by koukat hlavně na své dítě a ne ztrácet čas s takovým… Ještě si ho může vzít a zaseká sebe, dítě bude ochuzené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
29.4.21 09:24
@pikola píše:
Takže asi nedluží pár nájmů, ale třeba půl roku, rok…

Znám jednoho v insolvenci a co si tak pamatuji, tak insionlvence je schválená až když je částka dluhu poměrně dost vysoká. Takže ten má dluhy tak půl milionu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
29.4.21 09:26
@Tinunka píše:
Znám jednoho v insolvenci a co si tak pamatuji, tak insionlvence je schválená až když je částka dluhu poměrně dost vysoká. Takže ten má dluhy tak půl milionu!

On nemá insolvenci na byt, on má insolvenci a ještě dluží za byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.4.21 09:26

Chlapa bych z toho vynechala, ať si nabije pusu sám. Je to nezodpovědný hovado. Pokud v insolvenci vytvořil další dluh, tak má po insolvenci. Ani omylem bych nepočítala, že s ním budu bydlet v jednom bytě. Měla by jsi tam exekutora dvakrát týdně. Zajdi na obec, podej si tam žádost o byt a dohodni se s nima, že by jsi doplatila dlužný nájem. Ale až ten chlap bude z bytu pryč! Ani omylem s tímhle pod jednou střechou… :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný