Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zkušenost nemám, ale být tebou, zavolám si přímo na společnost se kterou poletíš a zjistím si co je pro ně větší nadváha a jak mají rozměrově sedadla, ale ty sedadla jsou podružnější, jde spíš o to, že u letadel jde o tu váhu, mají standardy i na zavazadla, jde o vyvážení letadla a o množství paliva.
jinak přeju pevnou vůli a hodně úspěchů se snižováním váhy ![]()
Co zavolat na letiště a zjistit si šířku sedačky? Pak je také potřeba se v letadle připoutat pásem v oblasti břicha. Pokud cestuje těhotná žena (nebo objemnější cestující), mohou tento pás nastavit.
Myslim ze u nizkonakladovky jako ryanair by byl docela problem, ja mela 66 kilo (pred otehotnenim
ted bych se uz nezapla) pri posledni ceste a prislo mi kdybych mela o 20 kilo (znam i silnejsi lidi nez jsou sto kilo, treba muj strejc ma 130 kilo a ten by to fakt nedal ani co se tyka napasovani nohou) vic nemela bych sanci. Bohuzel, krom ryanair zkusenosti nemam. U nizkonakladovky je docela i problem velikost sedacky, ktere neni nic moc(kdyby jsme predpokladali ze maji i nejake delsi pasy). Podle me, ale normalni letecke spolecnosti maji vyssi standart pohodli (tudiz vetsi sedadla a podobne) kdyz si clovek priplati treba business class misto economy. ![]()
@medunka23
aerolinkam je fuk, jestli vazi 80kg nebo 140kg, to je z celkoveho pohledu podruzne. vaha u kufru se hlida proto, ze ty kufry nekdo zveda a pak taky, aby bylo na cem vydelat ![]()
jde hlavne o sirku sedacky, letela jsem vedle obezni damy a teda mela co delat, aby se tam vmackla. nicmene ona byla v pohode, vypadala, ze je zvykla ![]()
@Neff
nizkonakladovky nemaji mensi sedacky. ty letadla jsou v podstate stejne, dela se par typu a ty se pak prizpusobuji jen v detailech,
boeing 737 (jedno z nejcastejsich letadel) ma proste 6 sedacek v rade, at uz patri Lufthanse nebo Ryanairu.
@Eveelin spise zjistit si sirku sedadla u dane spolecnosti. Letiste ma nasmlouvano s horou leteckych spol. smlouvy a kazda ma jiny typ letadla. Podle me se daji takove parametry zjistit i na netu kdyz napr. vi ze poleti s Emirates tak si vygoogli parametry jejich lodi na tu trasu…
Možná je také dobré sedět u okna, podle mne je tam malinko více místa než např. mezi 2-mi sedačkami.
@Ali-Ali dobre, ale prece kdyz poletim s nejakou xxx spolecnosti a dejme tomu si misto economy class zadam business (ryanair nema vyber jako economy, business, first class vse je proste economy max. si muzes zvolit kde budes sedet a ty predni kde pred nimi neni „nalepena“ dalsi rada na ne jsou krapet drazsi mistenky) tak musi byt nejaky rozdil v „kvalite“ prepravy prece kdyz das za to vice penez.
@Ali-Ali
a to víš jak?? Mě tenkrát bylo vysvětleno právě takto, že jde o vyvážení letadla a právě i to palivo. Ale pokud jsi přímo od zdroje, nechám se ráda poučit
no ono ty kufry samozřejmě na minimum doby lehce někdo zvedne, ale co jsem viděla jak se s kuframa zachází, no nedivím se že jich je spousty poničených
![]()
@Eveelin píše:
Možná je také dobré sedět u okna, podle mne je tam malinko více místa než např. mezi 2-mi sedačkami.
jako vmacknuta u okna? To urcite ne. U nouzoveho vychodu, tam totiz nejsou sedacky a je tam hafo mista na nohy.
Zakladatelko, zkratka si tam zavolej a zeptej se. Mozna by bylo reseni prvni trida, tam bude mista vic
@Ali-Ali http://letenky.orbion.cz/…h-trid-7038/ u turisticke (economy) tridy je 53 cm, bohuzel u business tam neni uvedeno, ale je naznaceno ze je trochu vetsi, i kdyz neee jako v prvni tride
@medunka23
a co si myslis, ze by aerolinky delaly, kdyz si 30 letenek koupi tym hokejistu? copak nekde vyplnujes, jestli vazis 50kg nebo 150kg? oni nevi, jeslti tam budou mit 50hubenych nebo 50obeznich.
i u tech zavazadel - mas limit na max vahu zavazadla. ale muzes si prikoupit klidne dalsi. za letela s usa sama se 4 kufry po 25kg. akorat, ze nektere jsem proste na letisti zacvakala navic. casto se mnou litaji skupiny treba 20 golfistu, kde kazdy krome kufru ma jeste velky a tezky bag s vybavenim.
@Bibi239 Bacha na ty nouzové východy… jednou jsme tak letěli a samozřejmě jsme se tam nechali posadit, ale bylo to příšerné. Sedadla nebyla oddělena jen područkami, ale takovými pevnými celistvými opěradly - a tam jsem byla taky namáčklá. A to mám normální váhu… Bylo to peklo. Takže jen varuji!
@Ali-Ali musi se zakladatelka proste pripadne rozhodnout si trochu priplatit a vybrat si spol. kde poskytuji business tridu. Jak jsem uz psala, ja jsem „socka“
a litam jen s ryanair, ktery ani b. t. neposkytuje, ale pokud lufthansa nabizi b. t. musi tam byt v pohodli rozdil (fakt uz se mi nechce hledat jestli poskytuje nebo ne, takze se nebudu hadat kdyz napises ze jo ale ze sedadla jsou 53cm siroka) ![]()
Dobrý večer,
Pracuji na sobě ale bude to ještě dlouho trvat než budu mít ucházející váhu. Máte prosím někdo takové zkušenosti? Nevadí mi anonymy, jen nevím, kde jinde se zeptat tak prosím odpusťte 
mám velkou nadváhu a bojím se, že se nevlezu do sedačky v letadle