Obézní v letadle

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
25.4.15 11:47

@Pudloslava Jasně, že to není bezvýznamné. Fyzika si nehraje na politickou korektnost. Ten díl, o kterém jsi mluvila, je tady. https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.4.15 18:52
@Pudloslava píše:
to neni pravda, vaha se zjistuje kvuli celkove hmotnosti letadla, kvuli spatnemu odhadu uz byla i nejaka nehoda (sleduji letecke katastrofy).

Tebe někdy před odletem vážili? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
27.4.15 19:17
@Gina108 píše:
Tebe někdy před odletem vážili? :nevim:

Vaha cestujicich se odhaduje - pocet cestujicich x 80. je to nepresne, ale lepsi nez nic.
muj prispevek chapej v kontextu k tomu, ze vaha zavazadel je fuk a jde jen o priplatky pro nosice.

Příspěvek upraven 27.04.15 v 19:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
27.4.15 19:20
@Pudloslava píše:
Vaha cestujicich se odhaduje - pocet cestujicich x 80. je to nepresne, ale lepsi nez nic.

A co se s tím vyšlým číslem dělá? Jak zajistí, že to bude vyvážené a katastrofa nebude? Že by omezili váhu zavazadel kvůli počtu cestujících se neděje, pokud na každého mají 80 kilo, tak je ani nemůžou strategicky rozsadit. Vysvětli mi prosím co myslíš, neumím si představit, proč tedy odhadují tu zátěž cestujících. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
27.4.15 19:22
@Litta píše:
A co se s tím vyšlým číslem dělá? Jak zajistí, že to bude vyvážené a katastrofa nebude? Že by omezili váhu zavazadel kvůli počtu cestujících se neděje, pokud na každého mají 80 kilo, tak je ani nemůžou strategicky rozsadit. Vysvětli mi prosím co myslíš, neumím si představit, proč tedy odhadují tu zátěž cestujících. :nevim:

si budu muset asi znova pustit ten dil, protoze jsem to zapomela. Mam dojem, ze jde o rozlozeni, aby letadlo melo spravny naklon vzhledem k vaze, jde mozna i o nastaveni klapek, aby kridla mela spravny vztlak, jde o mnozstvi paliva, ktere musi natankovat. V kazdem pripade to letadlo spadlo proto, ze odhadli blbe vahu - meli nejake fotbalovej team a tak prumernej cestujicic nemel 80 kil ale 100, navic meli vsichni zavazadla pres limit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
27.4.15 19:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
27.4.15 19:25

@Pudloslava No jo, ale to právě neví, jestli zrovna pojedou hokejisti s pohárem, nebo asociace anorektiček na ozdravný pobyt, plné letadlo jako plné letadlo, ne? Leda že by při odbavování kolem chodil nějaký speciální pracovník a zkušeným okem všechny otipoval. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
27.4.15 19:26

Jinak jsem tedy nekde slysela, ze aerolinky nuti obezni cestujici, aby si koupili dve sedacky - co je stejne naprd, sedet na dvou uproistred se taky neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.4.15 19:28
@Pudloslava píše:
muj prispevek chapej v kontextu k tomu, ze vaha zavazadel je fuk a jde jen o priplatky pro nosice.Příspěvek upraven 27.04.15 v 19:20

Jo aha, já Tě blbě pochopila.
@Litta váha cestujících se odhaduje kvůli vzletové hmotnosti. Jestli sedí dva tlusťoši zrovna vedle sebe v nějakém letadle, co má 300 sedadel, to už fakt nehraje roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
27.4.15 19:29
@Litta píše:
@Pudloslava No jo, ale to právě neví, jestli zrovna pojedou hokejisti s pohárem, nebo asociace anorektiček na ozdravný pobyt, plné letadlo jako plné letadlo, ne? Leda že by při odbavování kolem chodil nějaký speciální pracovník a zkušeným okem všechny otipoval. :mrgreen:

hele me se neptej, me by prislo logicky kazdyho zvazit - nebo alespon treba vsechny najednou nekde pred tim chobotem, aby se nikdo necitil potupen. Holt korektnost - nekdo je tloustik, ale uz jen to, ze by nekdo z aerolinek videl to konkretni cislo, je asi diskriminace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
27.4.15 19:30
@Gina108 píše:
Jo aha, já Tě blbě pochopila.
@Litta váha cestujících se odhaduje kvůli vzletové hmotnosti. Jestli sedí dva tlusťoši zrovna vedle sebe v nějakém letadle, co má 300 sedadel, to už fakt nehraje roli.

Dobře, ale ten orientační výpočet může hrát roli tak u letů, kdy je polovina letadla prázdná. Já dosud byla vždy v plně obsazených (maximálně pár míst volných), a to jsem se nacestovala dost. Tak u nich se speciálně rozestaví zavazadla, aby to bylo vyvážené, nebo se nedělá nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.4.15 19:30
@Pudloslava píše:
@Litta tady to mas v textu http://www.ceskatelevize.cz/…ici-nadvaha/

Njn, ale šlo o MALÉ dopravní letadlo. Tím se asi zakladatelka letět nechystá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
27.4.15 19:31

Letěli jsme z LA do Las Vegas a tam je vidět rozdíl ve velikosti sedačky a místa na nohy oproti v Evropě. No jo amíci jsou trochu macatější. Včera jsme přiletěli z dovči a přede mnou seděl ale hodně tlustý kluk a vešel se. Pokud letíš dlouho, pohodlí nečekej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
27.4.15 19:32
@Pudloslava píše:
hele me se neptej, me by prislo logicky kazdyho zvazit - nebo alespon treba vsechny najednou nekde pred tim chobotem, aby se nikdo necitil potupen. Holt korektnost - nekdo je tloustik, ale uz jen to, ze by nekdo z aerolinek videl to konkretni cislo, je asi diskriminace.

Jasně, mně taky. Já bych ale dala paušální hmotnost na cestujícího a bylo by „na něm“, jaký poměr si vybere na hmotnosti svojí a zavazadla. Protože doplácet za kufr přešvihnutý o pár kilo se musí, ale proč? Tomu pracovníkovi, co kufr zvedá, se za něj snad nebude připlácet. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
27.4.15 19:33
@Gina108 píše:
Njn, ale šlo o MALÉ dopravní letadlo. Tím se asi zakladatelka letět nechystá :nevim:

ja nic proti zakladatelce, ja jen ciste reahgovala na to, ze vaha zavazadel je fuk a jde jen o priplatky nosicum.

Nemyslela jsem to tak, ze kdyz poleti, letadlo spadne - jsem si jista, ze zakladatelciny aerolinky si to osefujou, aby letadlo nespadlo - i kdyby ji meli odmitnout nalozit, p okud je skutecne jako slon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí