Obézní batole?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3641
9.11.10 13:07

Cítila jsem se jako matka, která synečkovi dopřává :o)))
Manžel, když se narodil, tak měl 4,70kg a teď je mu 28 a váží tak 85kg a měří 192cm! a já vážím 65kg a měřím 176cm. Tož to je snad normální, že bude velikej, že joooo? :lol:
Ti doktoři pořád s něčím stresují! A já pak stresuju taky, ještěže můžu číst Vaše názory, ty mě uklidní a nebudu si připadat nenormální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
9.11.10 13:08
Lakyna píše:
Jo vidím rok, tak to se podle mě trošku zarazíte…, malej začně běhat a vydá víc energie. Ale je pravda, jak píše Jana206, že ten krevní obraz by byl možná dobrej. Nám chybělo jeden čas železo,dostali jsme kapky a pak malej taky zase více jedl a přibíral. Zkus nadhodit doktorce, aby vám udělala krevní obraz.

Taky malé chybělo železo, ale my máme opačný problém, žere jak tasemnice, přesto váží ve 2 letech 10kg. Sladké jí teda moc nechutná. Ujíždí na polévkách s nudlemi,masem a zeleninou.Má ráda brambory a rýži s čímkoliv,občas i omáčku. Jí ovoce a zeleninu mezi jídli, klidně i suchý rohlík.

Zase byla jednu dobu často nemocná a po několika měsíční kůře železem je v pořádku a zdravá. Tak taky přemýšlím, jestli to nebylo tím. To vnitřní prostředí organismu dělá hodně.
Dobře jedla, i když byla nemocná a po železe přibírat nezačala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
9.11.10 13:10

Krevní obraz nám doktorka dělala, a chybělo malýmu železo a dostal kys. listovou, ovšem kontrolní obraz dělala myslím v půl roce, teď už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
9.11.10 13:14
Ewule0712 píše:
Krevní obraz nám doktorka dělala, a chybělo malýmu železo a dostal kys. listovou, ovšem kontrolní obraz dělala myslím v půl roce, teď už ne.

Krevní obraz by se měl v takovém případě kontrolovat pravidelně. Naší malé udělala dr. kontrolní asi měsíc po dobrání těch kapiček a potom příležitostně teď - jsou to asi 4 měsíce. A kdyby byly problémy s nemocností, jako loni, slíbila, že zkontroluje zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.11.10 13:15

Ja mela doma oplacanyho kobliha, bastil, co dostal. A pak zacal chodit v 15m a sup, mam doma hubenoura vytahlyho, paradoxne i hur ji. Taky svoje udelali zuby, nekdy si vzal k veceri par lzicek kase a byl po jidle. Podle me jste v prelomovem obdobi a za pul roku muze byt bez jakekoliv upravy jidelnicku vsechno jinak. Pockala bych, az bude vetsinu casu travit na nohou, behat, skakat a apk teprve delala nejake zavery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
9.11.10 13:15

Tom má při každé kontrole ve zpráě na úvod větu "Pěkný robustní hoch. " :mrgreen: Ale tim pěkný a následnou ódou, že je šikovný a blbla…, si to vyžehlila.

• Citovat
  • Upravit
22074
9.11.10 13:18

Syn má v roce 9,5 kg, dcera měla kdysi rovných deset. Takže je to možná o trošinku víc, ale to se může za půl roku srovnat, v tomhle věku bych se obezitou fakt nestresovala. Každé dítě roste jinak.

Ale musím říct, že ač děvčata tady Váš jídelníček schválila, mně se na něm nelíbí jedna věc. Ta položka „ovoce nebo bílý jogurt“. Myslím, že by za den měl mít pokud možno obojí… já osobně bych vyřadila položku „chleba s máslem“ a nahradila ji právě jogurtem nebo ovocem. Chleba může být na střídačku k večeři.
Jinak jíme prakticky stejně, s tím, že mléka ráno v pět vypije náš mladý rovných 300 ml…

Ale to už je samozřejmě věc názoru, ani nevím, zda jsou na to v tomhle věku nějaká obecná doporučení…

Příspěvek upraven 18.04.15 v 23:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
9.11.10 13:24
BohunkaP píše:
Náš Marek má v roce 9,5 kg, Helenka měla kdysi rovných deset. Takže je to možná o trošinku víc, ale to se může za půl roku srovnat, v tomhle věku bych se obezitou fakt nestresovala. Každé dítě roste jinak.

Ale musím říct, že ač děvčata tady Váš jídelníček schválila, mně se na něm nelíbí jedna věc. Ta položka „ovoce nebo bílý jogurt“. Myslím, že by za den měl mít pokud možno obojí… já osobně bych vyřadila položku „chleba s máslem“ a nahradila ji právě jogurtem nebo ovocem. Chleba může být na střídačku k večeři.
Jinak jíme prakticky stejně, s tím, že mléka ráno v pět vypije náš mladý rovných 300 ml…

Ale to už je samozřejmě věc názoru, ani nevím, zda jsou na to v tomhle věku nějaká obecná doporučení…

Bohunko kdyz se podivas tak jim tam chybi dopoledni svacina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
BohunkaP píše:
Náš Marek má v roce 9,5 kg, Helenka měla kdysi rovných deset. Takže je to možná o trošinku víc, ale to se může za půl roku srovnat, v tomhle věku bych se obezitou fakt nestresovala. Každé dítě roste jinak.

Prý trošičku víc :o))) o 3kg víc než tvoje děti :o))) to zní šíleně :o) Ale každé dítě je jiné, to je fakt.

Já bych byla pro, dávat k snídani jogurt, ale -nakrájím mu chleba, on se sám nakrmí a já můžu bez výčitek a jeho křiku a dožadování se mého jídla také spokojeně snídat- to je jediný důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
Jana206 píše:
Ewule0712 píše:
Krevní obraz nám doktorka dělala, a chybělo malýmu železo a dostal kys. listovou, ovšem kontrolní obraz dělala myslím v půl roce, teď už ne.
Krevní obraz by se měl v takovém případě kontrolovat pravidelně. Naší malé udělala dr. kontrolní asi měsíc po dobrání těch kapiček a potom příležitostně teď - jsou to asi 4 měsíce. A kdyby byly problémy s nemocností, jako loni, slíbila, že zkontroluje zase.

Tak to máme stejně jako Jana206, taky doktorka kontroluje, i když už je vše v pořádku. A pokud by zase marodil jako vloni v zimě, celej leden a únor jsme vloni promarodili a nepřibral za ty dva měsíce ani deko, tak znovu zkontroluje kr. obraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
9.11.10 13:25

Nečetla jsem příspěvky ostatních…
Můj syn měl v roce 12.96 kg a porodní váha byla 4050g. Nezdá se mi, že by měl tvůj syn tolik …
Jinak ten můj by tohle měl v té době tak na půl dne 8-o No jo, hold mám děti otesánky - asi po mamince :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
9.11.10 13:25

To jsou ty jejich slavny tabulky a grafy jak ma podle dr.dite vypadat :lol: ,vubec bych to neresila.Ja sla taky z posledni preventivky rozcilena,protoze dr.memu synovi pretahla predkozku tak,ze si ted na pindika nenecha sahnout.Fakt me ty dr.uz stvou s tema jejich zasadama a predpisama z minuleho stoleti. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
9.11.10 13:27
kattkka píše:
BohunkaP píše:

Bohunko kdyz se podivas tak jim tam chybi dopoledni svacina.

To ano, svačina chybí, ale tím, že má ráno UM-150ml a snídáme kolem 8, tak následuje oběd. Malej od 9-11 spí.
Jaký jídelníček máte vy?
Ještě dodám, že mezi jídli dostane do ruky hrušku nebo jablíčko, hrušku většinou, ta se mu líp kouše a někdy banán, ten je ale hodně sladký, tak nedávám často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
9.11.10 13:29
janikpupik píše:
To jsou ty jejich slavny tabulky a grafy jak ma podle dr.dite vypadat :lol: ,vubec bych to neresila.Ja sla taky z posledni preventivky rozcilena,protoze dr.memu synovi pretahla predkozku tak,ze si ted na pindika nenecha sahnout.Fakt me ty dr.uz stvou s tema jejich zasadama a predpisama z minuleho stoleti. :pocitac:

Můj bože, to je teda dobrý a měla nějaký důvod k tomu stažení předkožky? Vždyť říkají, že se to minimálně do 2 let dělat nemá :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
9.11.10 13:30

Ewule- také dcera až do 16 měsíců spala takže nestíhala dopolední svačinu..To se pak srovná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí