Obézní batole?

3641
9.11.10 12:51

obézní batole?

Na dnešní preventivní prohlídce jsem byla nařčena, že překrmuju Marečka. Má 13,310kg a 81cm (porodní váha 4,200kg a 53cm). Nemám pocit, že ho překrmuju:
v 5:00 150ml mlíka
8:00 většinou chleba lehce namazaný máslem nebo lučinou
11:00 zeleninové jídlo + maso, cca 250g (nesolím, nedoslazuju)
14:00 bílý jogurt nebo ovoce s jogurtem, výjmečně kupovaná přesnídávka
18:00 kaše nebo zbytek oběda
19:00 180-210ml mlíka
:nevim:

Někdy dostane v kočáře kousek rohlíku (ne celý) občas nějaký piškot…

Je pravda, že vždycky všechno sní, nikdy nám nezbyde :lol: Když vidí jídlo, tak se ho elmi hlasitě dožaduje, došlo to tak daleko, že jím jen když mě nevidí nebo spí :lol:

Co děláme špatně a je opravdu tak tlustý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
9.11.10 12:53

A kolik mu je? :-)

• Citovat
  • Upravit
1814
9.11.10 12:53

Mareček má rok? Já bych to tak tragicky neviděla… Už se víc hýbe? Ony většinou děti začnou přibírat méně, jakmile se začnou více pohybovat :wink:

Naše slečna teda jí podstatně víc :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
9.11.10 12:56

:lol: :lol: Tak po tvém jídelníčku by ten můj rošťák asi umřel hlady :lol: On má v puse každou chvilku něco. Nemyslím si, že by měl být obézní. Tipuju, že to byla roční prohlídka. My měli na roce 82cm a 11,8kg, takže sice míň, ale je dost štíhlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
9.11.10 12:59

Můj starší syn měl v roce okolo 12 kg, ale v podstatě z MM - on moc příkrmy nechtěl, od všeho jen ochutnal. Dr. na to nic nenamítala. Nebyl tlustý, byl i dlouhý, ale faldíčky fakt měl. Právě kolem tohoto věku se přibýrání zastavilo. Teď má 4 roky, má kolem 18 kg, větší, vypoulenější bříško, ale nic hrozného.

Mám ještě holčičku, skoro dvouletou, při převažování minulý týden měla 10 kg a můžu říct, co ta sní :roll: Geny a rychlé spalování, tuk se nestačí ukládat, v jídle to fakt nebude. Když má dítě hlad, tak má hlad.

Já bych spíš dr. poprosila o krevní obraz, abych věděla, že mu např. něco nechybí nebo nemá třeba zvýšené nějaké hodnoty a podle toho bych to řešila. Dítěti nejde naordinovat „dieta“, nemůže např. nízkotučné mléčné výrobky, vynechat bílé rohlíky apod. Taková strava pro něj není vhodná - potřebuje tuky, ostatní živiny, nesmí mít nadbytek vlákniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
9.11.10 12:59

Ano, roční prohlídka. Achjo, no dám mu občas nějaký piškot, ale ne horu a ne denně, dávám mu kaše nepřislazovaný..tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
9.11.10 13:01

A kolik mu je? Musím říci, že naše mládě toho spořádá o hodně víc a naposledy jsme měli v 15ti měsících 9,35kg. Teďka jdeme ve čtvrtek na 1,5 roční kontrolu a počítám, že bude mít kolem deseti kilo. Já myslím, že ti to pak vyběhá…, zatím bych se tím nestresovala. Já zas běhala furt k doktorce, že malej váží málo a přitom žere jak tasemnice…, tak si holka vyber, co je lepší :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
9.11.10 13:02

Neres to: on se narodil vetsi.
Mala se narodila s vahou 4620 a 54cm a v roce mela 11550 a 83cm.
je to proste kus chlapa.

Příspěvek upraven 09.11.10 v 13:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
9.11.10 13:02

Tom je taky jedlík. Z porodní váhy na 50. percentilu se dostal v šestinedělí na 75. a tam se zuby nechty drží.
Má tedy proti tvému klukovi „jen“ 11,5 kila, ale zase začínal na 3400g porodní váhy a je prcek na dýlku - 78 cm. Takže poměr váha ku výšce je snad na 85. percentilu. :roll:

Myslím, že ho nepřekrmuješ. Je to tím, že mu chutná a sní vždycky šechno. Zažívám to samé - sní všechno, co mu dám, nikdy nic neodmítl. Jím tajně, obědvám ve 3 odpoledne, když spí. Nesladím nic, kaše ze zdravé výživy bez příchutě neslazené, bílý jogurt, neslazené ovoce… Ale zkrátka mu chutná i to. Pokud jí zdravě, nic neřeš. Držela bych stále k obědu hodně zeleniny, nepřislazované jogurty a ovoce ke svačině. S dítětem, které jí všechno se zase dodržují zásady správné výživy snáz.

• Citovat
  • Upravit
4823
9.11.10 13:03

Popravde nemuzu az tak posoudit, nemam jeste zkusenosti s tak velkym deckem.
Ale jidelnicek mi prijde v poradku.
A co si pamatuju, tak mi nekolikrat nekdo rikal, ze kdyz ma decko v roce trojnasobek porodni vahy, tak je to OK. Coz Tvuj klucik celkem splnuje.
Porad lepsi, ze mu chutna, nez kdyby nebastil :lol: Vsak on to jiste brzy vybeha :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
9.11.10 13:04

Jo vidím rok, tak to se podle mě trošku zarazíte…, malej začně běhat a vydá víc energie. Ale je pravda, jak píše Jana206, že ten krevní obraz by byl možná dobrej. Nám chybělo jeden čas železo,dostali jsme kapky a pak malej taky zase více jedl a přibíral. Zkus nadhodit doktorce, aby vám udělala krevní obraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309

Tak 13kil mela dcerka v PUL ROCE :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A dnes je z ni vytahla caaaara :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256

Mě nepřipadá, že bys překrmovala.
Náš mlaďoch sní podobně, je fakt, že už chodí, tak hodně vyběhá… a taky v kočáře dávám rohlík,protože jinak bych ho tam neudržela :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
9.11.10 13:06

Ewule - no jo nevešel se jí asi do tabulky :mrgreen:
Naše měla porodní míry 4,17 a 55cm a v roce měla 11,6 kg - je také trochu mišelinka ale jídelníček máme stejný jako vy..takže já má svědomí čisté ..
Pokud má být robustní a velký, tak proč to nebrat v potaz?? Není to o životosprávě ,ale o tom, jak člověk bude jako dospělý vypadat a tak se i narodil.
Nedělej si s tím hlavu..
A hlavně si myslím, že přibírat bude čím dál tím méně.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
9.11.10 13:06

podle tabulek by měl mít trojnásobek porodní váhy tj. 12,6 kg - takže má 700 g víc - to není žádná hrůza,ne? a je vysoký - mít 81 cm v roce mi přijde hrozně moc ve srovnání s našima malouškama…

a utišovač rohlík kdo by to bez něj vydržel!!!? :wink:

Příspěvek upraven 09.11.10 v 13:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí